03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Nawet juz mi sie komentowac nie chce tej histerii, bedzie soldout, nie bedzie nikogo, co to nas obchodzi tak naprawde?
Przelicza sie ze stadionami, beda grac w halach jeszcze lepiej
Przelicza sie ze stadionami, beda grac w halach jeszcze lepiej
Macie rację, nie mamy na to żadnego wpływu.
Halówka>Stadion.
Niech wrócą za rok na halę. Nie pada na głowe, mniejsze koncerty, bliżej zespołu. Same plusy.
Niech wrócą za rok na halę. Nie pada na głowe, mniejsze koncerty, bliżej zespołu. Same plusy.
Po słabszej frekwencji, to za rok na bank nie wrócą...
a Ralf swoje... 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

Tauron Arena i będę w siódmym niebie. Ja też wolę koncerty halowe...zgo pisze:Halówka>Stadion.
RALF, daj spokój. Nikt nie spodziewa się, że nagle we Wrocławiu zbierze się 40-50 tys. osób, bo na to szans nie ma (patrząc na poprzednie koncerty i popularność IM, która - nie da się ukryć - jest mniejsza niż Mety czy U2), ale nie przesadzajmy, że będzie słaba frekwencja. Będzie taka jaka będzie, że tak powiem. Odpowiednia.RALF pisze:Po słabszej frekwencji, to za rok na bank nie wrócą...
Gorsza sprzedaż biletów dotyka pewnie większość zespołów, tak jak gorsza sprzedaż płyt. Ludzie piracą, tak samo mogą obejrzeć sobie w dobrej jakości koncert na YT i dla nich wydawanie 2-3 stów jest bez sensu.
Niedawno dowiedziałem się, że w Empiku można nabyć bilety tylko na te "gorsze" miejsca na trybunach daleko od sceny, a teraz w temacie widzę rozczarowanie, że frekwencja jednak może być słaba. A zatem co? Czyżby jeszcze miały być w sprzedaży miejsca trybunowe bliżej sceny? Z powodów głównie finansowych odkładałem zakup biletu, lecz wychodzi na to, że szansa na dobre miejsce jeszcze jest. Na koncercie i tak muszę być :-)
"Still my heart calculate and pray"
Dooobra, macie rację.
Ty Ralf nie obiecuj, ze przyznajesz nam racje, bo za gora 3 dni zaczniesz siac zamęt, że albo bęadzie za mało ludzi, albo za dużo. Albo Rod zamknie IRON MAIDEN, albo ... zresztą sam wiesz jak jest!
-
Deleted User 1499
Jak masz fb to wejdz na moją grupe związaną z koncertem we wrocku:hipcio_stg pisze:Ostatnio na forum ktoś chciał sprzedać gcee (niby nietrafiony prezent - nie wnikam).dependo pisze:Gdzie, jeśli wolno zapytać?
https://www.facebook.com/events/1683121765234620/
Teraz jakaś dziewczyna chce sprzedać.
Gdyby Maiden grało u nas 1 czy 2 raz to bym rozumiał dyskusje na temat frekwencji
Ale grają już nie wiem, który raz i wiemy doskonale jakiej ilości fanów możemy się spodziewać. Jak zwykle przy stadionowym koncercie będzie miedzy 20/25k i tyle.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
papa_robert
- -#Prowler

Witam szanownych fanow Iron Maiden. Mam do sprzedania dwa bilety na koncert we Wrocławiu: sektor Golden Circle zakupione oficjalnie w serwisie ticketmaster. Żałuje bardzo ze nie moge jechać, bo mial to być mój pierwszy koncert Maidenow, ale sila wyższa (szef)
Jestem z okolic Kostrzyna n. Odrą wiec moge tez dostarczyć bilety osobiście komuś z okolicy. Byłbym wdzieczny za zainteresowanie i odkupienie biletów. Proszę o prywatna wiadomość. Cena taka jak na bilecie, ani mniej ani wiecej. Pozdrawiam.
To nie możesz się jakoś 'ustawić' z szefem, kupując bilet nie przewidziałeś takiej sytuacji. Trasa IM jest świetna, forma grupy - wspaniała, warto to zobaczyć, no chyba, że nie interesuję Cię uczestnictwo w koncercie IM a np. Rammstein?! Albo nie zdążysz ogarnąć się po Black Sabbath. Ja na Twoim miejscu bym wszystko jeszcze przemyślał - do lipca ponad dwa miesiące...
-
papa_robert
- -#Prowler

Kupowałem bilety z mysla tylko i wylacznie o Iron Maiden. Ale terminy sie pokryły wiec sprawy służbowe biora góre nad rozrywka. Tak bywa.
Rozumiem... szkoda! Moze innym razem albo gdzieś indziej np. Praga?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tobie mówiliśmy to samo w 2014 r. i wybrałeś miesiąc miodowy zamiast koncertu w Poznaniu więc nie moralizuj!RALF pisze:To nie możesz się jakoś 'ustawić' z szefem, kupując bilet nie przewidziałeś takiej sytuacji. Trasa IM jest świetna, forma grupy - wspaniała, warto to zobaczyć, no chyba, że nie interesuję Cię uczestnictwo w koncercie IM a np. Rammstein?! Albo nie zdążysz ogarnąć się po Black Sabbath. Ja na Twoim miejscu bym wszystko jeszcze przemyślał - do lipca ponad dwa miesiące...
Odnośnie uruchomienia do sprzedaży dodatkowych sektorów we Wrocławiu - to tylko dobra wiadomość! Oznacza to, że pierwsza pula biletów sprzedała się na tyle dobrze, że organizator dorzucił kolejne sektory. Wydaje mi się też, że w części z nich nastąpiło jedynie przeniesienie sprzedaży z Ticketmastera na Eventim (pula na Ticketmastrzerze tak jakby uległa zmniejszeniu...). O frekwencję na pewno bym się nie martwił - jeśli dojdzie do 30 tys. to będzie rekord publiczności na koncercie IM w Polsce, a pamiętajmy, że stadion ma konfigurację na ok. 40 tys. widzów. Zapowiada się więc, że idziemy na rekord.
Ty zawsze masz dobre słowo. Ja teraz chcę kobietę zabrać, ona NIE CHCE! Ufff 
Moja siostra na koncert do Gdanska tez nie chciala, nad Poznaniem sie zastanawiala ale pojechala a teraz nawet pytać nie musialem, ba jak jej urlop będzie pasował to myśli nad Kownem
Brać siłą
Brać siłą
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Tak jest - za warkocz i do samochodu!
Chłopie... ogarnij wreszcie, że zespół nie gra za sprzedane biletyRALF pisze:Po słabszej frekwencji, to za rok na bank nie wrócą...
Za rok jak będą w trasie i ktoś im zaproponuje kasę jaką chcą, to zagrają. Tak jak było ma "Maiden England". Jaka była logika tego poznańskiego koncertu? Zespół kasę dostał, organizator swoje zarobił i tyle. Myślisz, że jakby tam było 15.000 ludzi, to teraz w lipcu by nie zagrali z tego powodu? Oni to mają gdzieś - jest organizator, który wykłada kasę = gramy koncert. Proste.
www.MetalSide.pl