03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: Budziol »

Nawet juz mi sie komentowac nie chce tej histerii, bedzie soldout, nie bedzie nikogo, co to nas obchodzi tak naprawde?
Przelicza sie ze stadionami, beda grac w halach jeszcze lepiej
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Macie rację, nie mamy na to żadnego wpływu.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Halówka>Stadion.
Niech wrócą za rok na halę. Nie pada na głowe, mniejsze koncerty, bliżej zespołu. Same plusy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Po słabszej frekwencji, to za rok na bank nie wrócą...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

a Ralf swoje... :lol:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

zgo pisze:Halówka>Stadion.
Niech wrócą za rok na halę. Nie pada na głowe, mniejsze koncerty, bliżej zespołu. Same plusy.
Tauron Arena i będę w siódmym niebie. Ja też wolę koncerty halowe...
RALF pisze:Po słabszej frekwencji, to za rok na bank nie wrócą...
RALF, daj spokój. Nikt nie spodziewa się, że nagle we Wrocławiu zbierze się 40-50 tys. osób, bo na to szans nie ma (patrząc na poprzednie koncerty i popularność IM, która - nie da się ukryć - jest mniejsza niż Mety czy U2), ale nie przesadzajmy, że będzie słaba frekwencja. Będzie taka jaka będzie, że tak powiem. Odpowiednia. :) A ja też bym nie wyrokował, że od tego aż tak będzie zależało czy przyjadą czy nie. Jak będzie organizator i się dogadają to Ironi i tak przyjadą. A hala to będzie najlepsze rozwiązanie. Nie rozumiem wciąż tego całego histeryzowania. Mamy bilety? Mamy. Będziemy się dobrze bawić? Będziemy. A czy przyjdzie 15, 20, 25 czy 30 tysięcy to naprawdę nie robi mi różnicy. Ironom pewnie też nie, którzy mają ustaloną stawkę. Jedynie organizator może się obrazić, że za mało zarobił. :lol: A oprócz LN jest jeszcze Prestige, które spokojnie może zorganizować ewentualny koncert w przyszłym roku (chyba, że mają jakąś umowę z LN podpisaną czy coś, ale chyba nie, skoro ostatnio współpracowali z Go Ahead). Nie ma co dramatyzować. Naprawdę.

Gorsza sprzedaż biletów dotyka pewnie większość zespołów, tak jak gorsza sprzedaż płyt. Ludzie piracą, tak samo mogą obejrzeć sobie w dobrej jakości koncert na YT i dla nich wydawanie 2-3 stów jest bez sensu.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Niedawno dowiedziałem się, że w Empiku można nabyć bilety tylko na te "gorsze" miejsca na trybunach daleko od sceny, a teraz w temacie widzę rozczarowanie, że frekwencja jednak może być słaba. A zatem co? Czyżby jeszcze miały być w sprzedaży miejsca trybunowe bliżej sceny? Z powodów głównie finansowych odkładałem zakup biletu, lecz wychodzi na to, że szansa na dobre miejsce jeszcze jest. Na koncercie i tak muszę być :-)
"Still my heart calculate and pray"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dooobra, macie rację.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ty Ralf nie obiecuj, ze przyznajesz nam racje, bo za gora 3 dni zaczniesz siac zamęt, że albo bęadzie za mało ludzi, albo za dużo. Albo Rod zamknie IRON MAIDEN, albo ... zresztą sam wiesz jak jest!
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

hipcio_stg pisze:
dependo pisze:Gdzie, jeśli wolno zapytać?
Ostatnio na forum ktoś chciał sprzedać gcee (niby nietrafiony prezent - nie wnikam).
Jak masz fb to wejdz na moją grupe związaną z koncertem we wrocku:

https://www.facebook.com/events/1683121765234620/

Teraz jakaś dziewczyna chce sprzedać.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Gdyby Maiden grało u nas 1 czy 2 raz to bym rozumiał dyskusje na temat frekwencji ;) Ale grają już nie wiem, który raz i wiemy doskonale jakiej ilości fanów możemy się spodziewać. Jak zwykle przy stadionowym koncercie będzie miedzy 20/25k i tyle.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
papa_robert
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: papa_robert »

Witam szanownych fanow Iron Maiden. Mam do sprzedania dwa bilety na koncert we Wrocławiu: sektor Golden Circle zakupione oficjalnie w serwisie ticketmaster. Żałuje bardzo ze nie moge jechać, bo mial to być mój pierwszy koncert Maidenow, ale sila wyższa (szef) :) Jestem z okolic Kostrzyna n. Odrą wiec moge tez dostarczyć bilety osobiście komuś z okolicy. Byłbym wdzieczny za zainteresowanie i odkupienie biletów. Proszę o prywatna wiadomość. Cena taka jak na bilecie, ani mniej ani wiecej. Pozdrawiam.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To nie możesz się jakoś 'ustawić' z szefem, kupując bilet nie przewidziałeś takiej sytuacji. Trasa IM jest świetna, forma grupy - wspaniała, warto to zobaczyć, no chyba, że nie interesuję Cię uczestnictwo w koncercie IM a np. Rammstein?! Albo nie zdążysz ogarnąć się po Black Sabbath. Ja na Twoim miejscu bym wszystko jeszcze przemyślał - do lipca ponad dwa miesiące...
papa_robert
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: papa_robert »

Kupowałem bilety z mysla tylko i wylacznie o Iron Maiden. Ale terminy sie pokryły wiec sprawy służbowe biora góre nad rozrywka. Tak bywa.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Rozumiem... szkoda! Moze innym razem albo gdzieś indziej np. Praga?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:To nie możesz się jakoś 'ustawić' z szefem, kupując bilet nie przewidziałeś takiej sytuacji. Trasa IM jest świetna, forma grupy - wspaniała, warto to zobaczyć, no chyba, że nie interesuję Cię uczestnictwo w koncercie IM a np. Rammstein?! Albo nie zdążysz ogarnąć się po Black Sabbath. Ja na Twoim miejscu bym wszystko jeszcze przemyślał - do lipca ponad dwa miesiące...
Tobie mówiliśmy to samo w 2014 r. i wybrałeś miesiąc miodowy zamiast koncertu w Poznaniu więc nie moralizuj! :roll: :P

Odnośnie uruchomienia do sprzedaży dodatkowych sektorów we Wrocławiu - to tylko dobra wiadomość! Oznacza to, że pierwsza pula biletów sprzedała się na tyle dobrze, że organizator dorzucił kolejne sektory. Wydaje mi się też, że w części z nich nastąpiło jedynie przeniesienie sprzedaży z Ticketmastera na Eventim (pula na Ticketmastrzerze tak jakby uległa zmniejszeniu...). O frekwencję na pewno bym się nie martwił - jeśli dojdzie do 30 tys. to będzie rekord publiczności na koncercie IM w Polsce, a pamiętajmy, że stadion ma konfigurację na ok. 40 tys. widzów. Zapowiada się więc, że idziemy na rekord. :dance:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ty zawsze masz dobre słowo. Ja teraz chcę kobietę zabrać, ona NIE CHCE! Ufff :(
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Moja siostra na koncert do Gdanska tez nie chciala, nad Poznaniem sie zastanawiala ale pojechala a teraz nawet pytać nie musialem, ba jak jej urlop będzie pasował to myśli nad Kownem :)
Brać siłą :wink:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak jest - za warkocz i do samochodu!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:Po słabszej frekwencji, to za rok na bank nie wrócą...
Chłopie... ogarnij wreszcie, że zespół nie gra za sprzedane bilety :lol: i mniejsza frekwencja nie równa się mniejsze zyski dla zespołu. IM gra za z góry ustaloną stawkę. I mniejsza frekwencja = mniejszy zarobek tylko organizatora imprezy. Muzyków i Roda to totalnie grzeje czy będzie 15.000, czy też 30.000 ludzi. Oni swoje już dawno dostali i teraz przyjadą odwalić swoją robotę.

Za rok jak będą w trasie i ktoś im zaproponuje kasę jaką chcą, to zagrają. Tak jak było ma "Maiden England". Jaka była logika tego poznańskiego koncertu? Zespół kasę dostał, organizator swoje zarobił i tyle. Myślisz, że jakby tam było 15.000 ludzi, to teraz w lipcu by nie zagrali z tego powodu? Oni to mają gdzieś - jest organizator, który wykłada kasę = gramy koncert. Proste.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ