Festiwale zagraniczne w 2015 r.

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Brooce
-#Invader
-#Invader

Re: Festiwale zagraniczne w 2015 r.

Post autor: Brooce »

Niedziela wystarczy, dzięki za info!

Benson pisze:
Zakkahletz pisze:
Brooce pisze:A wiem, że czasem można całkiem dużo usłyszeć z okolicznych miejsc, np. bardzo miło wspominam koncert na wyspie Słodowej we Wrocławiu
Jaki to był koncert?
Brooce pisze:Oj nie pamiętam
:mrgreen:
Bo nie szedłem na konkretny koncert - słuchałem muzyki, a nie zespołu :P
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Tymczasem w USA potwierdzono taki festiwal:
Obrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Jeden obrazek, a człowiek sobie uświadamia ile legend muzyki jeszcze nie widział. Lekcja pokory :D
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

4 na 6 widziałem. Ale faktycznie, jeden obrazek i tyyyyyyyyyyle łakoci ;-) Tylko ten ticket za 1500$ na 3 dni - porażka jakaś - 300-400 eur za 3 dni to jest max co mógłbym dać...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

thorgal_30 pisze:4 na 6 widziałem. Ale faktycznie, jeden obrazek i tyyyyyyyyyyle łakoci ;-) Tylko ten ticket za 1500$ na 3 dni - porażka jakaś - 300-400 eur za 3 dni to jest max co mógłbym dać...
$1500 to za najdroższe bilety (sektor stojący pod sceną i najlepsze miejsca siedzące). Najtańsze tixy kosztują $400 co za taki skład nie jest już ceną wygórowaną (1500 zł za 3 dni największych legend rocka). Poważnie rozważam ten fest!
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

400 bucksów to dałbym ale właśnie pod scenę :D tysionc pincet to za dużo :) - wiesz to tak jak z tymi biletami na GNR do PIT - bo oglądać coś takiego za 4 stówy z odległości kilkudziesięciu metrów...hm, a może jestem "spaczony" po barierkach na Stonsach i 1 rzędzie na Gilmourze ciężko mi iść na kompromisy ;-)
Awatar użytkownika
tenebradentro
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: tenebradentro »

paniron pisze: Download UK
10-12 czerwca 2016

Rammstein
Black Sabbath
Iron Maiden

ja chyba bede ;-P
Witam wszystkich :)
Od niedawna jestem w UK i myślę nad tym by wybrać się na Download.
Wiecie może czy jest organizowany jakiś polski obóz na terenie pola namiotowego lub wybieracie się z ekipą chętną by przygarnąć jedną osobę? Wiadomo, w grupie raźniej a samemu jechać na festiwal to żadna radość :)
Bron-Y-Aur Stomp
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Bron-Y-Aur Stomp »

Kusy pisze:Tymczasem w USA potwierdzono taki festiwal:
Obrazek
Brak słów. Zobaczyć taki festival i można powiedzieć, że widziało się więcej niż ktoś kto był na wszystkich innych festivalach w tym roku. Sześć muzycznych legend i sześć muzycznych, wspaniałych opowieści obok siebie.
Brooce
-#Invader
-#Invader

Jeszcze jedno pytanie odnośnie tego Download Fest. Czy jest duże ryzyko, że jednak nie uda się kupić biletu przed samym festiwalem (a i te oficjalne zostaną wyprzedane)? Jakieś rady jak rozpoznać czy bilet jest oryginalny? Dorwałem tu pracę i choć nadal wolałbym przyoszczędzić, to jednak w teorii byłbym w stanie wyłożyć te 90 funtów.

Plus, czy jest jakaś opcja żeby zostawić w bezpiecznym miejscu plecak (potencjalnie z namiotem na wszelki wypadek)? Jakaś przechowalnia czy coś?

BTW, ponoć na Download zakazali trzymać flagi na kiju po ogromnej burzy na Rock Am Ring z zeszłego weekendu - http://www.theguardian.com/world/2016/j ... g-festival
Brooce
-#Invader
-#Invader

No to już jutro Maideni na Download :) Kto z forum się wybiera?
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Ktoś leciał z forum dziś rano Ryanairem z Donington do Wrocka?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

HAMMERS pisze:Ktoś leciał z forum dziś rano Ryanairem z Donington do Wrocka?
Ja chyba leciałem... :B :pijak:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Colours of Ostrava opublikowała przed chwilą timetable. Wybiera się ktoś? Ja właśnie zakupiłem jednodniówkę na sobotę :)
Brooce
-#Invader
-#Invader

W Donington forma zespołu bardzo dobra, Bruce standardowo biegał w tę i we w tę jak 20 latek :) Aczkolwiek Nicko raz przyłapałem gdy nie był uśmiechnięty, chyba starość łapie! Bruce zapowiadał też koncert w najbliższych latach na podobne 80 tysięcy ludzi, lecz pod dachem... jeśli dobrze zrozumiałem miałoby to być w ich 'hometown', czyżby chcieli Wembley zamknąć? :D

Trochę mnie jednak rozczarowała publiczność... nie licząc paru kółek bliżej sceny, ludzie stali spokojnie jak na kazaniu! Również zwrotki utworów śpiewałem sam, głośno było tylko na refrenach! Przy Blood Brothers udało mi się rozbujać... 5 osób! Nawet na największych hitach oglądałem się do tyłu i kompletny brak ruchu, nikt nie skakał!

Czy tylko w Polsce jest tak dobra publiczność, że nawet dalej od sceny wszyscy śpiewają przynajmniej kilka pierwszych utworów wraz z zespołem? A może to tylko ja odniosłem takie wrażenie? Stałem chyba wystarczająco blisko, by nie być wśród przypadkowych osób...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Brooce pisze:W Donington forma zespołu bardzo dobra, Bruce standardowo biegał w tę i we w tę jak 20 latek :) Aczkolwiek Nicko raz przyłapałem gdy nie był uśmiechnięty, chyba starość łapie! Bruce zapowiadał też koncert w najbliższych latach na podobne 80 tysięcy ludzi, lecz pod dachem... jeśli dobrze zrozumiałem miałoby to być w ich 'hometown', czyżby chcieli Wembley zamknąć? :D
Bruce mówił o graniu "indoors" czyli w zamkniętych obiektach (halach) dla 80 tys. osób, czyli krótko mówiąc zapowiedział oficjalnie trasę halową po Wyspach, o której mówiło się już od miesięcy. ;) Na szczęście po fiasku Twickenham nie będą chyba zabierać się za granie stadionowych koncertów u siebie w UK...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Bez przesady, fiaska nie było, trochę mniej niż przewidywali ale nie fiasko.
Brooce
-#Invader
-#Invader

Ach, to miało być łącznie 80 000... tak podkreślał że odległe plany, że za pare lat, ale że na pewno... że pomyślałem, iż na prawdę planują coś tak wielkiego ;)

A, i Polską flagę spod barierek widziałem na telebimie, jeśli mnie oczy nie złudziły! To Wy byliście?
ODPOWIEDZ