28-30/04/2016 Blaze Bayley - Tychy/Stalowa Wola/Olsztyn
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28-30/04/2016 Blaze Bayley - Tychy/Stalowa Wola/Olsztyn
BAWCIE SIĘ DOBRZE
))
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Koncert super, kontakt z publiką 10/10, zespół grający z Blazem też świetny
Jak ktoś się zastanawia to polecam
Jak ktoś się zastanawia to polecam
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Za 70, ale co tamgumbyy pisze:Po ile nowa płyta?
Koncert w Stalowej był mega !!! Dopiero doszedłem do siebie po nim
Blaze jak i jego zespół w świetnej formie wokalnej ,tak samo Corruption -dali czadu(mam nadzieję ,że pojawię się w Łodzi i w Wawie bo warto).Chyba największe ożywienie na FOTD było a jakże;) Zygi zorganizował świetny event -kto nie był niech żałuje ,szkoda ,że tak mało ludzi chodzi na dobre koncerty ,no i wielka szkoda ,że z Sanktuarium były tylko 3-4 osoby ,a mógł być zajebisty zlot
Dzięki Zygi za przenocowanie ,gig i szaloną podróż do Wawy (nie obyło się bez dzwona
nie z naszej winy) .Zygi ,Alchemist napiszcie jak było w Olsztynie no i jak dziś w Kownie ! Pozdro
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Hello my właśnie w drodze na Litwę :-)
Wczoraj koncert w Olsztynie bardzo dobry :-)
Dostaliśmy passy na resztę koncertów na europejskiej trasie, a Blaze z zespołem zagrali dla mnie specjalnie Speed of light który nie jest częścią setu.
O Kownie napiszę jutro. Pozdro dla całej ekipy stolikowej :-)
Wczoraj koncert w Olsztynie bardzo dobry :-)
Dostaliśmy passy na resztę koncertów na europejskiej trasie, a Blaze z zespołem zagrali dla mnie specjalnie Speed of light który nie jest częścią setu.
O Kownie napiszę jutro. Pozdro dla całej ekipy stolikowej :-)
Wczoraj było świetnie!
Można by było narzekać na frekwencję, ale dla Blaze'a i tak to nie przeszkadzało, by zagrać bardzo dobry koncert! Barierka należała wczoraj do Sanktuarium 
Sanktuarium Rulezzz !!!ir0nka94 pisze: Barierka należała wczoraj do Sanktuarium
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Dokładnie. Koncert świetny. Blaze nie zawiódł. Jak zawsze mnóstwo energii. Utwory z nowej płyty moim zdaniem bardzo dobrze wypadły na żywo. Klub fajny, niestety ludzi nie za wiele. Ale jak pamiętam moje poprzednie koncerty Blaze (Progresja w Warszawie i Forty Kleparz w Krakowie) to było podobnie (tylko w Krakowie wyglądało na pełno, bo sala malutka).mic7 pisze:Koncert w Stalowej był mega !!! Dopiero doszedłem do siebie po nimBlaze jak i jego zespół w świetnej formie wokalnej ,tak samo Corruption -dali czadu
W Kownie klub taki, że jak wejdzie 50 osób to będzie straszny ścisk
dobrze że koncert akustyczny to może nie będzie dużego kotła haha.
Do areny na której zagra Maiden 4 km.
Na razie czekamy bo nic się nie dzieje, pojedli popili i się relaksują.
Żarcie dobre, piwo dobre, kobity prawie tak ładne jak Ironka :-D
Do areny na której zagra Maiden 4 km.
Na razie czekamy bo nic się nie dzieje, pojedli popili i się relaksują.
Żarcie dobre, piwo dobre, kobity prawie tak ładne jak Ironka :-D
Ktoś tu sie podlizujeZygi pisze:kobity prawie tak ładne jak Ironka :-D
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Mnie się olsztyński koncert w poprzednim roku chyba bardziej podobał. Ale było naprawdę dobrze. No i to, co Appleton wyprawiał na gitarze, było mega.
Z ciekawostek sobotniej sztuki - "Como Estais Amigos" dedykowane znajomemu wielu osób, które odwiedziły Andergrant, Gackowi. To gość, który był właścicielem pubu, którego to lokalu następcą jest teraz Sarmata (w którym w poprzednim roku Blaze dał darmowy, dodatkowy, akustyczny koncert). Gość zginął w środę w wypadku, w sobotę był pogrzeb.
A druga kwestia - wśród słuchaczy był, znany węższej lub szerszej publiczności, Kurt Scheller. Przyjechał specjalnie na koncert z jednej z podolsztyńskich miejscowości, w której miał jakąś imprezę;)
Z ciekawostek sobotniej sztuki - "Como Estais Amigos" dedykowane znajomemu wielu osób, które odwiedziły Andergrant, Gackowi. To gość, który był właścicielem pubu, którego to lokalu następcą jest teraz Sarmata (w którym w poprzednim roku Blaze dał darmowy, dodatkowy, akustyczny koncert). Gość zginął w środę w wypadku, w sobotę był pogrzeb.
A druga kwestia - wśród słuchaczy był, znany węższej lub szerszej publiczności, Kurt Scheller. Przyjechał specjalnie na koncert z jednej z podolsztyńskich miejscowości, w której miał jakąś imprezę;)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Naprawdę dobry wyjazd
. Wszystko sprzysięgło się, żebym nie pojechał do Olsztyna, ale męska decyzja i pojechałem.
W Olsztynie było naprawdę dobrze. Nie będę nigdy wielkim fanatykiem Blaze'a, ale bawiłem się nieźle. Barierka niemal w całości należała do nas, chłopaki włożyli w show sporo energii i chwała im za to, od początku do końca wielki ogień. Najlepiej, co zrozumiałe, publika bawiła się na Fearze i Futurealu.
W Kownie też miło, aczkolwiek unplugged to zupełnie nie mój klimat. Było okej, aczkolwiek frekwencja marniutka.
Dzięki wielkie Zygi, Karolina, Alchemist za wspólną podróż. Mam nadzieję, że równie szybko co ja dojdziecie do siebie po tym wyjeździe.
Pozdro też dla Ir0nki i użytkownikagościa.
W Olsztynie było naprawdę dobrze. Nie będę nigdy wielkim fanatykiem Blaze'a, ale bawiłem się nieźle. Barierka niemal w całości należała do nas, chłopaki włożyli w show sporo energii i chwała im za to, od początku do końca wielki ogień. Najlepiej, co zrozumiałe, publika bawiła się na Fearze i Futurealu.
W Kownie też miło, aczkolwiek unplugged to zupełnie nie mój klimat. Było okej, aczkolwiek frekwencja marniutka.
Dzięki wielkie Zygi, Karolina, Alchemist za wspólną podróż. Mam nadzieję, że równie szybko co ja dojdziecie do siebie po tym wyjeździe.
Pozdro też dla Ir0nki i użytkownikagościa.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Trzecia kwestia, zagrany tylko w Olsztynie Speed of light, zmiana setu specjalnie dla mniepatpul pisze:Mnie się olsztyński koncert w poprzednim roku chyba bardziej podobał. Ale było naprawdę dobrze. No i to, co Appleton wyprawiał na gitarze, było mega.
Zdjęcia z Tych: https://www.behance.net/gallery/3684237 ... yley-Tychy
www.MetalSide.pl
Dawno mnie tu nie było, a widzę, że byłem na "sanktuariowym koncercie", nawet o tym nie wiedząc
Koncert Blaze'a w Stalowej Woli to dla mnie było niezwykłe wydarzenie z pewnego sentymentalnego powodu - otóż w 1998 roku byłem na kursie językowym w Oxfordzie i mieszkałem u angielskiej rodziny z Wojtasem ze Stalowej Woli, megafanem Iron Maiden. Bardzo sympatyczny był to wyjazd i zaprzyjaźniliśmy się mocno.
Tak się potem sytuacja potoczyła, że on przeprowadził się do Wrocławia, a ja po zmianie stanu cywilnego okazało się, ze mam teściów w Stalówce dosłownie rzut beretem od jego rodzinnego domu. Ciągle się jednak nie udało trafić ze spotkaniem na Podkarpaciu, bo ja z kolei z Krakowa jestem
I oto wreszcie w piątek 29.04 "Oxfordczycy" zjechali do Stalówki na koncert byłego wokalisty Iron Maiden, w co w 1998 roku nie uwierzylibyśmy, że się kiedykolwiek może wydarzyć 
Zostaliśmy ciepło powitani przez samego organizatora w drzwiach "Labiryntu", w którym nie byłem jakieś 15 lat, kiedy jeszcze "Arkadią" się zowił. Bardzo fajna koncertowa miejscówka z dużym potencjałem, frekwencja już na Snuffie, czyli "czeskim Rammsteinie" była bardzo przyzwoita, a z biegiem czasu było tylko lepiej. Potem Anioł z Apostołami zawładnęli sceną i w ogóle już zrobiło się nieźle ("Born to be Zakk Wyyyyyyylde"!), w międzyczasie przemaszerował z plecaczkiem pod sceną sam Blaze, chyba z wycieczki po mieście
No i się zaczęło - bardzo energetyczny i z wielkim jajem koncert, pełen sympatycznych zwrotów do fanów za ich wkład w to, że Blaze może żyć z tego co kocha, etc.
Przesympatyczni są Ci goście z zespołu Blaze'a - te gitarowe "pojedynki" i "przekomarzanie się"... Jedno "ale" tylko: Chris Appleton, żeby Anglik nie interesował się piłką nożną - WSTYD!
Dzięki Zygi za bardzo profesjonalną robotę! Czekamy na następne
Koncert Blaze'a w Stalowej Woli to dla mnie było niezwykłe wydarzenie z pewnego sentymentalnego powodu - otóż w 1998 roku byłem na kursie językowym w Oxfordzie i mieszkałem u angielskiej rodziny z Wojtasem ze Stalowej Woli, megafanem Iron Maiden. Bardzo sympatyczny był to wyjazd i zaprzyjaźniliśmy się mocno.
Tak się potem sytuacja potoczyła, że on przeprowadził się do Wrocławia, a ja po zmianie stanu cywilnego okazało się, ze mam teściów w Stalówce dosłownie rzut beretem od jego rodzinnego domu. Ciągle się jednak nie udało trafić ze spotkaniem na Podkarpaciu, bo ja z kolei z Krakowa jestem
Zostaliśmy ciepło powitani przez samego organizatora w drzwiach "Labiryntu", w którym nie byłem jakieś 15 lat, kiedy jeszcze "Arkadią" się zowił. Bardzo fajna koncertowa miejscówka z dużym potencjałem, frekwencja już na Snuffie, czyli "czeskim Rammsteinie" była bardzo przyzwoita, a z biegiem czasu było tylko lepiej. Potem Anioł z Apostołami zawładnęli sceną i w ogóle już zrobiło się nieźle ("Born to be Zakk Wyyyyyyylde"!), w międzyczasie przemaszerował z plecaczkiem pod sceną sam Blaze, chyba z wycieczki po mieście
Przesympatyczni są Ci goście z zespołu Blaze'a - te gitarowe "pojedynki" i "przekomarzanie się"... Jedno "ale" tylko: Chris Appleton, żeby Anglik nie interesował się piłką nożną - WSTYD!
Dzięki Zygi za bardzo profesjonalną robotę! Czekamy na następne
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
-
Deleted User 4783
koncerty w Stalowej, Olsztynie i Kownie miazga, dzięki Zygiemu za kimę i trzy dni w trasie
kto nie był - niech żałuje! Gig w Stalowej oczywiście najlepiej przygotowany i najlepszy, nagłośnienie świetne, zespół w super formie. Set - rewelacja, chociaż ten z Olsztyna miał jeden smaczek - Speed of Light, nie grany nigdzie wcześniej ani później (specjalnie dla Zygiego). Jak dla mnie pełne zaskoczenie przy "Como Estais Amigos", który notabene uważam za jeden z najlepszych utworów ery Blaze'a - miazga. Gig akustyczny w Kownie pełne zaskoczenie, że można tak grać bez prądu - wielki szacunek dla Chrisa i Karla z Absolvy
Trasa Stalowa-Olsztyn-Kowno minęła nie wiadomo kiedy, ale z najlepszą ekipą xD
Oprócz tego kilka podpisanych płyt, kostka, pałka, setlista i pass na wszystkie koncerty na tej trasie - Huskvarna w październiku czeka!
Oprócz tego kilka podpisanych płyt, kostka, pałka, setlista i pass na wszystkie koncerty na tej trasie - Huskvarna w październiku czeka!
Ostatnio zmieniony czw maja 12, 2016 11:53 pm przez Deleted User 4783, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Ci oddam passa hahaThe_Alchemist pisze:... Huskvarna w październiku czeka!
Widzimy się w Stalowej za rok, mam nadzieję że w większym składzie
P. S. Nie wiedziałem że w Tychach byłeś
Gratuluję wrażeń...
Ostatnio zmieniony śr maja 11, 2016 10:03 pm przez RALF, łącznie zmieniany 1 raz.