Dzięki wielkiePython pisze:Na pewno będą podstawione dodatkowe tramwaje + zawsze można podjechać jakimś późnym REGIO albo KD. A nocne autobusy kursują, i szczęśliwie tak się składa że każdy nocny u nas jedzie w okolice dworca. Także proszę się nie martwić.tomek665 pisze:Takie pytanie mam. Czy po koncercie będzie jakaś inna opcja dostania się na dworzec autobusowy niż taxa? Jeździ tam jakiś nocny czy coś?
03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5147
Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław
Ja do Wrocławia jadę z SmokTicket z Łodzi, jeśli ktoś wybrał taką opcję - dajcie znać! 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Słabe biznesowo. Uczysz ludzi, że nie warto kupowaćEmilio pisze:W przypadku niektórych eventów, normą jest to, że rozdaje się bilety za darmo na kilka godzin przed koncertem/meczem/walką gdy już wiadomo, że i tak nie zejdąRALF pisze:Wszystko przed nami. Jak zostanie parę tysiączków biletów, to powinni je rozdać... nie, no - żartuję oczywiście. Bardzo bym chciał żeby tan koncert już był, jeszcze 7,5 tygodnia.Ot tak, żeby puste miejsca nie psuły widoku
Niekoniecznie, ktoś może otrzymać bilet za darmo, spodoba się a potem to zaprocentuje.
http://www.bokser.org/content/2012/09/1 ... /index.jsp
Przykład ze świata sportu, Canelo zaczynał kilka lat temu w ten sposób a dziś jest jedną z największych gwiazd Pay-per-view i bilety na jego walki rozchodzą się błyskawicznie co do miejsca
Przykład ze świata sportu, Canelo zaczynał kilka lat temu w ten sposób a dziś jest jedną z największych gwiazd Pay-per-view i bilety na jego walki rozchodzą się błyskawicznie co do miejsca
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No, ale my jesteśmy w Polsce. Kultura darmowych festynów jest jednak silna, najbliższe 20 lat nie poszedłbym na takie działania, ale nie mówię że to nie ma sensu gdzie indziejEmilio pisze:Niekoniecznie, ktoś może otrzymać bilet za darmo, spodoba się a potem to zaprocentuje.
Ale na miesiąc przed koncertem taki IronTicket mogliby wprowadzić. Na ten moment zostało jakieś 6000 biletów. Gdyby sprzedać połowę tej sumy, byłoby świetnie...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ralf, piszesz jakby Iron Maiden byli zagrożeni finansowo i tylko dobra frekwencja na koncercie mogłaby uratować trasę, zespół przed rozpadem, a w konsekwencji całą muzykę heavy metalową. Relax
.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tu gra nie toczy się o kasę, ale o to czy zespół przyjedzie do nas ponownie w ramach The Book of Souls World Tour za rok, np. do krakowskiej Tauron Areny... Dobra frekwencja we Wrocławiu prawie na pewno przełoży się na powrót do Polski, tym razem do hali, w przyszłym roku.
Dobra frekwencja jest rzecz jasna ważna. Fajnie gdyby organizator jakoś 'dopomógł' sprzedaży poprzez różnorakie promocje. Gdyby pojawiło się np. 35,000 widzów to prawie na bank mamy Tauron Arenę albo Atlas Arenę za rok! Z tego, co czytałem to IM w tej chwili wożą najnowocześniejsze nagłośnienie, ciekawe, jak by to w Atlas zabrzmiało?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A ja po cichu liczę na dwie hale w PL. Ostatecznie dobrze się rozeszła trasa ME i chętnych nie brakowało mimo grania DVD przez kilka lat.
Jak by duża frekwencja we Wrocku była, czemu nie?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Idę o zakład, że niezaleznie od frekwencji zagrają ponownie w PolsceWICKER MAN pisze:Tu gra nie toczy się o kasę, ale o to czy zespół przyjedzie do nas ponownie w ramach The Book of Souls World Tour za rok, np. do krakowskiej Tauron Areny... Dobra frekwencja we Wrocławiu prawie na pewno przełoży się na powrót do Polski, tym razem do hali, w przyszłym roku.
Dokładnie.... ile osób nie będzie we Wrocławiu, to jak będą grali w przyszłym roku w naszej okolicy, to na pewno ktoś ich ściągnie (bo swoje i tak na takim koncercie zarobi). A ilość osób we Wrocławiu nie ma wielkiego znaczenia.Dzosef pisze:Idę o zakład, że niezaleznie od frekwencji zagrają ponownie w PolsceWICKER MAN pisze:Tu gra nie toczy się o kasę, ale o to czy zespół przyjedzie do nas ponownie w ramach The Book of Souls World Tour za rok, np. do krakowskiej Tauron Areny... Dobra frekwencja we Wrocławiu prawie na pewno przełoży się na powrót do Polski, tym razem do hali, w przyszłym roku..
www.MetalSide.pl
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Tak se pomyślałem... Na jesieni zeszłego roku port lotniczy we Wroclawiu remontował jeden z pasów pod kątem przyjmowania Jumbo - Jetów... wiem że to nierealne, ale... zobaczyć Eda we Wrocku byłoby wydarzeniem :-)
Możesz podać źródło tej informacji? Z tego co mi wiadomo kiedyś na wrocławskim lotnisku lądował 747, ale o remoncie nic nie słyszałem, tym bardziej o "jednym z pasów" gdyż port lotniczy we Wrocławiu pas startowy ma tylko jeden.SebastianArcheo pisze:Tak se pomyślałem... Na jesieni zeszłego roku port lotniczy we Wroclawiu remontował jeden z pasów pod kątem przyjmowania Jumbo - Jetów... wiem że to nierealne, ale... zobaczyć Eda we Wrocku byłoby wydarzeniem :-)
O czym Wy piszecie? Zespół od początku jasno postawił sprawę - Ed Force One posłuży do transportu do koncertu w Goeteborgu włącznie (17.06). Potem przechodzą na transport "tradycyjny".
M.
M.
Zdecydownie tak podali...
Pytam tylko skąd info o remoncie, nie wiem co kwestia komunikatu zespołu ma tu do rzeczy.beaviso pisze:O czym Wy piszecie? Zespół od początku jasno postawił sprawę - Ed Force One posłuży do transportu do koncertu w Goeteborgu włącznie (17.06). Potem przechodzą na transport "tradycyjny".
M.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner