03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Re: 03/07/2016 - Iron Maiden - Wrocław

Post autor: Nomad.1985 »

Tej przemowy z Blood Brothers nie lubię, to znaczy tej jaka była na trasie Final Frontier bo np. w 2010 r. była dedykacja dla Ronnie James Dio i to było świetne. Bruce nie powinien gadać o polityce, w USA na jednym koncercie, chyba w Nowym Jorku zaczął coś gadać o Trumpie to część publiczności gwizdała. Lubię jak te przemowy są takie luźne i spontaniczne, wymyślone na potrzeby konkretnego koncertu.
Awatar użytkownika
Nyczu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Nyczu »

Nigdy w temacie polityki nikomu nie dogodzisz, na tej trasię Bruce też zagada chyba przed Children of the damned.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Czy osoby mające GCEE mają na swoich biletach numer bramki którą będą Was wpuszczać? On oficjalnej wisi już wątek rzekomego braku FTTB na Wrocław i jeden z użytkowników dostał już ponoć odpowiedź od Ticketmastera, że dostaną info, jak będą wchodzić na tydzień przed koncertem.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Na razie to zwykle domniemania.
"Bo powinny juz byc zgloszenia aktywne"...
Ale na razie nie ma na zaden lipcowy koncert, wiec nie siejmy paniki. Przeciez Praga, Zlina poczekajmy az oglosza te daty jesli faktycznie nie bedzie wtedy Wroclawia to po raz kolejny nasz kraj czyms sie wyrozni ;-)

A watek sprawdzilem:
3posty, z czego temat zalozony przez naszego Papa i temat watku to pytanie po prostu czy bedzie.fttb na Wroclaw :-D

Plotka szybko sie roznosi...
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Nomad.1985 pisze:Tej przemowy z Blood Brothers nie lubię, to znaczy tej jaka była na trasie Final Frontier bo np. w 2010 r. była dedykacja dla Ronnie James Dio i to było świetne. Bruce nie powinien gadać o polityce, w USA na jednym koncercie, chyba w Nowym Jorku zaczął coś gadać o Trumpie to część publiczności gwizdała. Lubię jak te przemowy są takie luźne i spontaniczne, wymyślone na potrzeby konkretnego koncertu.
A tak z ciekawości, to co on mówił o tym Trumpie? :)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

mikdyb pisze:
Python pisze:W sumie to by było racjonalne posunięcie z ich strony, ludzie płacą stówę więcej a barierki i tak nie zobaczą.
A ci z fan clubu płacą więcej niż stówę :D Poza tym w informacji prasowej o koncercie była wzmianka o FTTB, więc mam nadzieję, że będzie.
Pewnie wejdziecie równocześnie, jak (ponoć) w Łodzi :D Chyba najlepszy kompromis między interesami fanclubowców a nabywcami EE w tej sytuacji.

Co do gadek politycznych, to też mi się to średnio podoba. Mam nadzieję, że sobie odpuści. Tego rodzaju przemówienia to trochę chamówa, poglądy polityczne są na tyle osobistą i fundamentalną sprawą, że obnoszenie się z nimi ze sceny, gdzie ludzie przyszli (zapłacili) słuchać muzyki, a nie opinii o Trumpie, jest nietaktowne. Nie rozumiem go, tym bardziej że jest Brytyjczykiem i gadanie takich rzeczy np w Nowym Jorku może zostać naprawdę źle odebrane.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mikojaski pisze:
Nomad.1985 pisze:Tej przemowy z Blood Brothers nie lubię, to znaczy tej jaka była na trasie Final Frontier bo np. w 2010 r. była dedykacja dla Ronnie James Dio i to było świetne. Bruce nie powinien gadać o polityce, w USA na jednym koncercie, chyba w Nowym Jorku zaczął coś gadać o Trumpie to część publiczności gwizdała. Lubię jak te przemowy są takie luźne i spontaniczne, wymyślone na potrzeby konkretnego koncertu.
A tak z ciekawości, to co on mówił o tym Trumpie? :)
Pewnie, że Trump jest be bo chce zakazać wjazdu do USiA miłującym pokój wyznawcom Allaha w stylu gościa, który niedawno miał wystrzałową imprezę w Orlando.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

O ile dobrze zrozumiałem bo angielski znam w stopniu średnim to chodziło mu o to, że nie da się zbudować Imperium, że chce to zrobić Trump, a kiedyś chcieli zrobić to Majowie. To było przed Book of Souls.

https://www.youtube.com/watch?v=vb543O5c1Dk
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Budziol pisze:Na razie to zwykle domniemania.
jesli faktycznie nie bedzie wtedy Wroclawia to po raz kolejny nasz kraj czyms sie wyrozni ;-)
Z jednej strony to logiczne, że nie byłoby FTTB przy dostępności biletów GCEE - sama idea EE polega chyba na tym, żeby dostać się do barierek.
Pamiętam, że kiedyś, na jednym koncercie, bodajże w niemczech w momencie dorwania się do barierek sam ochroniarz zwrócił mi uwagę, że pomimo biletu na płytę, ludzie z opaskami z fanclubu mają pierwszeństwo i żebym się nie rozpychał :wink:

Swoją drogą to rotacja w rzędach bliżej sceny też jest ogromna, tak samo nie każdy ma tyle siły, żeby utrzymać się cały występ na barierce - wtedy jakiś gość mi powiedział, żebym sie z nim zamienił, bo on już nie może oddechu złapać. Jakiś murzyn miał straszny ból dupy o to, bo chwile wcześniej też mnie zbluzgał, że nie mam FTTB i on ma pierwszeństwo przede mną :lol: :jee:

Wracając do tematu, to nigdy nie miałem okazji oglądać koncertu np. z trybuny i zastanawiam się czy nie wybrać takiego rozwiązania na Wrocław, z czystej ciekawości.
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Na stadionie to chyba kiepsko. Daleko od sceny może być. W hali prędzej, no ale nie wiem bo też nigdy nie byłem.
Awatar użytkownika
Nyczu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

W Gdańsku oglądałem z trybun i miałem skryte marzenie zeskoczyć na GC, Ja podczas koncertu nie umiem ustać spokojnie. Trybuny to dobre rozwiązanie dla osób spokojnych.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

No ja mam zamiar "napier*alać" więc jeżeli jakieś dziadki z krzesełek obok mają mnie uspokajać to dziękuje za taką opcję :D
Jeszcze kwestia stania na trybunach mnie interesuje, bo to też niektórych boli ponoć...
Awatar użytkownika
Nyczu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

W Gdańsku bolało tylko stanie przy barierce ale to zrozumiałe bo osoby z pierwszych rzędów nic nie widziały, ja miałem miejsce w rzędzie 4 bodajże i przede mną stał taki sam wariat co ja który skakał, biegał, krzyczał i machał banią. Obok siebie miałem akurat miejsca wolne więc mogłem skakać nawet i w boki :D. Pamiętam jednego zgredzika z chipsami który próbował mnie posadzić ale po chwili zrezygnował.
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Steve pisze:No ja mam zamiar "napier*alać" więc jeżeli jakieś dziadki z krzesełek obok mają mnie uspokajać to dziękuje za taką opcję :D
Jeszcze kwestia stania na trybunach mnie interesuje, bo to też niektórych boli ponoć...
Jeśli tak to lepiej kup GC, ja nie miałem problemu kupić, właśnie dzisiaj do mnie przyszedł bilecik dla Janka, swój już miałem kilka dnia
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja byłem tylko raz - w Chorzowie. Nigdy więcej, co prawda tam inaczej scena była rozstawiona ale i mimo wszystko nigdy więcej.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

O, skoro tak mówił o Trumpie, to +1 dla Bruce'a. Nie przepadam za politycznymi gadkami na koncertach (nawet zgodnymi z moimi przekonaniami - to nie miejsce na takie rzeczy) to jednak tutaj można zrobić wyjątek. Liczyłem na jakiegoś rozsądnego republikańskiego kandydata a tu... Trump :D

Nieważne, ja sobie znalazłem to nagranie (https://www.youtube.com/watch?v=vb543O5c1Dk jakby kogoś interesowało) i gadki gadkami, ale dla mnie ważne, żeby w takiej formie przyjechali do Wrocławia :D
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

No to Panowie, po wymianie doświadczeń, stwierdzam krótko - jebać te trybuny :lol: :lol:
:dance: :jee:
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Nie wykluczam, że kiedyś sobie na trybuny pójdę, ale to też bym musiał towarzystwo mieć i tylko w przypadku występu halowego. Jakby np. taki Bruce zrobił solowy koncert to on ma sporo utworów spokojnych typu Tears of the Dragon, Jerusalem, Man of Sorrows i pewnie też by chciał zagrać przynajmiej fragment Empire of Clouds. To by bardziej mi pasowało do siedzenia.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

trybuny jak dla mnie są spoko ale tak jak ktoś napisał: to raczej dla spokojnych ludzi :wink:
Co nie zmienia faktu, że wole iść na to GC żeby zobaczyć muzyków z bliska
więc taki mój ranking

GC > Trybuny > Płyta dalsza
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Trybuny to świetne miejsca, ale lepiej sprawdzają się na hali niż na stadionie. Gdyby koncert był halowy to bym brał trybuny bez zastanowienia. Byłem na 3 koncertach halowych IM i ten gdy byłem na trybunach (ale świetne miejsca miałem) był najlepszy, odbiór widowiska pobił na łeb koncert gdy byłem przy barierkach. Gdy stoi się zbyt blisko sceny, sporo z oprawy koncertu ucieka. Ale ludzie i tak owczym pędem pchają się gnieść pod sceną gdzie ani widok ani dźwięk nie są najlepsze ;) Tak jak w kinie, najbliższe miejsca wcale nie są najlepsze do oglądania koncertu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ