25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: 25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław

Post autor: Deleted User 2259 »

Nie no kumpel kupił gcee w dzien koncertu o 12 byl jednym z pierwszych, kilka sztuk, jedną odsprzedał mi, ale ja nie mam tego całego rachunku, chyba on ma (jesteśmy z innych miast), sporo ludzi właśnie z tego portalu co napisałeś też kupiło, nie chcę mi się wierzyć, zeby każdego sprawdzali, chyba będe sobie musiał dezodorant gdzies kupic po koncercie, bo ma być podobno upał, wszyscy moga być zgrzani a z nim tez mnie nie wpuszcza, za to byłby dobre piwko :lol: ale ten dowód osobisty serio potrzebny ? lol
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Upał swoją drogą, ale skoro koncert startuje o 21:30 to temperatura powinna być w sam raz. Gorzej, że jutro popołudniu, wieczorem i w nocy w całej zachodniej Polsce, mają być burze i porządne ulewy. Oby to nie popsuło widowiska, w każdym razie chyba będzie trzeba na drogę taszczyć kurtkę przeciwdeszczową :lol:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Wolę deszcz niż upały, jeszcze wcześniej stanie przed obiektem juz za stary chyba jestem na to :p
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

brezdi pisze:Siema :) Czy ktoś wie kiedy Gilmour przylatuje do Polski? Koncert będzie dość dużym przedsięwzięciem, więc na pewno będzie musiał odbyć kilka prób (ktoś wie kiedy, gdzie i o której?) + ewentualnie czy ktoś wie gdzie zatrzyma się David?
Podobno w hotelu Monopol.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Jestem, bariera jest. Jest super :D gc ee ma oddzielny sektor :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Pomimo kilki wpadek, jak rozjechane High Hopes koncert wspaniały, bardzo ubolewam, iż nie dane mi było zjawić się osobiście. Może jeszcze kiedyś będzie okazja.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Wlasnie dojechalem do Wawy. Udało mi się fartem wbić do GC EE, byłem blisko sceny. I powiem tyle - to jeden z tych koncertów, za które oddałbym niemal każde pieniądze.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Byłem w kategorii "B", czyli najgorszej - i uważam że dobrze wybrałem, bo widoczność wciąż była dobra, dźwięk jeszcze lepszy, na nic nie mogłem narzekać. Ogólnie uważam że teren wokół NFMu spełnił się jako koncertownia i chętnie się tam przejdę jeśli kiedyś będę w okolicy.

Co do samego koncertu - nie byłem nigdy fanem Pink Floyd, ich twórczość znam słabo, więc i koncert mi niczego nie urwał, ale był bardzo dobrze zagrany, nie żałuję że poszedłem :) Aczkolwiek daleko mi do stwierdzeń że to koncert życia, roku, niezpomniany, niepowtarzalny itd.
Ostatnio zmieniony ndz cze 26, 2016 2:30 pm przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
purpendicular
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: purpendicular »

Koncert niesamowity, podobne odczucia miałem po Gdańsku w 2008. Jakby ktoś się natknął na cały koncert do ściągnięcia/obejrzenia to proszę o wrzutę. Chętnie obejrzę raz jeszcze.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Sorrow - ZDECYDOWANIE najlepsze.....
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

paulek pisze:Sorrow - ZDECYDOWANIE najlepsze.....
Trudno polemizować, aczkolwiek postawiłbym na równi z Comfortably Numb :) No tylko, że CN to petarda dopracowana do perfekcji :)

Co do nagrania to za tydzień, dwa, się zgadamy i jak podjedziesz ż pendrivem to Ci nagram. Bo kolega mi całosć nagrywał z TVP i z Rozrywki, co bym miał na pamiątkę. Ma mi to podrzucić w okolicach czwrtku.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Co prawda nie miałem szczęścia być we Wrocławiu, ale oglądałem koncert w telewizji. Naprawdę świetny występ. I to jeszcze taki długi! Świetnie, że specjalnie zagrał kawałki, których wcześniej nie można było usłyszeć na jego koncertach :D Zazdroszczę uczestnikom i mam nadzieję, że jeszcze będzie szansa zobaczyć u nas Davida, bo to, co proponuje to sztuka przez duże "S"!

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Dałbyś radę mi zgrać ten koncert na CDki? Wysłałbym Ci gotówkę za koszt wysyłki i płyt :)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

labutanol pisze:Dałbyś radę mi zgrać ten koncert na CDki? Wysłałbym Ci gotówkę za koszt wysyłki i płyt :)
@ thorgal_30

Podbijam pytanie ;-)
https://www.last.fm/user/kamooo
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Myślę, że jest to do ogarnięcia. Tylko kwestia tygodnia-dwóch....i dam znak sygnał :-)
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Na rutracker jest już nagranie z TVP2 w HD (pierwsze 71 min) : https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5247273

Byłbym wdzięczny (chyba nie tylko ja) gdyby ktoś kto ma też drugą cześć z TVP Rozrywka, wrzucił nagrywkę na jakiś hoster albo torrka.
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Koncert świetny, stałem mniej więcej w połowie GC EE i wydawało mi się, że tu był największy ścisk, w zwykłym GC było już luźniej, no ale rozglądałem się przed rozpoczęciem koncertu, później to się mogło zmienić. Zastanawiam się tylko czy osoby w dalszych sektorach nie wyszły na plus w kwestii dźwięku kosztem widoków, bo stojąc blisko sceny miałem wrażenie, że dźwięk się czasem "roztrzaskiwał" przy ostrzejszych fragmentach. Za to Sorrow z przytupem - pięknie wyszło ;) Cieszę się, że David zagrał parę utworów, które sobie cenię, a których się nie spodziewałem/nie byłem pewny czy będą, jak właśnie Sorrow czy szczególnie Coming Back to Life. W zasadzie do pełni szczęścia zabrakło mi tylko Echoes :)
Żałuje tylko, że byłem taki fajny i opróżniłem torbę z picia, bo przecież nie można wnosić - tymczasem nikt nie raczył do niej nawet zajrzeć, a potem musiałem parę godzin stać na sucho, na szczęście napiłem się na zapas i jakoś dotrwałem ;p
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Oglądałem w telewizji. Koncert - mega. Oglądałem to z rozdziawioną buzią, do teraz szczęka leży na ziemi. Oczywiście wykonania utworów z repertuaru PF to majstersztyki w czystej postaci, ale mnie również podobały się utwory z Rattle that Lock (tak nawiasem mówiąc, lubię ten album). Jeśli w TV oglądało się (i słuchało) super to na żywo to musiał być jakiś kosmos. Gilmour jak wino - na karku już 70 lat, a on wciąż czaruje jak za dawnych lat (głos również bez zarzutu).
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

Z tego co pisali, - wypadł z setlisty - Great Day for Freedom na rzecz Us and Them. :(

Koncert - 100/10.
Jak widać było - plakaty nie za darmo - 200 zł od sztuki - i nakład 800 sztuk.
ODPOWIEDZ