25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: 25/06/2016 - David Gilmour - Wrocław
Nie no kumpel kupił gcee w dzien koncertu o 12 byl jednym z pierwszych, kilka sztuk, jedną odsprzedał mi, ale ja nie mam tego całego rachunku, chyba on ma (jesteśmy z innych miast), sporo ludzi właśnie z tego portalu co napisałeś też kupiło, nie chcę mi się wierzyć, zeby każdego sprawdzali, chyba będe sobie musiał dezodorant gdzies kupic po koncercie, bo ma być podobno upał, wszyscy moga być zgrzani a z nim tez mnie nie wpuszcza, za to byłby dobre piwko
ale ten dowód osobisty serio potrzebny ? lol
Upał swoją drogą, ale skoro koncert startuje o 21:30 to temperatura powinna być w sam raz. Gorzej, że jutro popołudniu, wieczorem i w nocy w całej zachodniej Polsce, mają być burze i porządne ulewy. Oby to nie popsuło widowiska, w każdym razie chyba będzie trzeba na drogę taszczyć kurtkę przeciwdeszczową 
-
Deleted User 2259
Wolę deszcz niż upały, jeszcze wcześniej stanie przed obiektem juz za stary chyba jestem na to :p
- Shedao Shai
- -#Nomad

Podobno w hotelu Monopol.brezdi pisze:SiemaCzy ktoś wie kiedy Gilmour przylatuje do Polski? Koncert będzie dość dużym przedsięwzięciem, więc na pewno będzie musiał odbyć kilka prób (ktoś wie kiedy, gdzie i o której?) + ewentualnie czy ktoś wie gdzie zatrzyma się David?
Jestem, bariera jest. Jest super
gc ee ma oddzielny sektor 
Pomimo kilki wpadek, jak rozjechane High Hopes koncert wspaniały, bardzo ubolewam, iż nie dane mi było zjawić się osobiście. Może jeszcze kiedyś będzie okazja.
Wlasnie dojechalem do Wawy. Udało mi się fartem wbić do GC EE, byłem blisko sceny. I powiem tyle - to jeden z tych koncertów, za które oddałbym niemal każde pieniądze.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Shedao Shai
- -#Nomad

Byłem w kategorii "B", czyli najgorszej - i uważam że dobrze wybrałem, bo widoczność wciąż była dobra, dźwięk jeszcze lepszy, na nic nie mogłem narzekać. Ogólnie uważam że teren wokół NFMu spełnił się jako koncertownia i chętnie się tam przejdę jeśli kiedyś będę w okolicy.
Co do samego koncertu - nie byłem nigdy fanem Pink Floyd, ich twórczość znam słabo, więc i koncert mi niczego nie urwał, ale był bardzo dobrze zagrany, nie żałuję że poszedłem
Aczkolwiek daleko mi do stwierdzeń że to koncert życia, roku, niezpomniany, niepowtarzalny itd.
Co do samego koncertu - nie byłem nigdy fanem Pink Floyd, ich twórczość znam słabo, więc i koncert mi niczego nie urwał, ale był bardzo dobrze zagrany, nie żałuję że poszedłem
Ostatnio zmieniony ndz cze 26, 2016 2:30 pm przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 1 raz.
- purpendicular
- -#Prisoner

Koncert niesamowity, podobne odczucia miałem po Gdańsku w 2008. Jakby ktoś się natknął na cały koncert do ściągnięcia/obejrzenia to proszę o wrzutę. Chętnie obejrzę raz jeszcze.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Sorrow - ZDECYDOWANIE najlepsze.....
-
Deleted User 4876
Trudno polemizować, aczkolwiek postawiłbym na równi z Comfortably Numbpaulek pisze:Sorrow - ZDECYDOWANIE najlepsze.....
Co do nagrania to za tydzień, dwa, się zgadamy i jak podjedziesz ż pendrivem to Ci nagram. Bo kolega mi całosć nagrywał z TVP i z Rozrywki, co bym miał na pamiątkę. Ma mi to podrzucić w okolicach czwrtku.
Co prawda nie miałem szczęścia być we Wrocławiu, ale oglądałem koncert w telewizji. Naprawdę świetny występ. I to jeszcze taki długi! Świetnie, że specjalnie zagrał kawałki, których wcześniej nie można było usłyszeć na jego koncertach
Zazdroszczę uczestnikom i mam nadzieję, że jeszcze będzie szansa zobaczyć u nas Davida, bo to, co proponuje to sztuka przez duże "S"!
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dałbyś radę mi zgrać ten koncert na CDki? Wysłałbym Ci gotówkę za koszt wysyłki i płyt 
@ thorgal_30labutanol pisze:Dałbyś radę mi zgrać ten koncert na CDki? Wysłałbym Ci gotówkę za koszt wysyłki i płyt
Podbijam pytanie
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Deleted User 4876
Myślę, że jest to do ogarnięcia. Tylko kwestia tygodnia-dwóch....i dam znak sygnał :-)
Na rutracker jest już nagranie z TVP2 w HD (pierwsze 71 min) : https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5247273
Byłbym wdzięczny (chyba nie tylko ja) gdyby ktoś kto ma też drugą cześć z TVP Rozrywka, wrzucił nagrywkę na jakiś hoster albo torrka.
Byłbym wdzięczny (chyba nie tylko ja) gdyby ktoś kto ma też drugą cześć z TVP Rozrywka, wrzucił nagrywkę na jakiś hoster albo torrka.
Koncert świetny, stałem mniej więcej w połowie GC EE i wydawało mi się, że tu był największy ścisk, w zwykłym GC było już luźniej, no ale rozglądałem się przed rozpoczęciem koncertu, później to się mogło zmienić. Zastanawiam się tylko czy osoby w dalszych sektorach nie wyszły na plus w kwestii dźwięku kosztem widoków, bo stojąc blisko sceny miałem wrażenie, że dźwięk się czasem "roztrzaskiwał" przy ostrzejszych fragmentach. Za to Sorrow z przytupem - pięknie wyszło
Cieszę się, że David zagrał parę utworów, które sobie cenię, a których się nie spodziewałem/nie byłem pewny czy będą, jak właśnie Sorrow czy szczególnie Coming Back to Life. W zasadzie do pełni szczęścia zabrakło mi tylko Echoes 
Żałuje tylko, że byłem taki fajny i opróżniłem torbę z picia, bo przecież nie można wnosić - tymczasem nikt nie raczył do niej nawet zajrzeć, a potem musiałem parę godzin stać na sucho, na szczęście napiłem się na zapas i jakoś dotrwałem ;p
Żałuje tylko, że byłem taki fajny i opróżniłem torbę z picia, bo przecież nie można wnosić - tymczasem nikt nie raczył do niej nawet zajrzeć, a potem musiałem parę godzin stać na sucho, na szczęście napiłem się na zapas i jakoś dotrwałem ;p
- Saimon1995
- -#Moderator

Oglądałem w telewizji. Koncert - mega. Oglądałem to z rozdziawioną buzią, do teraz szczęka leży na ziemi. Oczywiście wykonania utworów z repertuaru PF to majstersztyki w czystej postaci, ale mnie również podobały się utwory z Rattle that Lock (tak nawiasem mówiąc, lubię ten album). Jeśli w TV oglądało się (i słuchało) super to na żywo to musiał być jakiś kosmos. Gilmour jak wino - na karku już 70 lat, a on wciąż czaruje jak za dawnych lat (głos również bez zarzutu).
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Z tego co pisali, - wypadł z setlisty - Great Day for Freedom na rzecz Us and Them.
Koncert - 100/10.
Jak widać było - plakaty nie za darmo - 200 zł od sztuki - i nakład 800 sztuk.
Koncert - 100/10.
Jak widać było - plakaty nie za darmo - 200 zł od sztuki - i nakład 800 sztuk.