Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Schizoid »

No ja mam nadzieję...Ewentualnie zostaną one udostępnione, kiedy ukończy się grę. Taka nagroda :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No... raczej tak!
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Jakie są utwory w tej grze?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Praktycznie z każdej epoki coś się znajdzie :D
Na razie miałem The Evil, TBOS, For the Greater Good of God, The Red and the Black, Clairvoyant, Journeyman, Man of Sorrows
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja jeszcze na The Fallen Angel natrafiłem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Właśnie ściągnąłem na telefon. Zobaczymy czy było warto. W komentarzach na stronie Google Play całkiem dobre recenzje. Oby się potwierdziły. :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Każdy z tych rankingów mnie śmieszy :lol: Płyty z Blazem na końcu tylko dlatego, że nie ma Bruce'a lub autory artykułów słuchali je raz czy dwa, Killers wysoko, bo jej poziom to aksjomat. A, jeszcze The Number Of The Beast zawsze na podium, pomimo tego, że to chyba najsłabsza z płyt z lat '80 nagrana z Dickinsonem. Aż mnie dziwi, że w tym rankingu nie jest na 1 miejscu.

Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

gra jest płatna, czy darmowa?
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

kmberserker pisze:Każdy z tych rankingów mnie śmieszy :lol: Płyty z Blazem na końcu tylko dlatego, że nie ma Bruce'a lub autory artykułów słuchali je raz czy dwa, Killers wysoko, bo jej poziom to aksjomat. A, jeszcze The Number Of The Beast zawsze na podium, pomimo tego, że to chyba najsłabsza z płyt z lat '80 nagrana z Dickinsonem. Aż mnie dziwi, że w tym rankingu nie jest na 1 miejscu.
Na tej zasadzie każdy ranking jest śmieszny (i w sumie jest, bo nie da się tego przecież traktować serio i poważnie) bo nie ocenisz obiektywnie czy np. The Number of the Beast zasługuje na podium czy nie (moim zdaniem nie, bo też uważam, że to jedna z najsłabszych płyt z Dickinsonem, nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że nie tylko biorąc pod uwagę lata 80). Są ludzie którzy myślą, że potrafią to ocenić i że oczywiście jest tak jak im się wydaje... i właście oni są najśmieszniejsi ;)
Deleted User 2259

The_Alchemist pisze:gra jest płatna, czy darmowa?
Podobno darmowa, na jakieś smartfony czy coś takiego :lol: :shock: :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiadomo, że każdy ranking jest subiektywny i zależny od gustu jego autora, ale 90% z nich jest tak schematyczne, że z olbrzymią łatwością można przewidzieć pierwsze 10 płyt :P

Deleted User 2259

Number też uważam zdecydowanie za najsłabszy z lat 80 z Dickim a gdzie mu tam do takiego Killers imo (top 5 spokojnie ich albumów jak na mój gust) AMolad uważam za najgorszą marmolade a tutaj pozytywnie zaskoczył pewnie dla niektórych, dobrze, ze Killers wysoko, super, ze BNW nie jest wysoko, Number albo Powerslave od razu wiedziałem aż wygra, Syn mój nr 1, ale on często wygrywa, byłoby miło gdyby wreszcie w takim rankingu dla pismaków wygrał np PoM albo SiT ale gdzie tam, The X Factor za nisko komedia.Reszty nie pamiętam na ten moment jak tam było.
dorotakiki
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: dorotakiki »

Hej! Nie wiecie gdzie można znaleźć jakiś w miarę aktualny wywiad z liderem Irona, ale w polskiej prasie. Tak żeby to nie był przekład tylko autorski wywiad. Czy w ogóle coś takiego miało miejsce kiedyś?
Deleted User 2259

Deleted User 2259

Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad.1985 »

Mnie już nudzi te gadanie, że Number jest przereklamowany. Co jak co, ale to z tego albumu mamy najwięcej koncertowych klasyków. To też świadczy o tych utworach, że tak dobrze sprawdzają się do grania na żywo.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Nomad.1985 pisze:Mnie już nudzi te gadanie, że Number jest przereklamowany. Co jak co, ale to z tego albumu mamy najwięcej koncertowych klasyków. To też świadczy o tych utworach, że tak dobrze sprawdzają się do grania na żywo.

Ja podchodzę do tego tak, że gorsze utwory z tej płyty (uważam, że są to np. Gangland, Invaders, Run to the Hills, tytułowy) są słabsze niż gorsze utwory z następnych płyt (np. nigdy nie byłem fanem Flash of the Blade, czy Quest for Fire, ale dla mnie to i tak jest liga wyżej niż Gangland) a przede wszystkim tych słabszych jest więcej, z kolei genialnych mniej. Czyli płyta, moim zdaniem, słabsza niż następne.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Też nie rozumiem czemu mówi się, że jest przereklamowany.
Znam dużo ludzi, którzy zaczęli przygodę z Maiden właśnie od The Number of the Beast (utwór)/Run to the Hills.
Przereklamowane to mogą być te utwory na koncertach, ale płyta sama w sobie jest świetna, jest i będzie na zawsze jednym z najważniejszych dzieł w historii metalu.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Dla mnie niezrozumiałe jest, że pierwotnie na The Number of the Beast nie znaleziono miejsca dla Total Eclipse. Niezrozumiałe jest też dla mnie, czemu ten wałek nie znajduje się na setlistach tras koncertowych. To prawdziwy koncertowy killer, co słychać choćby na Beast Over Hammersmith.
ODPOWIEDZ