Utwory z Book of Souls na żywo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Utwory z Book of Souls na żywo
Wszystkie wypadły świetnie, nawet męczący na płycie TRATB na żywo wypadł super i mi osobiście w ogóle się nie dłużył.
Mi się The Red And The Black również nie dłużył. Kocham ten utwór na krążku. Na żywo niestety, jak już wspomniałam w temacie koncertu we Wrocku, nie słyszałam tych fantastycznych melodii ze względu na kijowe nagłośnienie po lewej stronie płyty
Najlepiej z nowej wypada dla mnie The Book Of Souls - potężnie i dostojnie. Fantastyczny klimat tworzy ten utwór.
-
Deleted User 1499
Ja do tego utworu jestem sceptycznie nastawiony od premiery. Nie podszedł mi na początku, nie podszedł mi na żywca. Zły nie jest , bo ma kilka ciekawych momentów, jednakże całokształt jest przeciętny.
If Eternity Should Fail to była petarda, uwielbiam ten utwór. Bardzo pozytywnie Speed of Light i Death or Glory, zwłaszcza małpi taniec Dickinsona - rewelacja!
The Red And The Black traci troszkę na żywo i wypadł najsłabiej, ale przy The Book Of Souls się nie zawiodłam.
Podczas Book Of Souls tyle działo się na scenie - ta walka Bruce'a z Eddim, wyrwanie mu serca itp. że szczerze - skupiłem się na tych scenicznych atrakcjach a muzyka była jakoś na drugim planie. W każdym razie utwór przeleciał bardzo szybko :-)
- Saimon1995
- -#Moderator

Po koncercie zestawiłbym to tak:
1. If Eternity Should Fail (intro - ciarki, a później... to jest klasa światowa, jeden z najlepszych "ironowych" otwieraczy w historii)
2. Tears of a Clown (to jeden z moich ulubionych utworów z TBOS i na koncercie to się tylko potwierdziło)
3. The Book of Souls (klasa, klasa, klasa - tytułowy jak zawsze dawał radę w przypadku IM)
4. Death or Glory (na płycie jakoś mnie nie przekonywał do końca, a we Wrocławiu jak go posłuchałem to już inna historia - zaczął u mnie zyskiwać)
5. Speed of Light (szybki, fajny rocker, na żywo jak najbardziej swoje zadanie wykonał)
6. The Red and the Black (w wersji live wypada lepiej niż z płyty, ale jednak miejscami się dłużył, lubię go, jednakże stawiam go najniżej)
1. If Eternity Should Fail (intro - ciarki, a później... to jest klasa światowa, jeden z najlepszych "ironowych" otwieraczy w historii)
2. Tears of a Clown (to jeden z moich ulubionych utworów z TBOS i na koncercie to się tylko potwierdziło)
3. The Book of Souls (klasa, klasa, klasa - tytułowy jak zawsze dawał radę w przypadku IM)
4. Death or Glory (na płycie jakoś mnie nie przekonywał do końca, a we Wrocławiu jak go posłuchałem to już inna historia - zaczął u mnie zyskiwać)
5. Speed of Light (szybki, fajny rocker, na żywo jak najbardziej swoje zadanie wykonał)
6. The Red and the Black (w wersji live wypada lepiej niż z płyty, ale jednak miejscami się dłużył, lubię go, jednakże stawiam go najniżej)
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

+ 1, z tym że Czerwone i Czarne bardzo lubię z płyty i live, wcale mi się nie dłuży, doskonały kawałek.FaithNoMore pisze:Po koncercie zestawiłbym to tak:
-
Nomad.1985
- -#Trooper

Death or Glory względem studia najbardziej zyskał. Mam jakieś dziwne wrażenie, że jeśli coś będą grali na następnych trasach z tej płyty to właśnie ten utwór.
Gdyby ktoś widział jakieś fajne wideo, z dobrym obrazem i dźwiękiem z The Red and the Black z widokiem na Adriana grającego czwartą solówkę to zalinkujcie tutaj, ok
? Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale trochę ciekawiej ją gra, chciałbym rozpracować tą zagrywkę z tappingiem, jaką czasami gra w tym numerze. To samo się tyczy The Book of Souls, gdyby ktoś widział ten utwór z solówką Adriana nagraną dość dobrze, to podzielcie się
Szukam, szukam, oglądam, ale zazwyczaj ludzie w tym czasie nagrywają, jak Bruce wyciąga serce Eddiemu. A solo takie piękne.
Też tak myślę. Chociaż wolałbym, żeby był to The Book of Souls, ale tutaj ze względu na rozmiary utworu pewnie zazwyczaj będzie ciężko go gdzieś ulokować w secie.Nomad.1985 pisze:Death or Glory względem studia najbardziej zyskał. Mam jakieś dziwne wrażenie, że jeśli coś będą grali na następnych trasach z tej płyty to właśnie ten utwór.
To prawda. Dla mnie ten utwór ma wszystko za co kocham ten zespół.Zakkahletz pisze:+ 1, z tym że Czerwone i Czarne bardzo lubię z płyty i live, wcale mi się nie dłuży, doskonały kawałek.
-
Nomad.1985
- -#Trooper

Dzięki, zapiszę sobie to, chociaż tutaj Adrian zagrał to solo jeszcze inaczej. Będę szukał tej wersji o którą mi chodziNomad.1985 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=y76PiCqC9_o
całkiem dobre nagranie, trochę Adriana będziesz miał
Swoją drogą to tutaj trzeba mocno pochwalić Adriana, bo w wielu miejscach sobie całkiem ciekawie improwizuje i chociaż te zagrywki na których improwizuje się często powtarzają, to jednak jego sola są zazwyczaj lepsze niż w studiu. I to nie od dziś, np. podobnie było na trasie A Matter of Life and Death (np. solo z These Colours Don't Run o ile pamięć mnie nie myli).
A sam utwór... włączyłem sobie instrumentalną część z linka który podałeś i mam ciarki na plecach nawet teraz
The Red and the Black nie lubiłem, strasznie mi się dłużył, ale we Wrocławiu go polubiłem i strasznie szybko mi przeleciało to 13 minut 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 1499
Ja też nie przepadałem za tym utworem. Fakt że na żywo troszkę zyskał , jednakże w jego miejsce mogli by grać The Great Unkown. Było by cud malina.