The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: The Book of Souls World Tour 2016 - daty

Post autor: Deleted User 2259 »

A ten plakat widzieli ? :)

Obrazek
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Obejrzałem dwukrotnie koncert z Wacken i jestem pod dużym wrażeniem wykonania TRATB - z wyeksponowanym basem w miksie i szybciej zagraną częścią instrumentalną. Koncertowa petarda!
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

dostoevsky pisze:Obejrzałem dwukrotnie koncert z Wacken i jestem pod dużym wrażeniem wykonania TRATB - z wyeksponowanym basem w miksie i szybciej zagraną częścią instrumentalną. Koncertowa petarda!
A z kolei jak dla mnie tego basu było zbyt dużo, zresztą nie tylko w The Red and the Black - gitary rytmiczne były jak na mój gust trochę zbyt mocno schowane za basem. Co do gitar jeszcze, to Dave w solówkach troszkę zbyt cicho. Ale występ dobry, świetna forma, szczególnie jak na ostatni koncert trasy. Chyba najbardziej podobał mi się Powerslave ze względu na partie instrumentalne, gdzie jak zazwyczaj Dave w pierwszej solówce sobie trochę improwizował i solówka Adriana grana na tej trasie inaczej niż wcześniej.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Dejavu pisze:
dostoevsky pisze:Obejrzałem dwukrotnie koncert z Wacken i jestem pod dużym wrażeniem wykonania TRATB - z wyeksponowanym basem w miksie i szybciej zagraną częścią instrumentalną. Koncertowa petarda!
A z kolei jak dla mnie tego basu było zbyt dużo, zresztą nie tylko w The Red and the Black - gitary rytmiczne były jak na mój gust trochę zbyt mocno schowane za basem. Co do gitar jeszcze, to Dave w solówkach troszkę zbyt cicho. Ale występ dobry, świetna forma, szczególnie jak na ostatni koncert trasy. Chyba najbardziej podobał mi się Powerslave ze względu na partie instrumentalne, gdzie jak zazwyczaj Dave w pierwszej solówce sobie trochę improwizował i solówka Adriana grana na tej trasie inaczej niż wcześniej.
Ogólnie masz rację, może ten bas należało nieco ściszyć, niemniej jednak fajnie mi się słuchało gry Harry'ego w TRATB. Po tym wykonaniu nie mam wątpliwości, że to utwór stworzony na koncerty - pomijając już słynne "oooo", to nawet część instrumentalna bardzo zyskuje w wykonaniu na żywo.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

A to fakt, w części instrumentalnej ciarki na plecach :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

TRatB w wersji koncertowej > TRatB w wersji studyjnej, tutaj nie mam wątpliwości. Chociaż chciałbym żeby zastąpili ten numer czymś innym w 2017.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No po Wacken to i mi się Red&Black spodobał :) W ogóle forma mega jak na koniec trasy. Jedynie If Eternity... takie jakieś blade wyszło , dopiero na Speed of Light było już więcej przestrzeni w dźwięku.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

a ja tam uwielbiam bas Harrisa!
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

A znalazł ktoś na tyle dobry dźwięk i obraz w jakimś bootleg'u na YT (jak był w TV albo oficjalnym materiale Wacken z tamtego dnia)?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

sekcjazwlok pisze:W ogóle forma mega jak na koniec trasy. Jedynie If Eternity... takie jakieś blade wyszło , dopiero na Speed of Light było już więcej przestrzeni w dźwięku.
NO właśnie... na koncercie podczas "If..." nic mi nie siedziało. Słabiutko ten numer wyszedł. "Speed.." niezbyt lubię, więc przeszedłem obok :wink: a od "Children..." już wszystko dla mnie było ok.

Ogólnie całkiem dobry koncert, wiadomo "objazdowe DVD" na 100%, zero jakiejkolwiek improwizacji np. u Bronka itp. Trochę głupawki na końcu, jak Nicko zaczął dziękować po koncercie i Bruce wrócił w samych majtach na scenę, żeby go zabrać na backstage :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Sa daty!!!! Trasa rozpocznie sie 22 kwietnia w Antwepii :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

wydra77 pisze:Sa daty!!!! Trasa rozpocznie sie 22 kwietnia w Antwepii :)
Rock legends IRON MAIDEN continue their hugely successful The Book of Souls World Tour into 2017 with a series of European arena shows opening in Antwerp, Belgium on April 22, Maiden’s first visit to this city since 1981 on the Killers Tour! The band then travel to Germany for shows in Oberhausen, Frankfurt and Hamburg before heading into the UK and Ireland for an extensive series of concerts in May.

Maiden founder member and bass player Steve Harris says,

“As it’s been so long since our last full UK arena tour, we really wanted to get to our fans in as many cities as possible. We’re really looking forward to it, especially visiting places we haven’t been to for a very long time like Leeds where we haven’t played since 2005 and Liverpool where we haven’t played since 1990. The whole band is really enjoying this tour and although we love playing festivals and stadiums, it is terrific to return to the intimacy and atmosphere of arenas. The songs from The Book Of Souls album and the new Maya-themed Eddies and stage sets have gone down really well and fan reaction has been amazing. And of course we know our fans appreciate us playing a lot of the older songs too, which we will continue to do.”

Special Guests on all shows will be American arena headliners SHINEDOWN www.shinedown.com

Shinedown’s Zach Myers comments, “Iron Maiden are the kings of metal and one of the greatest live bands of all time. It's an honour to be touring with them in Europe and in their home country and to play in front of their fans. We can't wait to see you in 2017!!!”

The Book Of Souls World Tour opened in Florida, U.S.A in February 2016 visiting 36 countries using their new 747 jumbo jet Ed Force One piloted by Bruce which flew band, crew and 22 tonnes of equipment over 61,500 miles (99,000 km) across six continents during the 72 date leg playing to around 1.5 million fans. The Book Of Souls is Maiden’s first ever double studio album and their most successful chart-wise to date, debuting at the #1 spot in over 40 countries around the globe.

April 22 - Antwerpen, BELGIUM - SportPaleis
April 24 - Oberhausen, GERMANY - König Pilsener Arena
April 26 - Frankfurt, GERMANY - Festhalle
April 30 - Hamburg, GERMANY - Barclaycard Arena
May 4 - Nottingham, ENGLAND - Motorpoint Arena
May 6 - Dublin, IRELAND - 3Arena
May 8 - Sheffield, ENGLAND - Sheffield Arena
May 11 - Leeds, ENGLAND - First Direct Arena
May 14 - Newcastle, ENGLAND - Metro Radio Arena
May 16 - Glasgow, SCOTLAND - The SSE Hydro
May 17 - Aberdeen, SCOTLAND - GE Oil & Gas Arena
May 20 - Liverpool, ENGLAND - Echo Arena
May 21 - Birmingham, ENGLAND - Barclaycard Arena
May 24 - Cardiff, WALES - Motorpoint Arena
May 27 - London, ENGLAND - The O2
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Taka ciekawostka, że 30.04 w Hamburgu, w tej hali Barclaycard Arena, zapowiadane jest inne wydarzenie (info na stronie hali).
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Moze to komplet dat na Europe? ;-)

Od kiedy bilety w sprzedazy? Oby na Niemcy bez szopek jak na UK czy USA
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

no ciekawe, kiedy resztę ogłoszą, na głównej cisza totalna... jeżeli to byłby komplet dat w EU to Hamburg trzeba zrobić!
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Daty super, w końcu coś nie w "środku sesji". :D
Tylko niech dadzą coś bliżej... :>
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Jak rzucili od razu taki zestaw to ciekawe czy jeszcze coś dołożą czy już tylko USA od czerwca... szkoda by było, tym bardziej, że w bonusie Shinedown na supporcie :twisted:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Na więcej dat raczej nie ma już szans, co?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

kmberserker pisze:Na więcej dat raczej nie ma już szans, co?
Nie, jest napisane na ironmaiden.com
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Trzeba będzie do Niemiec jechać :D
Ostatnio zmieniony pt wrz 23, 2016 10:57 am przez Dejavu, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ