Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Newsy muzyczne
Miałem bardzo mieszane uczucia widząc to na żywo.
Z drugiej strony był w tym malutki pierwiastek jakiejś takiej magii Dio, którego nigdy nie było mi dane zobaczyć.
Z drugiej strony był w tym malutki pierwiastek jakiejś takiej magii Dio, którego nigdy nie było mi dane zobaczyć.
Jako fan Motörhead jestem pewien, że nie chciałbym oglądać Lemmy'ego w ten sposób.
Podobnie jak ja. Mimo to ze nie było mi dane zobaczyć ani Dio, ani Lemmy'ego na żywoPython pisze:Jako fan Motörhead jestem pewien, że nie chciałbym oglądać Lemmy'ego w ten sposób.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 1499
Tak to wyglądało:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... ae2X0-JE_o
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... ae2X0-JE_o
Jako jednorazowa akcja ok, ale jeśli chcą robić trasy z tym hologramem, to są pochrzanieni.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Taka trasa po festiwalach byłoby ok
Jako jakas dodatkowa atrakcja
Ale osobne koncerty to jak dla mnie brak szacunku do Dio
Jako jakas dodatkowa atrakcja
Ale osobne koncerty to jak dla mnie brak szacunku do Dio
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
CRYSTAL VIPER WRACA! Polscy heavymetalowcy wracają po czteroletniej przerwie, która była spowodowana problemami zdrowotnymi liderki i założycielki zespołu, i które postawiły przyszłość zespołu pod znakiem zapytania (w ubiegłym roku Marta Gabriel przeszła operację zatok przynosowych i czołowych). Jakkolwiek jednak, "wiedźma wróciła", i brzmi ciężej, głośniej i mocniej niż kiedykolwiek przedtem...!
17 lutego 2017, nakładem wytwórni AFM Records ukaże się nowy album koncepcyjny Crystal Viper zatytułowany "Queen Of The Witches". W rolę producenta nowego albumu, który będzie dostępny na limitowanej płycie winylowej, jako CD i jako download, tak jak w przypadku wszystkich poprzednich wcielił się Bart Gabriel - producent znany ze współpracy z takimi zespołami jak Cirith Ungol, Sacred Steel czy Mythra (a prywatnie mąż Marty Gabriel), natomiast realizacją i miksem zajął się Mariusz Piętka, znany ze współpracy z m.in. Jack Starr's Burning Starr, Lonewolf czy Mortician. Obraz na okładkę albumu namalował kultowy niemiecki artysta Andreas Marschall, znany ze współpracy z zespołami takimi jak Running Wild, Blind Guardian i Kreator. Pierwszy singiel z nowego albumu będzie nosił tytuł "The Witch Is Back", i ukaże się w grudniu tego roku. Natomiast 18 lutego 2017, zespół zagra ekskluzywny koncert jako headliner festiwalu Heavy Metal's Calling w Monachium w Niemczech.

17 lutego 2017, nakładem wytwórni AFM Records ukaże się nowy album koncepcyjny Crystal Viper zatytułowany "Queen Of The Witches". W rolę producenta nowego albumu, który będzie dostępny na limitowanej płycie winylowej, jako CD i jako download, tak jak w przypadku wszystkich poprzednich wcielił się Bart Gabriel - producent znany ze współpracy z takimi zespołami jak Cirith Ungol, Sacred Steel czy Mythra (a prywatnie mąż Marty Gabriel), natomiast realizacją i miksem zajął się Mariusz Piętka, znany ze współpracy z m.in. Jack Starr's Burning Starr, Lonewolf czy Mortician. Obraz na okładkę albumu namalował kultowy niemiecki artysta Andreas Marschall, znany ze współpracy z zespołami takimi jak Running Wild, Blind Guardian i Kreator. Pierwszy singiel z nowego albumu będzie nosił tytuł "The Witch Is Back", i ukaże się w grudniu tego roku. Natomiast 18 lutego 2017, zespół zagra ekskluzywny koncert jako headliner festiwalu Heavy Metal's Calling w Monachium w Niemczech.

Night Mistress Fan Club Łódź
-
Deleted User 5147
Jakby ktoś nie słyszał, to już trzeci utwór z nowej płyty Opeth został udostępniony - https://www.youtube.com/watch?v=O9vA6dJJX-8 - w tym roku Opeth chyba skasuje konkurencję 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Cała płyta Sorceress jest dobra a momentami nawet bardzo dobra no ale żeby od razu kasować konkurencję
Z całą pewnością nie jest to płyta epokowa ani w gatunku ani nawet w dyskografii zespołu.
I zeby nie było mi się bardzo podoba a słucham jej non stop od 2 dni
Z całą pewnością nie jest to płyta epokowa ani w gatunku ani nawet w dyskografii zespołu.
I zeby nie było mi się bardzo podoba a słucham jej non stop od 2 dni
W tym roku według mnie jak najbardziej może.Wiem, że brzmię jak jakiś psychofan Opeth (którym nie jestem) ale w tym roku jak duża szansa na to że to będzie dla mnie najlepsza płyta - nie przypominam sobie żadnej płyty zapowiedzianej na resztę roku która w moim rankingu miałaby szansę przebić ten album, a z wydanych wcześniej najbardziej podobała mi się nowa płyta Haken od której Sorceress jest lepszym albumem moim zdaniem.paulek pisze:Cała płyta Sorceress jest dobra a momentami nawet bardzo dobra no ale żeby od razu kasować konkurencję![]()
![]()
![]()
-
paulek
- -#Lord of the flies

Polecam płyty tegoroczne nie wiem czy je znasz (jeśli tak to sorki ze zatruwam gitarkę):
Narrowhead – Narrowhead II
Aeonica – Hood
Sonus Umbra – Beyond the Panopticon
The Mute Gods-Do Nothing Till You Hear From Me (Deluxe Edition)
David Cross Band - Sign of the Crow
Oak – Lighthouse
Tiles - Pretending 2 Run
Narrowhead – Narrowhead II
Aeonica – Hood
Sonus Umbra – Beyond the Panopticon
The Mute Gods-Do Nothing Till You Hear From Me (Deluxe Edition)
David Cross Band - Sign of the Crow
Oak – Lighthouse
Tiles - Pretending 2 Run
Obscure Sphinx stracił dziś bębniarza. Odszedł z zespołu.
Obscure Sphinx pisze:Z przykrością chcemy poinformować, że nasz perkusista Mateusz zdecydował się opuścić Obscure Sphinx. Dzięki za wszystko co razem udało nam się stworzyć i przeżyć! W ciągu 8 lat wspólnego grania zarejestrowaliśmy 3 albumy, zagraliśmy tysiące prób i setki koncertów w całej Europie. Mateusz, wszystkiego dobrego na drogach, jakimi postanowiłeś podążać. Niech przyniosą Ci dużo szczęścia i satysfakcji!
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Collins nie wyklucza większej liczby koncertów z Genesis (come to Poland, please!
), nawet z Gabrielem za mikrofonem. 
www.nme.com/news/1759988-1759988
www.nme.com/news/1759988-1759988
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A tam wstyd... Dobrze, że kombinują. Będzie na co chodzić na emeryturze. Przecież to co dzisiaj serwuje młodzież jest asłuchalne.
Oczywiście piszę to z przymróżeniem oka. Koncert przy hologramie? Wolę DVD.
-
Deleted User 1499
Smutny fakt.hipcio_stg pisze:Przecież to co dzisiaj serwuje młodzież jest asłuchalne.
Takie zdjęcie dodano na fanpage'u Foo Fighters. Czyżby na dniach ogłoszenie trasy po Europie?

https://www.last.fm/user/kamooo