Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Metallica

Post autor: Mila »

Mikojaski pisze:Szczerze to bardziej mnie jara nowy singiel Braci Figo Fagot. :mryellow: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=qksD6m_O98c

:dance: :pijak:
jest moc
:dance: :pijak: :jee:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Zapis audio z wczoraj , na bis m.in. Hardwired:

https://www.youtube.com/watch?v=fYkLiKPal2k

A to trailer 2 kawałków:

https://www.youtube.com/watch?v=VjcDHVg-u-c
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Oburzenie niektórych, że komuś może się nie podobać KEA jest takie zabawne :D. Wszystkim się musi podobać?

Ja też nie lubię tej płyty. Nie powiem, że jest beznadziejna, bo może faktycznie sporo wniosła do gatunku itp. ale muzycznie jest ona moim zdaniem słaba. Moim zdaniem, Metallica, której fanem nie jestem, nagrała trochę lepszych płyt, KEA jest dla mnie gdzieś na końcu, na pewno nad St Anger, ale czy nad jakąkolwiek inną płytą? Wg mnie nie.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ja tam rozumiem, że komuś może się nie wszystko podobać, tylko mówienie, że Kill 'em All jest "prostackie" brzmi trochę tak, jakby ktoś umysłowo nie potrafił ogarnąć, że świat i scena muzyczna w 1983 wyglądały trochę inaczej niż w 2016, gdzie rzeczywiście, jakby taka płyta powstała dzisiaj to byłoby to dosyć trafne określenie, ale 33 lata temu to jednak było coś :wink:
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Kusy pisze:Nie lubię Kill'Em All. Jest tam świetne Lightz, S&D, Whiplash i 4H ale jest tam też Metal Militia ma w sobie wszystko co mnie drażni w metali, począwszy od potwornej nazwy, czy nijakie Phantom Lord i Jump In The Fire, które strasznie źle mi się słucha.
Ja nie lubie Pearl Jam.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Mr. M pisze:Ja tam rozumiem, że komuś może się nie wszystko podobać, tylko mówienie, że Kill 'em All jest "prostackie" brzmi trochę tak, jakby ktoś umysłowo nie potrafił ogarnąć, że świat i scena muzyczna w 1983 wyglądały trochę inaczej niż w 2016, gdzie rzeczywiście, jakby taka płyta powstała dzisiaj to byłoby to dosyć trafne określenie, ale 33 lata temu to jednak było coś :wink:
Ja to widzę trochę inaczej: mówienie, że Kill'em'all jest "prostackie" jest trochę nietrafne, bo (w większości) ten gatunek muzyczny to granie dość proste więc narzekanie na to, jest mniej więcej tak samo sensowne, jak na to, że czekolada jest słodka. Inna sprawa, to czy się to lubi ;).
Natomiast kwestia sceny muzycznej w tamtych czasach - tutaj się nie zgodzę, powstawało już dużo, dużo przed KEA mnóstwo bardziej przemyślanej muzyki i czas ma tu niewiele do rzeczy. Za to cały kontekst, gatunek - to jak najbardziej.
Deleted User 1499

KEA to przede wszystkim typowa tharshowa młócka. Ja też tego albumu za bardzo nie słucham , jest on u mnie daleko za 3 nastepnymi płytami mety. Jednakże nawet do KEA , nowy singiel nie ma co się równać i jeżeli Meta chce tak wrócić do korzeni to ja mam mega obawy o ten krążek.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

A mnie się podoba ten nowy numer Mety...wciąga...oczywiście nie ma co porównywać tego kawałka do tych z lat 80-tych - inne czasy , większe wypalenie ,mniej pomysłów ,koniec pewnej formuły ,brak Cliffa itd. czekam z niecierpliwością na nowy album ,jeśli będzie w tym stylu to dla mnie ok :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Z drugiej strony takie uproszczenie muzyki może być atutem Mety. Po kilkunastu odsłuchaniach utwór, tak jak napisał mic7, wciąga i coraz bardziej mi się podoba. Startu do klasyków nie ma, ale... miły dla ucha jest.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Takie Metallikowe "El Dorado" - czyli gdzieś już to słyszeliśmy, nic nowego nie wniosi, dupy nie urywa, ale na żywo wypada okej i ludzie się przy nim nieźle bawią.

Co do Kill 'Em All - nie jestem mega fanem Mety, ale to jedna z moich ulubionych płyt w ich wykonaniu. Lubię te surową energię - i pod tym względem (zachowując odpowiednie proporcje) Kill 'Em All przypomina mi debiuty moich ulubionych zespołów, takich jak Maiden, Slayer czy Mastodon.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

FaithNoMore pisze:Z drugiej strony takie uproszczenie muzyki może być atutem Mety. Po kilkunastu odsłuchaniach utwór, tak jak napisał mic7, wciąga i coraz bardziej mi się podoba. Startu do klasyków nie ma, ale... miły dla ucha jest.
Jak to miło, że za moją pochwałą tej piosenki idą następne. :P Czyżby wydanie nowej płyty Mety było tak nieznośnie odkładane w czasie, że niektórzy przełożyli swoją irytację oczekiwaniem na pierwszy opublikowany kawałek i obrazili się na niego a priori? ;)
Deleted User 1499

Ja chyba ogólnie jestem zrażony tym co nagrywa Meta , także i ten singiel jest dla mnie zwyczajnie słaby , nie sprostał oczekiwaniom.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

I może właśnie to oczekiwania są tutaj największym problemem...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Oczekiwania oczekiwaniami, ale moim zdaniem poziom utworu jest po prostu słaby, takie kwadratowe granie. Nie twierdzę, że jest to jakaś tragedia, ale dla mnie bez startu np. do większości ostatnich nagrań Megadeth czy np. w porównaniu do poprzedniego Death Magnetic, to też moim skromnym zdaniem kawałek byłby najsłabszy na albumie, gdyby to tam się znalazł.
Deleted User 1499

Mr.Hankey pisze:I może właśnie to oczekiwania są tutaj największym problemem...
Masz rację, po tylu nieudanych albumach bez sensu są te oczekiwania :P
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tak sobie z ciekawości sprawdziłem, koncertówka Queen z Rainbow trwa 79 minut i 42 sekundy, czyli najprawdopodobniej dłużej, niż nowe dzieło Mety. A wydano ją na jednej płycie :) Da się? Owszem, ale po co, skoro więcej wyciągniemy za podwójny album?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 1499

Death Magnetic trwa 75 min i jest na 1CD.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Mr.Hankey pisze:I może właśnie to oczekiwania są tutaj największym problemem...
Ja nie mam żadnych oczekiwań.Singiel mi się podoba (ciekawe czy będą ballady :B ) ,oby płyta była w tym tonie no bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie czeka na coś a raczej na miarę : RTL ,MOP czy nawet Load...To będzie mieszanka St.Anger i Death Magnetic (chyba na to możemy liczyć) a płytę i tak kupię bo mam wszystkie więc i nową chcę mieć.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Dla mnie ten numer to kwadratowe, punkowe napieprzanie. Ostatni Slayer to też zresztą prosty punk.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

on_the_run pisze:Dla mnie ten numer to kwadratowe, punkowe napieprzanie. Ostatni Slayer to też zresztą prosty punk.
Prosty slayerowy thrash jak już :). Slayer zawsze jechał starym punkiem, nawet na South of Heaven czy Seasons in the Abyss. Na ten płycie też to słychać. Jednak do szufladki z napisem "punk" bym ich za cholere nie wsadził :).

Ten nowy utwór, który wypuściła Metallica moze być. Chociaż wisi mi to w sumie co wydadzą. Na jakiś super materiał bym nie liczył. Ja tej grupy już od dawna poza tym nie śledze. Dla mnie mogli by nawet nagrać płytę z coverami starych przebojów disco w stylu Bee Gees, Chicago i Boney M :).
ODPOWIEDZ