21/07/2017 - Depeche Mode - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 21/07/2017 - Depeche Mode - Warszawa
Też bym pojechał do Pragi ale Wawa to jednak w weekend, więc mi bardziej pasuje.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Spróbuj na róznych przeglądarkach, mapka z Ticketmaster u mnie muli na FF, a na Chromie działa elegancko. Pod tym względem to najlepiej się sprawuje ta z Eventimu.thekingcrimson pisze: Pytałem, - bo ta strona Livenation u mnie kuleje i ich "interaktywna mapka" albo się wczytuje, albo nie.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

To co się odp*****ło w Niemczech to całkiem nowy poziom żenady... We wczorajszej przedsprzedaży RTL na wszystkie 7 miast poszedł FOS (czyli takie GC), myślałem że dziś (uruchomiona oficjalna przedsprzedaż Eventim/Ticketmaster) pójdzie kolejna pula - a takiego ch**a, wczoraj rzucili wszystko i już nie ma. Tzn. jest - u koników z przeszło 2x przebiciem. Dziś sprzedaż miała zacząć się o 10, puścili ją jakieś 15 min. wcześniej - ot tak bez powodu. Potem tylko zabawa w kotka i myszkę ze znikającymi resztkami miejsc i udało mi się dorwać całkiem niezłe trybuny na Berlin (zadowolenie) i trzecią kategorię płyty na Lipsk (wkurw - jedyny koncert DM na który jadę z dziewczyną, miałem nadzieję pokazać jej zespół z bliska... to se pooglądaliśmy).
Naprawdę - tak beznadziejnie rozplanowanej dystrybucji biletów to chyba jeszcze nie widziałem. Zrekompensuję to sobie w środę i na Wawę wezmę najlepsze trybuny
Naprawdę - tak beznadziejnie rozplanowanej dystrybucji biletów to chyba jeszcze nie widziałem. Zrekompensuję to sobie w środę i na Wawę wezmę najlepsze trybuny
-
Deleted User 4876
A tam... o 10:02 nie udało mi się włożyć na ticketmaster.de FOS1 na Lipsk... tylko FOS2.. natomiast na Berlin bez problemu FOS1 miałem w koszyku. Tak tylko testowałem, czy dałbym radę się przebic. Bo ja jednak chyba Wawa, Bratysława..aczkolwiek Leipzig ma dobrą date bo sobotnią. Jeszcze będe dumał. Póki co hajs kruchy, więc trzeba Wawe opanować 19-tego :-)
Wiadomo już, ile kosztuje Bratysława? I przez co kupuje się tam bilety? Z oficjalnej strony DM jakoś tego nie mogę skumać. A ten stadion ktoś zna, ktoś był?
-
Deleted User 4876
Stadion w Bratysławie taki mocno oldskoolowy..no chyba ze coś na Nim od ostatniego razu zrobili...w kazdym razie byłem w Bratysławie na poprzedniej trasie i było ok. Teraz tez pewnie zaliczę... niefartownie wyszło z Wawą, bo jednak nie kupię sobie GC w tym tygodniu...ale jednak Phil Colins jest ważniejszy 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Bratysława to jeden z kameralniejszych koncertów na trasie, jeśli ktoś się nad nią zastanawia to polecam.
Sprzedaż na http://www.eventim.sk/ Cen biletów nie znam, ale nie sądzę żeby było duże odchylenie od polskich.
Thorgal - gdzie uderzasz na Phila? Tak czy siak: zazdro
Sprzedaż na http://www.eventim.sk/ Cen biletów nie znam, ale nie sądzę żeby było duże odchylenie od polskich.
Thorgal - gdzie uderzasz na Phila? Tak czy siak: zazdro
@Shedao Shai - Phill Collins ma jakieś koncerty w Londynie
http://www.stereoboard.com/phil-collins ... oCpxjw_wcB
http://www.stereoboard.com/phil-collins ... oCpxjw_wcB
The lover of life's not a sinner.
-
Deleted User 4876
Shedao:-) Nie ma co zazdrości... tylko rozbić swinię skarbonkę i jechać
można też sprzedać nerkę lub tak jak ja zastawić płuco w Lomabrdzie
a jeszcze nie wiem dokąd...w czwartek walka o bilety na Kolonię, a jak się nie uda to w piątek walka o Londyn
na któryś gig na pewno się uda
No tylko mnie interesują jakieś dobre miejscówki..a ceny na Niemcy to od 91 eur do 350 :/ i dupa..żeby Phil był droższy od Gilmoura... trudno. Raz w życiu TRZEBA. a na ta Bratysłąwę z Depeszami jestem bardziej niż zdecydowany
Ty też do Słowaków jedziesz?
edit: Shedao jednak wybieram Londyn... pod scenę w Kolonii 350 Euro..a w UK 165 GBP. Funt teraz tani, więc...
edit: Shedao jednak wybieram Londyn... pod scenę w Kolonii 350 Euro..a w UK 165 GBP. Funt teraz tani, więc...
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja już skarbonkę rozbiłem na Depeszów i SOAD, teraz byle do wypłaty
Życzę powodzenia w zdobywaniu biletu. Bardzo chętnie bym Phila zobaczył, gdyby to był Berlin/Praga to bym też cisnął, Kolonia/Londyn to dla mnie już za daleko. No i termin sprzedaży wybitnie nie pasuje mojemu portfelowi
Ja Słowację odpuszczam - mam już bilety na Lipsk i Berlin (dzisiaj kurier przywiózł), jutro biorę Wawę, po wypłacie jeszcze przemyślę kwestię Pragi i na tym zamykam trasę stadionową'17. Myślę że standardowo zimą powrócą na halówki, to wtedy jeszcze pomyślę nad jakimiś.
BTW: przedsprzedaż na Wawę będzie prowadzona tylko na Ticketmasterze, Eventim nie dostał puli. A do tego numer dnia: porównajcie sobie obecną listę cen na Ticketmasterze z tym, co jest w pierwszym poście tematu. Widzicie jakieś różnice? Tak... zlikwidowali GC, za to teraz cała płyta jest w cenie GC. Pazerność Evil Nation nie zna granic
Ja Słowację odpuszczam - mam już bilety na Lipsk i Berlin (dzisiaj kurier przywiózł), jutro biorę Wawę, po wypłacie jeszcze przemyślę kwestię Pragi i na tym zamykam trasę stadionową'17. Myślę że standardowo zimą powrócą na halówki, to wtedy jeszcze pomyślę nad jakimiś.
BTW: przedsprzedaż na Wawę będzie prowadzona tylko na Ticketmasterze, Eventim nie dostał puli. A do tego numer dnia: porównajcie sobie obecną listę cen na Ticketmasterze z tym, co jest w pierwszym poście tematu. Widzicie jakieś różnice? Tak... zlikwidowali GC, za to teraz cała płyta jest w cenie GC. Pazerność Evil Nation nie zna granic
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Co Ty mówisz, - pokaż linka bo nie uwierzę.Shedao Shai pisze: Widzicie jakieś różnice? Tak... zlikwidowali GC, za to teraz cała płyta jest w cenie GC. Pazerność Evil Nation nie zna granic
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

No bez kitu. Masz racje. Poj*** ich. Czyli w praktyce ten GAEE nic nie daje. Jak zrobi się młyn, to pospadają z tego przodu na tył.
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Było ciężko, dostałem z automatu średnią VIP trybunę i 21 rząd.
Już nie chciałem odświeżać i szukać bliższej, bo bym jeszcze bardziej zamotał.
Już nie chciałem odświeżać i szukać bliższej, bo bym jeszcze bardziej zamotał.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ticketmaster.pl to gówniany system - Eventim jakoś nigdy nie wrzuca w kolejkę, a pomimo to nie wiesza się itd. Jakoś 10:03 wypuściło mnie z kolejki, zabrałem się za zamawianie. Wybieram najlepsze trybuny - V04 albo C02. Wywala mi, że takie miejsca są niedostępne. WTF? Daję "wybierz najlepsze możliwe". Usilnie wciska mi V01/C04, czasami V02/C03. Tyle, że ja nie chcę tych miejsc. Walczę tak 5 minut, w końcu do koszyka mi wrzuca - V04, szósty rząd. OK - biorę. Przy przejściu do płatności wywala mi error. Wracam na sam początek, rezerwację biletów mi skasowało. Kolejne pare minut błagania systemu o dobre miejsca, w końcu znowu mi wrzuca V04 - pierwszy rząd. Tym razem udaje się zapłacić. Na okienku "weryfikowanie płatności, nie zamykaj ani nie odświeżaj" znowu wywala błąd. Przekierowuje na stronę główną. Wchodzę w moje konto, zamówienia -> jest. Pisze że "Zapłacono przelewem internetowym" więc zakładam że uznało płatność (z konta już mi ściągnęło). Teraz tylko czekam na pocztę i mam nadzieję że system nic nie odstawił.
+ "Opłata za przetworzenie przelewu internetowego" 18,21 PLN. Na bogato.
Tydzień temu narzekałem na system niemiecki, dziś Polska pokazała mi że jednak może być gorzej. No ale przynajmniej - jeśli się udało - to mam miejsca o które mi chodziło. Uff. Byle jak najmniej ciekawych koncertów na stadionach i halach ogłaszali bo ku***cy idzie dostać z kupowaniem biletów na takie.
+ "Opłata za przetworzenie przelewu internetowego" 18,21 PLN. Na bogato.
Tydzień temu narzekałem na system niemiecki, dziś Polska pokazała mi że jednak może być gorzej. No ale przynajmniej - jeśli się udało - to mam miejsca o które mi chodziło. Uff. Byle jak najmniej ciekawych koncertów na stadionach i halach ogłaszali bo ku***cy idzie dostać z kupowaniem biletów na takie.
Ostatnio zmieniony śr paź 19, 2016 10:37 am przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Co ciekawe, teraz - teraz, ku**a, udostępnili interaktywną mapkę miejsc. Wszystkie trybuny "V" oprócz V01 są niedostępne. Już się wyprzedały, czy kupiłem miejsce-widmo? Ciekawe 
Jak to jest z tą płytą? Rozumiem, że nie ma GC tylko GA, tj. jedna wielka płyta, ale można kupic GAEE, który jest tylko biletem uprawniającym do wejscia wcześniej, a nie do wydzielonego sektora? Pierwszy raz od dawna mam taki mindfuck z biletami. Ma ktoś info na tym temat?
https://www.last.fm/user/kamooo
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Dokładnie tak. Jest jedna wielka płyta, nie ma żadnego podziału na sektory. EE daje ci po prostu wcześniejsze wejscie.kam pisze:Jak to jest z tą płytą? Rozumiem, że nie ma GC tylko GA, tj. jedna wielka płyta, ale można kupic GAEE, który jest tylko biletem uprawniającym do wejscia wcześniej, a nie do wydzielonego sektora?
Ok, dzieki. Zwykla plyta kupiona. Nie dam zlodziejom 150 zł wiecej za wczesniejsze wejscie, bo i tak bede stał pod sceną 
https://www.last.fm/user/kamooo
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Tak jak pisałem powyżej.
Jak będzie młyn, to będziesz mieć możliwość bycia przy scenie.
A te trybuny "V" aż takie dobre są, czy to pic. Bo obawiam się, ze trafiłem na miejsce przy bandzie po lewej stronie.
Jak będzie młyn, to będziesz mieć możliwość bycia przy scenie.
A te trybuny "V" aż takie dobre są, czy to pic. Bo obawiam się, ze trafiłem na miejsce przy bandzie po lewej stronie.