Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Metallica

Post autor: pz »

Przesłuchałem. Byłem mocno negatywnie nastawiony po lekturze Waszych komentarzy, ale nie jest tak źle. Nie jest to nic nadzwyczajnego i raczej nie wzbogaci mojej kolekcji płyt, ale trzyma przyzwoity poziom. Przesłucham jeszcze kilka razy i zobaczę czy moja ocena się zmieni.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dejavu pisze: Load to jest moim zdaniem dość dziwny album. Są różne potworki jak Cure albo Ronnie, ale Bleeding Me czy The Outlaw Torn to świetne numery moim zdaniem.
No ma momenty, ale tylko momenty. Gdyby Load i ReLoad zebrali do kupy to mielibyśmy album na mocne 8 lub 8,5. A tak to do tych płyt wracam rzadko. A Hardwired pewnej części ciała nie urywa, ale z każdym przesłuchaniem coraz lepiej wchodzi. Co nie zmienia faktu: liczyłem, że Meta jeszcze bardziej się postara i zmiecie konkurencję z powierzchni ziemi. Ale 7/8 utworów na 12 trzyma wysoki poziom. A te pozostałe są takie średnie. ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Słucham sobie "pożyczonych" mp3 i powiem Wam, że to najlepsza Meta od 25 lat.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Serio? No cóż, każdy ma swoje zdanie...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Ja słucham tej płyty od kilku dni. Spodziewałem się totalnej beznadziei, ale nie jest tak źle. Wiadomo, do klasycznych płyt Hardwired nie ma startu, ale od DM mi się bardziej podoba.
Płyta zyskuje z każdym odsłuchem, moim zdaniem trzeba się z nią lepiej zapoznać aby zatrybiło. Na razie mogę powiedzieć że najlepsze są: Halo on Fire i Spit Out The Bone. Atlas, Now That..., Manunkind i Am I Savage dobre, reszta jak na razie przeciętna. Ale tak jak piszę - po kilku dniach może się to pozmieniać jeszcze.
Tak w ogóle nie rozumiem waszego argumentu że rozbili to na 2 CD dla komercji, przecież płyta nawet w empiku kosztuje 43 zł czyli wcale nie tak wiele... Chyba że chodzi o winyle ale te z kolei to nie wiem ile kosztują normalnie.
Reasumując - na dzisiaj płyta ma 6,5/10.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

RALF pisze:Serio? No cóż, każdy ma swoje zdanie...
Tak uważam, bo poprzeczna była zawieszona bardzo nisko
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No chyba, że tak. Na ten moment bardziej podobają mi się clipy promocyjne niż sama muzyka na albumie a to o czymś świadczy. Trzeba przyznać, iz machina marketingowa towarzysząca Mecie od lat to absolutne mistrzostwo świata i rzadko kto może nie ulec urokowi jej oddziaływania. Od czasów międzywojennych USA było absolutnym pionierem i innowatorem w tej dziedzinie, zatem nie ma czemu się dziwić.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://splay.pl/2016/11/17/metallica-ha ... -recenzja/

No nie - laurka, jak się patrzy...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://metallica.com/videos/31784/lord ... usic-video

Dlaczego tego nie ma w głównym programie płyty? Lepsze niż 80% materiału na HTSD
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:Dlaczego tego nie ma w głównym programie płyty? Lepsze niż 80% materiału na HTSD
Też tak uważam.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dużo ciekawszy i więcej się w nim dzieje.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

RALF pisze:http://splay.pl/2016/11/17/metallica-ha ... -recenzja/
No nie - laurka, jak się patrzy...
Każdy ma prawo do swojej opinii. Jeśli ty jesteś rozczarowany i niezbyt podoba ci się całość, to nie znaczy że każdy musi tak uważać. :wink: Mnie Metallica nie rozczarowała, a nawet pozytywnie zaskoczyła. Death Magnetic choć lepiej wchodził, to jednak w większości składał się z utworów zbudowanych na starych patentach. Tutaj jednak większych zżynek, podobieństw nie ma. Jest za to ciężar i parę naprawdę dobrych numerów.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

http://www.tvn24.pl/metallica-i-jimmy-f ... 678,s.html

Metalowy zespół promuje nową płytę...żenada :facepalm:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Proponuję jeszcze "Taniec Z Gwiazdami" i "Gotuj z Larsem Inc."
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

FaithNoMore pisze:Każdy ma prawo do swojej opinii. Jeśli ty jesteś rozczarowany i niezbyt podoba ci się całość, to nie znaczy że każdy musi tak uważać. :wink: Mnie Metallica nie rozczarowała, a nawet pozytywnie zaskoczyła. Death Magnetic choć lepiej wchodził, to jednak w większości składał się z utworów zbudowanych na starych patentach. Tutaj jednak większych zżynek, podobieństw nie ma. Jest za to ciężar i parę naprawdę dobrych numerów.
O ile się całkowicie zgadzam z tym, że każdy ma prawo do swojej opinii i jeśli ktoś chce, to może uważać nawet że to płyta 10/10 i nic nikomu do tego - takie prawo słuchacza mieć swoje zdanie :) To jednak odnośnie zżynek to nie przesadzałbym - posłuchaj charakterystycznych wolniejszych motywów w solówkach Kirka które pojawiają się chyba w prawie połowie utworów, jeśli nie lepiej - są grane tylko szybciej albo wolniej, zależnie od utworu - mówiąc delikatnie są baardzo podobne. Albo riffy które też brzmią bardzo podobnie - szczególnie na to zwróciłem uwagę słysząc pierwsze trzy single gdzie pojawiał się riff w podobnym miejscu w utworze i bardzo podobnie brzmiący - zżynek jest multim na tym Hardwired.
Ja akurat nie wymagam od artystów żeby zawsze zaskakiwali, nie wymagam, żeby przypadkiem tu i ówdzie nie pojawił się im jakiś lekki autoplagiat - jeśli utwory są dobre to nie przeszkadza mi to. Tutaj moim zdaniem nie są dobre, ale bez względu na to co kto uważa, nie ma co mówić, że patenty są jakieś mocno odświeżone itd.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jeden z najbardziej wtórnych albumów Mety w historii.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Przyznam szczerze, ze jeszcze nie słuchałem, ale spodziewam się albumu na poziomie i nic więcej.Jest jakis utwor z klimatow MoP ? Instrumentalnego wałka nie ma ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Własnie sobie posłuchałem tego Lords of Summer. Kurcze, że taki kawałek nie znalazł się na krążku to oni są debile. Koniec końcow, to ok, nie ma innego zespołu metalowego tak nastawionego na kasę jak Meta, ale tym albumem przekonali mnie, że jeszcze są w stanie nagrać coś ciekawego. Bo ma naprawdę genialne momenty - Spit out the bone, i Halo on fire są świetne. Lords też kozak. Hardwired jest dla mnie niezłym prognostykiem na przyszłość, mam nadzieję że na następnym krążku zostanę pozamiatany ;). Tylko niech on wyjdzie za 3 lata maks, a nie za 8 :|
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Ten sam Lords of summer po którym wszyscy jechali słysząc go na trasie "by request"?
ODPOWIEDZ