Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Mi się podoba
Live nie pamiętam. Chociaż inna sprawa z Metą jest taka, że choćby nagrali drugiego Mastera, i tak ludzie będą gadać ze wujnia
. Nie mówię ze nie nie dawali powodu do takich uprzedzeń
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Mam wersję Deluxe. CD 3 bardziej mnie kręci niż dwa pierwsze - a to już o czymś świadczy.
ha ha ha Ukradłeś mój komentarzbarsiarz pisze:Ten sam Lords of summer po którym wszyscy jechali słysząc go na trasie "by request"?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
W porównaniu do utworów na płycie jest całkiem dobry. Bez tego porównania już taki dobry moim zdaniem nie jest.barsiarz pisze:Ten sam Lords of summer po którym wszyscy jechali słysząc go na trasie "by request"?
Nagrania koncertowe z klubu Rasputin Music Shop i z US BANK Stadium z Minessoty, Składanka coverów "Remember Tomorrow", "Ronnie Medley", "When The Blind Man Cries" oczywiście Lords of Summer, w sumie ponad 79 minut (na jednej płycie zamiast na dwóch, ha, ha) WARTO!
-
Deleted User 2259
Dostałem od siostry w prezencie jakąś najnowszą maskę, wygląda paskudnie.
Taaa, jak ta okładka...
-
Deleted User 2259
W Faktach nawet o nich leciało (trochę wazeliny tam było), to dziś jest ta premka ''roku'' chyba ? trza się przejść do sklepu, podobno wg dziennikarza przypomina trochę AJFA czy MoP.
-
Deleted User 5155
Ta płyta to taki wypełniacz w karierze Mety. Jak wypełniacze na płytach (na tej doliczyłem się 6-u). Twórczego pazura starcza na 3 góra 4 kawałki, które w sumie i tak są co najwyżej przyzwoite.
Do Mety jak ulał (i to od ok. 20-u lat) pasuje to co Nicko mówił o Maiden - mogą pierdzieć w kocioł a fani i tak będą słyszeć anielskie chóry. Choć uczciwiej będzie raczej przyznać, że w przypadku Mety bardziej dotyczy to w szczególności mediów i zamawianych "recenzji" niż fanów. To co się czyta przypomina teksty o stalinie w ZSRR (za życia) albo jpII w RP (i przed i po śmierci) - mogą służyć za piórko flaminga.
Cóż - miłość jest ślepa a bywa i głucha. Zwłaszcza miłość do kasy.
Do Mety jak ulał (i to od ok. 20-u lat) pasuje to co Nicko mówił o Maiden - mogą pierdzieć w kocioł a fani i tak będą słyszeć anielskie chóry. Choć uczciwiej będzie raczej przyznać, że w przypadku Mety bardziej dotyczy to w szczególności mediów i zamawianych "recenzji" niż fanów. To co się czyta przypomina teksty o stalinie w ZSRR (za życia) albo jpII w RP (i przed i po śmierci) - mogą służyć za piórko flaminga.
Cóż - miłość jest ślepa a bywa i głucha. Zwłaszcza miłość do kasy.
Dokładnie, album a i owszem dobry ale cokolwiek tylko albo: "mimo wszystko" dobry.
Ten cover jest okropny!
Ale z kolei When the blind man cries wyszło im fajnie
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Tak, nawet bardzo.
Jestem dopiero po pierwszym przesłuchaniu i jestem pozytywnie zaskoczony. Nie oczekiwałem MoP vol 2 czy czegos w tym rodzaju. Wiadomo było, że nie nagrają czegoś przełomowego, ale tutaj jest kawał dobrego grania (mimo paru słabszych momentów). Murder One i Spit Out The Bone to numery, które najbardziej mi podeszły na razie.
Przesłucham jeszcze parę razy tę płytę w ten weekend.
Przesłucham jeszcze parę razy tę płytę w ten weekend.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie szkoda było ci kasy na deluxe'a, jeśli album niezbyt ci się podoba?RALF pisze:Mam wersję Deluxe. CD 3 bardziej mnie kręci niż dwa pierwsze - a to już o czymś świadczy.
Ja się im dziwię, że do podstawowej wersji tego nie dodali. Przynajmniej uniknęliby docinek (w sumie słusznych), że wydają dwupłytowy album, mimo tego że na jednym by się to zmieściło.Mikojaski pisze:Mi się podobaLive nie pamiętam. Chociaż inna sprawa z Metą jest taka, że choćby nagrali drugiego Mastera, i tak ludzie będą gadać ze wujnia
. Nie mówię ze nie nie dawali powodu do takich uprzedzeń
Z cyklu plotki, ploteczki... Metallica ma zagrać latem 2017 we Wrocławiu podczas drugiej edycji Capital of Rock. http://www.eskarock.pl/eska_rock_news/m ... wiu/136295
Nie, ze względu na wartość kolekcjonerską.
Ale koncerty europejskie miały ruszyć dopiero od września (Royal Arena w Danii są na osłodę). Czyżby zmienili plany?