KISS EUROPA 2017

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

KISS EUROPA 2017

Post autor: zgo »

#KISS RETURNING TO EUROPE MAY 2017

THE GREATEST SHOW ON EARTH ROCKS Russia, Finland, Sweden, Norway, Germany, Austria and Holland!

KISS, America’s #1 Gold Record Award winning group of all time in every category, are pleased to announce a series of Arena shows across Europe in May 2017.

Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Singer and Tommy Thayer slayed the USA across July, August and September 2016 with a SOLD OUT Arena tour. They heard the calls from their European fans and they return for the first time since 2015’s series of SOLD OUT Festival and Arena shows across Europe.

Hot on the heels of the bands 6th sold out KISS KRUISE. The KISS KRUISE Creatures of The Deep saw the KISS ARMY sail from Miami to Cozumel and Grand Cayman for six days of KISS mayhem from the 4th to the 9th November 2016. KISS KRUISE VII is set for 2017…

KISS are one of the most iconic and influential rock acts of all time. The band have released 44 albums and sold over 100 million records worldwide. Consummate live performers, the band’s illustrious career is marked by record breaking global tours. KISS across Europe in 2017 is not to be missed.

May 1, 2017 Olympiski, Moscow RUSSIA

May 4, 2017 Hartwell Arena, Helsinki FINLAND

May 6, 2017 Tele2 Arena, Stockholm SWEDEN

May 7, 2017 Spekrun, Oslo NORWAY

May 10, 2017 Scandinavium, Gothenburg SWEDEN

May 12, 2017 Westfallenhalle, Dortmund GERMANY

May 13, 2017 Schleyerhalle, Stuttgart GERMANY

May 18, 2017 Olympiahalle, Munich GERMANY

May 21, 2017 Stadthalle, Vienna AUSTRIA

May 23, 2017 Festhalle, Frankfurt GERMANY

May 24, 2017 Ahoy, Rotterdam HOLLAND

Exclusive KISS ARMY ticket and VIP Pre-Sales begin today. Times & dates vary by country. http://www.kissonline.com/tour

Sam się zastanawiam nad Wiedniem jak Pragi nie ogłoszą. Wszystko zależy od cen biletów bo drogi ten 2017 się zapowiada...
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: KISS EUROPA 2017

Post autor: thekingcrimson »

KISS mnie nie interesuje, - ale zapytam się czy oni w ogóle grali w Polsce ?
Zapewne jak będzie sold-out na tych trasach, to będzie "come back Part II" i u nas zawitają w ad 2018 na Narodowym.

Czekam na info o RUSH. :)
Ostatnio zmieniony pn lis 28, 2016 12:03 pm przez thekingcrimson, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

thekingcrimson pisze:KISS mnie nie interesuje, - ale zapytam się kiedy oni ostatnio grali w Polsce ?
.
Kiss nie grał w Polsce ,mieli kiedyś grać w wawie ale sprzedało się ze 3000 biletów i do gigu nie doszło(słaba promocja).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

mic7 pisze:
thekingcrimson pisze:KISS mnie nie interesuje, - ale zapytam się kiedy oni ostatnio grali w Polsce ?
.
Kiss nie grał w Polsce ,mieli kiedyś grać w wawie ale sprzedało się ze 3000 biletów i do gigu nie doszło(słaba promocja).
...i pewnie nigdy nie dojdzie.
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Jeden z najgorszych bandów na świecie.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Kusy pisze:Jeden z najgorszych bandów na świecie.
Nie no, gorsza jest Metallica. Jakbym miał bilety za półdarmo to na KISS bym poszedł z chęcią :D
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Python pisze:
Kusy pisze:Jeden z najgorszych bandów na świecie.
Nie no, gorsza jest Metallica. Jakbym miał bilety za półdarmo to na KISS bym poszedł z chęcią :D
"+" za mete.

Stanley na żywo się już męczy i nie brzmi to "idealnie" ale show fajne robią. Warto chociaż raz iść i zobaczyć.
Byłem w Pradze rok temu bo zawsze chciałem ich zobaczyć i nie żałuje bo było świetnie(ceny biletów w Czechach <3).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Raz byłem i wystarczy. Gdyby byli u nas lub w Budapeszcie, to bym się przeszedł. A tak, to spasiba.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Kilka płyt lubię i chętnie bym zobaczył (raz, bo ostatnie nagrania koncertów na yt nie robią zbyt dobrego wrażenia).

Żałuję, że nie bylem w Pradze.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Liczyłem na jakieś festiwale :(
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Pojedź do Wiednia Pawle - gig w niedzielę 21 V :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ja chyba ten Wiedeń zrobię..2 latata temu właśnie tam ich widziałem ale w plenerku..a teraz hala... w sumie mam kostki Thareya i Stanleya..trzeba by Simonsa w koncu zdobyć. Boje się tylko ze odwolaają trase jak rok temu... bez słowa PRZEPRASZAM
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

thorgal_30 pisze:Ja chyba ten Wiedeń zrobię..2 latata temu właśnie tam ich widziałem ale w plenerku..a teraz hala... w sumie mam kostki Thareya i Stanleya..trzeba by Simonsa w koncu zdobyć. Boje się tylko ze odwolaają trase jak rok temu... bez słowa PRZEPRASZAM
W tym roku odwołali bo ceny biletów były kosmiczne (ok 200 euro?) i się nie sprzedawały po myśli managementu.
Dlatego też, Wiedeń u mnie zależy od ceny.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

200 euro?! O hooy, konkret.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 4876

Jakie 200 euro... 70-80 euro... Koncerty w Niemcach były prawie sold-out... warto poczytać tą fale hejtu jaka się na KISS wylała jak odwołali trasę i ani słowa sorry.. szła plota ze to ze strachu przed zamachami etc. No ale nie polemizuje, może masz dojscia do organizatorów. Ja ceny na eventim.de widziałem w granicach 80 ojro
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

thorgal_30 pisze:Jakie 200 euro... 70-80 euro... Koncerty w Niemcach były prawie sold-out... warto poczytać tą fale hejtu jaka się na KISS wylała jak odwołali trasę i ani słowa sorry.. szła plota ze to ze strachu przed zamachami etc. No ale nie polemizuje, może masz dojscia do organizatorów. Ja ceny na eventim.de widziałem w granicach 80 ojro
Powód był prozaicznie prosty. Potwierdzili najpierw występy bodajże w Niemczech i na włoskim Gods of Metal, a dopiero potem mieli dorzucić do tego kolejne daty. Nie udało się, bo promotorzy sprowadzali kilka innych dużych kapel (Maiden, Sabbath, R+...) i zwyczajnie w świecie nie byli zainteresowani KI$$ na ich warunkach. Nie opłacało im się ściągać całego sprzętu zza wielkiej wody na raptem 3-4 koncerty stąd decyzja i ich anulowaniu. :B
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Na koncerty we Włoszech widziałem po 200... ale może coś mi się pomyliło...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze:
thorgal_30 pisze:Jakie 200 euro... 70-80 euro... Koncerty w Niemcach były prawie sold-out... warto poczytać tą fale hejtu jaka się na KISS wylała jak odwołali trasę i ani słowa sorry.. szła plota ze to ze strachu przed zamachami etc. No ale nie polemizuje, może masz dojscia do organizatorów. Ja ceny na eventim.de widziałem w granicach 80 ojro
Powód był prozaicznie prosty. Potwierdzili najpierw występy bodajże w Niemczech i na włoskim Gods of Metal, a dopiero potem mieli dorzucić do tego kolejne daty. Nie udało się, bo promotorzy sprowadzali kilka innych dużych kapel (Maiden, Sabbath, R+...) i zwyczajnie w świecie nie byli zainteresowani KI$$ na ich warunkach. Nie opłacało im się ściągać całego sprzętu zza wielkiej wody na raptem 3-4 koncerty stąd decyzja i ich anulowaniu. :B
Zwłaszcza, że raptem w 2015 byli w line-upie Rockavarii, Rock am Revier, Graspopu czy Downloadu.

Myślisz Wicker, że jest szansa, żeby po ostatnim gigu w Holandii( 24.05 bodajże) wpadli na jakieś czerwcowe festiwale?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 4876

WICKER MAN pisze: Nie opłacało im się ściągać całego sprzętu zza wielkiej wody na raptem 3-4 koncerty stąd decyzja i ich anulowaniu. :B
I to by było najbardziej racjonalne wytłumaczenie :D w każdym razie biletów po 200 euro nie było :) a Niemcy bardzo płakali jak im te halówki odwołali.
Deleted User 4876

Dochodzi Brno 20 maja - szczerze to jestem niezadowolony.. bo raz ze 20 maja mam DM w Bratysławie , i ten 21 w Wiedniu jest idealny..ale skoro dzień wcześniej mają koncert w Czechach to Stanley i tak już kiepski wokalnie będzie jeszcze bardziej kiepski. Aero robi 3 dniowe przerwy między gigami, a $$tanley..cóż.. no mam zagwozdkę...
ODPOWIEDZ