Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Night Mistress - Hewi Metal Pany 2016

Post autor: krusejder »

Lubię obu chłopaków, i Domina i Tomka. Nie wsłuchałem się w Tomka tym razem, ale jak go widziałem na Legii na tattoo konwencie, to mi się jego gra podobała. Sekret tkwi chyba trochę gdzie indziej: reszta chłopaków zna się jak łyse konie. Grają ze sobą długo i sporo. Z Kazonem 5 lat, reszta kilkanaście lat. Nie da się zgrać z resztą w parę tygodni, miesięcy. Myślę, że z uwagi na tę zmianę nie grają też numerów Nemezis ani innych kowerów. Nie mają ich wystarczająco obcykanych.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Warto dodać, że Sokołowski na żywca jest rewelacyjny. Śpiewa w bardzo "mięsisty" sposób.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jestem po odsłuchu nowego Nocnego Kochanka. Nie będę zdradzał szczegółów, ale mogę napisać, że ZDRAJCY METALU są na pewno nie gorsi od debiutu :) Dziabnięty to jedna ze słabszych piosenek na płycie i najbardziej nawiązująca do Hewi Metal Panów.

Opcja dla warszawiaków z forum. Możecie zrealizować preorder za moim pośrednictwem i odbierać płyty od 11 stycznia w centrum. Pracuję przy Metro świętokrzyska, można też odbierać wieczorami na Pradze lub jak się umówimy. Wtedy oszczędzicie 8 zł na przesyłce pocztowej. Nie trzeba korzystać ze sklepu. Dla chętnych - jak w sklepie - autografy i .. paragon ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Krusejderze - to ja z autografami poproszę ;-)
Zgadamy się w sprawie odbioru w nowym roku :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Nocny Kochanek - Zdrajcy Metalu 2017

Dorzucam na początek wątku sprawę z sylwestrową domówką https://www.facebook.com/events/1804064366547888/ oraz pierwsze daty na 2017
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

U nas w planach prawdopodobnie 3-4 pierwsze pozycje (do Siedlec w piątek pewnie będzie za daleko).
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Widziałem ich teraz w Lublinie i Zamościu - energia zajebista, niestety nowy bębniarz zbyt często sie wykłada na co trudniejszych numerach, zwłaszcza stopa nie siedzi... Brak mu finezji i polotu Dominika - a szkoda, bo cały zespół na tym cierpi. Niemniej fajnie zapowiada sie materiał z nowej płyty, na soundchecku grali kilka nowych numerów i czułem sie zaskoczony in plus - taka "Dziewczyna z Kebabem" niszczy system :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

pucha pisze:niestety nowy bębniarz zbyt często sie wykłada na co trudniejszych numerach, zwłaszcza stopa nie siedzi...
Obecny set powinien już mieć dobrze opanowany, w końcu zagrali razem całą jesienną trasę.
krusejder pisze:Dziabnięty to jedna ze słabszych piosenek na płycie i najbardziej nawiązująca do Hewi Metal Panów.
pucha pisze:Niemniej fajnie zapowiada sie materiał z nowej płyty, na soundchecku grali kilka nowych numerów i czułem sie zaskoczony in plus - taka "Dziewczyna z Kebabem" niszczy system :)
Dziabnięty ma taki "przebojowy" refren i rzeczywiście pod tym względem nieźle pasuje do materiału z HMP. Nowe kawałki brzmią bardzo dobrze i dobrze wypadają na żywo (również Dziabnięty). Fajnie, że na koniec trasy włączyli ich więcej do setu (przynajmniej w Warszawie, grali coś nowego w Lublinie/Zamościu?)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

W Lublinie / Zamościu grali tylko dwa nowe - "Dziabniętego" i "Zdrajców Metalu". Resztę z tych nowości grali sobie dla rozrywki na soundchekach :)

Co do bębniarza, to wydaje mi sie że to nie jest kwestia opanowania numerów, co po prostu samych umiejętności technicznych. Poprzednik był mega precyzyjny i dokładny, miał takie charakterystyczne, jazzowe wyczucie i każdy szczegół bardzo dobrze przemyślany. Nowy bębniarz jest jednak kilka stopni niżej i to słychać, zwłaszcza jak zna sie zespół z wielu poprzednich koncertów...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Szkoda, w Warszawie grali jeszcze Dżentelmenów. Do Zamościa planowaliśmy pojechać, ale niestety się nie udało.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też myślę, że Tomek nie gra jeszcze na poziomie Dominika.

Ale równocześnie jazzowe nawyki nie są atutem, gdy grasz hewimetal ;)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

A to zależy kiedy - Dominik akurat sprawdzał się idealnie, zawsze lubiłem te jego nietypowe kombinacje w z pozoru prostych kawałkach (np. Wielki Wojownik).
pz
-#Administrator
-#Administrator

krusejder pisze:
31.12 - Sylwestrowa domówka z Nocnym Kochankiem - Wrocław
Ta imprezka niestety odwołana.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Czyżby cena odstraszyła chętnych???
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Pewnie tak, chociaż moim zdaniem cena była ok. W końcu to impreza sylwestrowa z kapelą, żarciem i gorzałą. :) Gorzej to wygląda, gdy weźmiemy pod uwagę wiek potencjalnych zainteresowanych.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chłopaki grali 2x we Wrocławiu zaledwie miesiąc temu. To była inicjatywa klubu, którą im zaproponowano.

Dla nas, odrobinę starszych fanów NK (Artur ze Szczecina z uroczą Małżonką, Lando z uroczą Małżonką, Ty z uroczą Małżonką, my, itp.) to byłyby wycieczki po +1000 zł. Nie od rzeczy jest też fakt, iż sylwester w tym roku wypada najgorzej jak może, z soboty na niedzielę.
pz
-#Administrator
-#Administrator

To fakt, że do Wrocławia daleko i poza samą imprezą dochodzą koszty pociągu/paliwa i noclegu (lub dwóch) co w okolicy Sylwestra pewnie nie jest tanie, ale jednak nam (starszym) łatwiej sobie, jako pracującym, na taki wyjazd pozwolić. Tymczasem na koncertach NK zazwyczaj czułem się bardzo staro :)

W przypadku młodzieży poza kwestią finansową widzę jeszcze jeden problem. Młoda osoba, którą stać na taką imprezę i chciałaby iść, może zrezygnować, bo kumple/koleżanki nie pójdą (nie lubią/nie stać ich - znowu kasa). A to jednak Sylwester a nie zwykły koncert.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nie oszukujmy sie, są dwie strony medalu jeśli chodzi o wzrost popularności NK / NM. To że zapełniają sale i zapewne kasa sie zgadza to jedno, ale ich grupa docelowa to w tym momencie w większości młodzież na etapie wczesne liceum / wczesne studia + grupka metaluchów która zna ich jeszcze za czasów "Back of Beyond". Dlatego w sumie nie dziwi mnie klapa sylwestra - 300 zl od lebka do jednak sporo kasy...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wzrost popularności cieszy, bo zachęca chłopaków do kontynuowania działalności. Chociaż szczerze wątpię czy na trasie NM też mieliby taką dobrą sprzedaż biletów (a ja nie mogę się doczekać koncertów pod szyldem NM).
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Też czekam na jakikolwiek ukłon w stronę czasów Night Mistress :-)

Co do Sylwestra, to jednak tak jak już zostało napisane - dla docelowej grupy jaką są fani Nocnego Kochanka (gimnazjum, liceum, studenci) - 300 zł od osoby - to dla większości bardzo duża kwota - nie każdego na to stać. No i oczywiście dla wszystkich z poza Wrocławia dochodzą koszty dojazdu i noclegu - jak już napisał Krusejder - wycieczka za ok 1000 zł... Trochę szkoda...
Night Mistress Fan Club Łódź
ODPOWIEDZ