Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Nocny Kochanek - Zdrajcy Metalu 2017

Post autor: Bon Dzosef »

Dejavu pisze:Niezbyt dokładnie wiedziałem co to za zespół i sprawdziłem sobie odsłuch ich poprzedniej płyty na YT - muzycznie całkiem to nienajgorsze, jakby trochę przearanżować to byłoby naprawdę nieźle. I gdyby zmienić te teksty, mnie to poczucie humoru za bardzo nie bawi. Tak czy inaczej interesujący zespół ;)
To własnie powód, dla którego ja w ogóle nie słucham NK, czyli teksty. Humor mnie nie bawi, a heheszkowanie z metalu nie mieści się w moim pojmowaniu świata.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Płytka już dostępna na YT od północy :)
https://www.youtube.com/channel/UCFrvT8 ... Y7Ge6lHNjw
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

No i jak zwykle. Chodziłem sceptyczny co do tej płyty, uważałem że taki żart śmieszy tylko raz itd. I dupa. Od rana słucham na okrągło, bardzo konkretny materiał, humor płytki jak kałuża ale mnie bawi i to w tej najprymitywniejszej formie - z intra do Piratów brechtałem sie z 15 minut :) I znów mam to samo co przy "Hewi Metalu" - jakby obedrzec całość z tekstów, to i tak zostanie konkretny, zajebiscie sprawnie zagrany i przede wszystkim świetnie skomponowany heavy metal.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

No i przesłuchałem. Lubię Braci Figo Fagot, Nocny Kochanek także przypadł mi do gustu - świetne melodie, muzycy konkretnie grają, teksty przaśne i śmieszne - nie każdy taki humor lubi, ale mnie on nie przeszkadza. Fajne granie, daje "lajka".
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

FaithNoMore pisze:No i przesłuchałem. Lubię Braci Figo Fagot, Nocny Kochanek także przypadł mi do gustu - świetne melodie, muzycy konkretnie grają, teksty przaśne i śmieszne - nie każdy taki humor lubi, ale mnie on nie przeszkadza. Fajne granie, daje "lajka".
Bo ten kto choć trochę ma do czynienia z taką muzą nie może przejść obojętnie obok NK :) w końcu bądź co bądź jesteśmy na forum zespołu heavy metalowego więc nie dziwią te zachwyty :B ale rozumiem też tych ,którym nie odpowiadają jajcarskie teksty chłopaków.
No i wzrosły szanse ,że pojawię się w tą niedzielę w Grodzisku Maz. :D
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: Humor mnie nie bawi, a heheszkowanie z metalu nie mieści się w moim pojmowaniu świata.
No nie bądź taki "true". :) Czy teksty o piciu i dupach są gorsze od tekstów o smokach i rycerzach albo o byciu prawdziwymi metalowcami? A może to kwestia języka i w przypadku tekstów obcojęzycznych, mimo, że wiesz, że są idiotyczne, to podczas słuchania nie rzuca się to aż tak w uszy, bo "nie myślisz" w tym języku.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pz pisze:
Dzosef pisze: Humor mnie nie bawi, a heheszkowanie z metalu nie mieści się w moim pojmowaniu świata.
No nie bądź taki "true". :) Czy teksty o piciu i dupach są gorsze od tekstów o smokach i rycerzach albo o byciu prawdziwymi metalowcami? A może to kwestia języka i w przypadku tekstów obcojęzycznych, mimo, że wiesz, że są idiotyczne, to podczas słuchania nie rzuca się to aż tak w uszy, bo "nie myślisz" w tym języku.
No nie wiem, tamte teksty są poważne (np. w Blind Guardian i Manowar). "Smoki i Gołe Baby" (...) "Pędzi jak pojebany" od razu wieje parodią. Rozumiem konwencję, ale kompletnie ona do mnie nie trafia ;) .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

No przecież to właśnie parodia :)

I jakoś czułem, że wspomnisz o Królach. Jakoś nie mogę ich poważnie traktować, ale w jednym się z nimi zgadzam: One more beer and heavy metal, I'm just fine :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Oficjalny clip do ZDRAJCÓW METALU
https://youtu.be/KhGNOJg-1s4

GRUBO :)))
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

EPICKIE VIDEO :jee: :pijak:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Fakt. I jaką gwiazdę zaangażowali.
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

"Smoki i gołe baby" strasznie mi Kukiza przypomina, a płyta zajebista i cały czas hula w moim zabytkowym CD Grundiga. Nocne Kochanki na propsie. Czasem jest lekko banalnie, ale generalnie sprawnie mieszają. Do tego świetna produkcja, chociaż mam wrażenie że te "przeszkadzajki" na perkusji są dosamplowane.
pz
-#Administrator
-#Administrator

No i kolejny rok koncertowy rozpoczęty. Z nowej płyty poszło: dziabniety, dżentelmeni, zdrajca i nie przepijam. Koncert udany, choć krótki.

Dżentelmeni tym razem wypali bardzo dobrze, nie przepijam też się sprawdza jako numer na koncert.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A dziś chyba było jeszcze lepiej, prawda?

Po wczorajszej wyprawie na Turbo - wyjazd z rana do Poznania, powrót na 7 rano - trochę mi sił brakowało na wieczór w Grodzisku. Ale się zmobilzowałem i nie żałuję.

Wprawdzie koncert był darmowy i wydawało się, że zgromadzi dość przypadkową publikę, ale przy tak popularnym bandzie niczego takiego nie było. Nowe numery przyjęte bardzo dobrze, stare znane na pamięć.

To będzie rok Nocnego Kochanka :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Było, było.

Moje obserwacje:

1.Na początek mała uwaga dotycząca wcześniejszych zespołów. Celowaliśmy w NK, ale ze względu na opóźnienia udało nam się posłuchać jeszcze Steeldrunk. Widziałem ich kiedyś w Toruniu (oczywiście przed NK :)) i bardzo mi się nie podobali. W Grodzisku było dużo lepiej. Jednak lepsze ustawienie dźwięku potrafi zdziałać cuda :)

2.Było mniej osób niż dzień wcześniej w Żyrardowie (zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że było pustawo) i spokojniej pod sceną (akurat dla mnie lepiej), mimo że NK grał jako gwiazda wieczoru (czyli tak jak powinno być).

3.Publiczności nie za dużo, ale wiedziała na jaki zespół przyszła i zabawa była dobra.

4.Kolejne nowe kawałki na żywo, chociaż Pigułka lepiej wypadła moim zdaniem na próbie, a ich Łatwa mogłaby być zgrana lepiej. Ale szykuje się dobra trasa.

Ogólnie wyjazdy bardzo udane. Dzisiaj tylko jestem trochę zmęczony, zwłaszcza odczuwam to w plecach :)

Krusejderze czy nagrywałeś cały koncert, czy po prostu miałem takiego farta, że za każdym razem jak się odwróciłem, to widziałem Twoją kamerę? :)
Ostatnio zmieniony pn sty 16, 2017 12:42 pm przez pz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cały koncert został nagrany, ale niestety nie cały nadaje się do udostępnienia. Dziś coś z niego wykroję, bo wczoraj bawiłem się clipami z Turbokoncertu
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Koncert bardzo udany.Nocny Kochanek to już w polskim światku heavy metalowym niekwestionowana gwiazda ,praktycznie każdy ich numer to hicior z wczorajszego setu (z nowej płyty naliczyłem 6-7 numerów)a chłopaki cieszą się każdym występem i co ważne mają niesamowitą charyzmę na scenie i super kontakt z publiką.Tak trzymać!Mimo,że "Zdrajcy Metalu" to nowość a jednak na sali podczas grania kawałków z tej płytki dało się odczuć ,że większość osób była już zaznajomiona i wszyscy śpiewali razem z Krzyśkiem.
Niedługo NK rusza w trasę więc kto się zastanawia czy iść to śmiało polecam :) !
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Posłuchałem sobie ich ostatnio, i kurcze, strasznie fajna rzecz. Takie metalowe Bracia Figo Fagot ;) Zdrajcy praktycznie od wydania cały czas lecą w słuchawkach :D, więc jak będzie koncert w okolicy, to nie omieszkam się przejść.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wiem, czy wiecie, ale w tę niedzielę w Grodzisku świętowaliśmy urodziny Wielkiego Wojownika .... https://youtu.be/qoahcLGSCIY
To już trzy lata, jak jest z nami na YT. Piliśmy wyłącznie czystą, bez przepijania. https://youtu.be/kdCqdJRpWWg Tylko Zdrajca metalu łoił jakieś podejrzane drinki od barmana https://youtu.be/nmZqyhbodQY
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Produkcja na nowej płycie jest mistrzowska, bardzo przestrzenna i naturalna, a podwójna stopa brzmi jak gruchotanie kości - to mi się podoba. :D

EDIT: Na pewno nowy pałker gra bardziej technicznie i typowo speed/thrashowo, daje dużo hi-hatów (trochę jak Scott Travis - też taka perkusyjna "maszyna" z niego), poprzedni grał mocno, ale bardziej na luzie, nie napieprzał tak, bylo mniej talerzy, a więcej garów, trudno mi wskazać lepszego. :)
ODPOWIEDZ