16/05/2017 - Dream Theater - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Osiak
-#Prowler
-#Prowler

Re: 16/05/2017 - Dream Theater - Katowice

Post autor: Osiak »

Złodziejstwo w biały dzień.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

kurde 7 rząd na płycie za 308 zł z wysyłką... potrzymałem chwilę bilet w koszyku..ale no krew mnie zalewa.. heh. Pewnie i tak się skusze skoro mi ta Praga nie siadła.. I&W to płyta genialna...

No i ten co namawiał do bojkotu jednak wymiękł...ta wiem wstyd..będę klęczał na grochu w kącie przez tydzień..ale odpuścić taki gig.. każda inna płyta DT to owszem...ale I&W no mus.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Mam ich w dupie. Za drogo. Nie będę żywił potwora. LN to pasożyt.
Deleted User 4876

dzień po Spodku - Wiedeń za 38 ojro.. no krew człowieka zalewa... sfrajerzyłem się na potęgę...jedynie widok setlisty z Rzymu poprawia mi humor ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zastanawiałem się czy jechać, ale też nie będę karmił pasożytów z LN. Tak jak nie dałem im zarobić na LS tak nie dam się oskubać z DT...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 4876

LS ?? To chyba nie oni robili
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Kupiłem dziś bilet na trybuny oczywiście ten najtańszy ale kobitka mówiła że niewiele już zostało :?
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

To ściema i tyle, spodek się nie wyprzeda.Góra to 4-5 tys przy dobrych wiatrach, będę się musiał starać, żeby nie wstawać za często w drugiej części setu :P Wiedeń wychodzi o wiele taniej czy Budapeszt, na te gigi też się wybiorę, zastanawiam się czy może coś zmienią do tego czasu w secie...
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Perkusistę by mogli zmienić. Set niech zostanie.
Deleted User 2259

Na ostatniej trasie brzmiał bardzo dobrze, nawet momentami MP przypominał swoją grą, choć oczywiście fajnie byłoby gdyby kiedyś MP się zgrał z chłopakami ;) mogliby Breaking All Illusion wyrzucić i dać np Lost Not Forgotten, bo jego nigdy nie grali w Europie.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dziwię się, że w takiej sytuacji nie Torwar, nawet przy takich cenach znalazłoby się te kilka tysięcy ludzi chętnych, tym bardziej, że ostatni raz w stolycy grali 10 lat temu... a jeśli się internet nie myli to to będzie ich 5 koncert w Spodku w przeciągu 10 lat.
Jeśli będzie choć połowa wypełniona to będzie sukces :wink:
Deleted User 2259

W Krakowie nie grali od 15 lat, a tam są miejsca siedziące (ICE), gdyby zniżyli ceny trochę, to może by 2 noce wyprzedali.Chętnie bym ich obejrzał we Wrocławiu, bo tam nigdy nie grali, tylko nie wiem gdzie, bo nie wiem czy w Hali Ludowej są jeszcze robione koncert, a to i tak byłby za duży obiekt na nich, As I Am mogliby zamienić na coś z Six Degrees było 15 lat od wydania płyty 29 stycznia, np Disappear który był tylko grany 2 razy na żywo, a sam LaBrie mówił, że bardzo chętnie by go znowu zaśpiewał, tylko JP ustala sety odkąd odszedł MP i czasem mam wrażenie, że nie za bardzo sprawdza co już gdzieś bylo ostatnio grane a co nie..., The Spirit Carries on wyleciał na stałe ? z setu co znaczy, że pierwszy raz w Padwie odkąd ukazała się płyta, nie ma ani jednego utworu który by pochodził z tego albumu na koncercie.No i sporo fanów ciśnie za grę Manginiego w utworze Hell's Kitchen, dziwnie te blachy chodzą, czegoś brak, ale może jeszcze poćwiczy.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

W Hali Ludowej koncerty są i to super nagłośnione, jednak stare niemieckie konstrukcje mają "to coś" :wink: Też byłoby świetne miejsce, ale tam akurat chyba EvilNation nie organizuje koncertów (przynajmniej ja nie kojarzę).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jedzie ktoś z Warszawy na ten gig?
(Pytanie jest z cyklu: czy ktoś WRACA do Warszawy po koncercie?)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

DT jest w Polsce bardzo popularne, więc nic dziwnego że popyt jest duży, to i ceny odpowiednie.
Deleted User 4876

No to największa klapa frekwencyjna Live Nation za nami, takiej lipy moje oczy nie widziały. Ludzików, co kupili bilety najtańsze na trybuny niebieskie lokowano na płycie, zaś kumplowi, który miał trybunę czerwoną początkowo nie chcieli tej przyjemności zrobić. Ja miałem 7 rząd na płycie zakupiony, no ale skoro pierwszy się nie wyprzedał..to co będą stać puste krzesła.. zatem wraz z ziomkiem w sektorze środkowym , w pierwszym rządku.. tak można Dreamów oglądać i słuchać.. Zespół pełna profeska, set znany i lubiany, nagłośnienie soczyste, potężne, momentami może ciut za głośno, ale ja tak lubię, i przede wszystkiem bardzo czyste... No i kostka Petrucciego osobiście przezeń rzucona trafiła do właściwego adresata.. czyli ogólnie gig na plus :)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

thorgal_30 pisze: wt maja 16, 2017 11:40 pm No to największa klapa frekwencyjna Live Nation za nami, takiej lipy moje oczy nie widziały. (...)
I bardzo dobrze! Może pójdą po rozum do głowy i będą robić normalne ceny biletów.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Oczekiwałbym raczej, że ich po prostu więcej nie ściągną, bo się nie opłaca. W końcu inne koncerty w wysokich cenach sprzedają się świetnie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To ze 3000 było?
Deleted User 4876

wg mnie nawet tyle nie było. ale ja umiem liczyć tylko po indiańsku czyli "jeden, dwa, dużo" :D
ODPOWIEDZ