Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: Deleted User 2259 »

Wybacz, 21 osób to trochę zrobiło swoje, przeoczyłem, przy dobrych wiatrach może do 30 głosujących dojdziemy ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Muszę przyznać, że zmobilizowałeś mnie do odświeżenia rzadziej słuchanej części dyskografii.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Gdzie ten survivor bo nie mogę znaleźć :o
Deleted User 2259

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

pz pisze: sob lut 04, 2017 3:17 pm Muszę przyznać, że zmobilizowałeś mnie do odświeżenia rzadziej słuchanej części dyskografii.
Ja mam dziś tak samo i dlatego właśnie lubię takie survivory.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Zadziwia mnie niechęć do Amolad :o
Całościowo w dyskografii bym postawił na 9 miejscu
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

U mnie A Matter... To jest w ścisłej 5.
Awatar użytkownika
Tadeo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tadeo »

Mnie również bardzo dziwi, że na tym etapie zabawy tyle osób głosuje na AMOLAD. Prędzej bym obstawiał NPFTD, FOTD, X factor albo Virtual XI, ale na pewno nie AMOLAD. :shock:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Mi AMoLaD nie podeszło od pierwszego przesłuchania i przez lata nic się nie zmieniło, więc dlatego to najsłabszy album, nie widzę w tym nic dziwnego :wink:
Bardzo mnie dziwi za to odpadnięcie jako pierwszy The Final Frontier, dla mnie to całkiem niezły album, tak z 4-5, które stawiam niżej by się znalazło.
Deleted User 2259

A mnie dziwią głosy na Killers, imo ten album zjada Numbera, sekcja rytmiczna Burr [*]-Harris to kosmos.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Invader pisze: ndz lut 05, 2017 11:44 am A mnie dziwią głosy na Killers, imo ten album zjada Numbera, sekcja rytmiczna Burr [*]-Harris to kosmos.
Chyba nie muszę pisać, że myślę podobnie i tak samo się dziwie :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 2259

Dla mnie to top 5 ich płyt, gitary tną jak żylety, Paul ma taką dzikość i energię w głosie, imo zrobił wielki progres od czasów debiutu, zastanawiam się jakby taki Number brzmiał z nim na wokalu.

Weźcie sobie takie Gangland czy Invaders z nim wyobraźcie, ogień :D
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Michał pisze: sob lut 04, 2017 11:04 pm Zadziwia mnie niechęć do Amolad :o
Całościowo w dyskografii bym postawił na 9 miejscu
Do AMOLAD mnie bardzo dziwi niechęć, ale jeszcze bardziej do TFF. Chociaż to prawda, bardzo specyficzny album, ale moim zdaniem to jego zaleta
LukaSieka pisze:
Invader pisze: ndz lut 05, 2017 11:44 am A mnie dziwią głosy na Killers, imo ten album zjada Numbera, sekcja rytmiczna Burr [*]-Harris to kosmos.
Chyba nie muszę pisać, że myślę podobnie i tak samo się dziwie :).
Sekcja rytmiczna tam miażdży, to prawda, wystarczy sobie Genghis Khana puścić jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości. Ale oprócz dwóch świetnych instrumentali i Prodigal Sona, płyta kompozycyjnie moim zdaniem średnia.
Invader pisze:Dla mnie to top 5 ich płyt, gitary tną jak żylety,
Tną w tym sensie że jest dość ostro (w porównaniu do sporej części innych ich płyt) ale gitarowo Maideni zrobili sporo dużo lepszych płyt.
Deleted User 1499

Ja tam Killers też bardzo sobie cenię. W sumie to jedyna płyta która jest konkretna bez zbędnego pierd**enia się z progresywnością :) Dobrze że znalazła się taka płyta w dorobku IM. No Prayer... to taka trochę marna kopia Killers.
Natomiast odpadnięcie TFF mnie troszkę zdziwiło bo obstawiałem Virtuala albo właśnie No Prayer.
Ostatnio zmieniony ndz lut 05, 2017 12:44 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Dejavu, tak racja, są albumy na których gitary są o wiele lepsze, ale jednak Killers też ma to coś, kilka gorszych też bym znalazł :) co do Killers to moim zdaniem to jedyny album Maiden na którym nie ma ani jednego wypełniacza, może jeszcze SiT na upartego albo PoM.
Deleted User 1499

Znalazł by się wypełniacz na SiT czy PoM :P
Deleted User 2259

To tak :

Pom - Quest czy Sun
SiT- Dejavu (bez urazy Dejavu :lol:) czy coś innego, mnie jakoś Sea of Madness nie leży od ładnych kilku lat.

Mnie nie leży Revelations od jakiś 13 lat, po prostu coś mnie drażni w tym utworze, choć zdaję sobie sprawę, że wielu fanów go uwielbia.Staram się żeby znowu mi się spodobał, ale nic na siłę.
Deleted User 1499

Dokładnie te kawałki miałem na myśli :)

Dla mnie wypełniacza to chyba nie ma tylko Killers i Brave.
Ostatnio zmieniony ndz lut 05, 2017 12:55 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Fajne jest to w tym surviovrze, ze zawsze mozna pogadać na luzie i nie ma niepotrzebnych spinek (póki co, zobaczymy co będzie jak będą finały :lol:) zawsze mnie dziwiło to, że większość fanów woli debiut od Killers, ja podobnie jak Dickinson uważam, że na debiucie jeszcze takich jaj nie mieli.

Edit: Dla mnie na Brave to The Mercenary jest wypełniaczem, nie przedpadam też za Blood Brothers, reszta to bardzo wysoki poziom, może jeszcze Planet bym dorzucił, ale to dalej dobry utwór wraz z BB.
Deleted User 1499

Najciekawsze jest to że przecież prawie cały materiał z Killers powstał razem z materiałem z debiutu , a jednak jak się różnią. Czyżby wpływ Strattona ? On jednak wolał bluesowe przygrywki , coś na styl Strange World i zdecydowanie to słychać na całym krążku.
ODPOWIEDZ