Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Saxon
Ilość utworów wybranych z danej płytywidman pisze:Można z tym jasniej?Powerslave_Dś pisze:Top 30 Saxon
statystyki płyt
Saxon 2
Wheels of Steel 2
Strong Arm of the Law 5
Denim and Leather 3
Power and the Glory 4
Crusader 1
Innosence is No Excuse 2
Solid Ball of Rock 2
Forever Free 1
Dogs of War 1
Unleash the Beast 3
Killing Ground 1
Lionheart 1
Call to Arms 2
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Odświeżyłem sobie dyskografię Saxona, zwłaszcza nowsze płyty. Ulubione numery z płyt z XXI wieku
2001 - Killing Ground
The Court of the Crimson King
Rock Is Our Life
2004 - Lionheart
Witchfinder General
Lionheart
To Live by the Sword
Flying on the Edge
2007 - The Inner Sanctum
State of Grace
Red Star Falling
Atila The Hun
2009 - Into the Labyrinth
Battalions of Steel
Valley of the Kings
2011 - Call to Arms
Mists of Avalon
When Doomsday Comes
2013 - Sacrifice
Night of the Wolf
Sacrifice
2015 - Battering Ram
Kingdom of the Cross
Battering Ram
ale całe płyty Lionheart, Sacrifice i Inner Sanctum są znakomitymi całościami
2001 - Killing Ground
The Court of the Crimson King
Rock Is Our Life
2004 - Lionheart
Witchfinder General
Lionheart
To Live by the Sword
Flying on the Edge
2007 - The Inner Sanctum
State of Grace
Red Star Falling
Atila The Hun
2009 - Into the Labyrinth
Battalions of Steel
Valley of the Kings
2011 - Call to Arms
Mists of Avalon
When Doomsday Comes
2013 - Sacrifice
Night of the Wolf
Sacrifice
2015 - Battering Ram
Kingdom of the Cross
Battering Ram
ale całe płyty Lionheart, Sacrifice i Inner Sanctum są znakomitymi całościami
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
"Killing Ground" w ogóle dobra płyta. Saxon trzyma fason, ale też już trochę za często materiał wydaje. Złapali moim zdaniem na "Call To Arms" trochę a na "Sacrifice" mocno zadyszkę, nie wiem, ale jak najbardziej są w porządku te płyty, tylko coś mi nie pasuje... Takie... może wymuszone? może lekko powtarzające?
Co innego koncertowo. Saxon live miażdży i naprawdę warto oglądać. Ja bym mógł co tydzień
Co innego koncertowo. Saxon live miażdży i naprawdę warto oglądać. Ja bym mógł co tydzień
St. George's Day Sacrifice - Live In Manchester to chyba najlepsza koncertówka od Saxon.
Przegenialne brzmienie, cały jeden koncert, a nie zlepek kilku, do tego wybór repertuaru - silna reprezentacja świetnego Sacrifice, jedyny minus to mało kawałków z płyt po 1990 roku (wyłączając promowaną). Tylko Conquistador i I've Got to Rock to Stay Alive.
Tak mnie naszło dziś na przemyślenia po przesłuchaniu tejże publikacji.
Przegenialne brzmienie, cały jeden koncert, a nie zlepek kilku, do tego wybór repertuaru - silna reprezentacja świetnego Sacrifice, jedyny minus to mało kawałków z płyt po 1990 roku (wyłączając promowaną). Tylko Conquistador i I've Got to Rock to Stay Alive.
Tak mnie naszło dziś na przemyślenia po przesłuchaniu tejże publikacji.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Mam i też bardzo cenię. Także za tytuł i uczczenie wielkiego Świętego
Ale słuchałem może z 5x
Przyznam, że teraz to w ogóle nie słucham oficjalnych koncertówek Saxona. Mam tonę bootlegów. No i jest tyle koncertów video, że można odpuścić paru płytom. Kiedyś na pewno wrócą do łask.
Przyznam, że teraz to w ogóle nie słucham oficjalnych koncertówek Saxona. Mam tonę bootlegów. No i jest tyle koncertów video, że można odpuścić paru płytom. Kiedyś na pewno wrócą do łask.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Generalnie ode mnie wielki szacun dla Saxon za to, że można się głowić przed każdym koncertem co zagrają. To nie jest zespół z tych, który jedzie na jednej setliście przez całą trasę.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tylko niestety zdecydowanie za mało grają rzeczy powiedzmy od Dogs Of War do dziś, a zdecydowanie za dużo "klasyków", które wszyscy słyszeli już pierdyliard razy. Ale pełna zgoda, że za mieszanie setem należy się im wielki szacunek. Mało kto dziś jeszcze to robi...
URGENT PLEASE!
If you are the person who broke into the Saxon dressing room at U Rock Festival in Umea, Sweden tonight - please return phones, passports, wallets - NO QUESTIONS ASKED.
Or if you know this person please turn in.
The band needs these things for travel home.
It was a great show tonight - we know this does not represent our fans there.
---
Coś mi mówi, że to nie rodowici Szwedzi obrobili Saxonów ....
If you are the person who broke into the Saxon dressing room at U Rock Festival in Umea, Sweden tonight - please return phones, passports, wallets - NO QUESTIONS ASKED.
Or if you know this person please turn in.
The band needs these things for travel home.
It was a great show tonight - we know this does not represent our fans there.
---
Coś mi mówi, że to nie rodowici Szwedzi obrobili Saxonów ....
Czekamy ... W styczniu płyta THUNDERBOLT, po niej trasa. W lutym / marcu mogą być u nas ... Tak ze 2 koncerty bym zrobił tu i ówdzie 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szkoda, jak ktoś uogólnia z jednej trasy. Przecież z Sacrifice grali zawsze 5-6 numerów, wcześniej też tak bywało. Battering Ram jest trochę słabsze, ale słabsze jak na Saxon.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Bo do nas niestety nie dotarli z tą trasą... Panowie raczej doskonale zdają sobie sprawę z "jakości" Battering Ram, co doskonale obrazowała między innymi setlista z ostatnich koncertów, nigdy nie grali tak mało z ostatniego albumu, dlatego jestem dziwnie spokojny o nowy materiał. Ciekawe jak z niespodziankami w secie w przyszłym roku. Nie ukrywam, że po wydaniu pakietu Solid Book Of Rock mocno liczę na numery z lat 1991-2009 i odstawienie kilku do bólu już usranych klasyków...