Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
No Prayer w top 5, wow zaskoczyłeś mnie.Fajnie, że zajął 13 lokatę to przejdą 2 utwory do wielkiego finału i miejsce 3 będzie brać udział w dogrywce.
I tak właśnie zrobiłem ,na czas gry
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
W sumie fajnie, że wygrało SiT, bo odkąd pamiętam to zawsze Syn wygrywał a ostatnio chyba Powerslave, kto wie może następnym razem Piece of Mind się doczeka 
Muszę przyznać, że początkowo nie przepadałem za tą płytą, ale z upływem lat odkrywałem w niej coraz więcej rzeczy i przesuwała się w moim rankingu w górę. Lubię wersję IM z NPFTD i FOTD. Mimo tego, że na Fear są utwory, które stawiam dużo wyżej (Fear, Afraid, Be Quick), to całościowo dużo lepiej wypada dla mnie NPFTD.
A kiedy płyty LiveLukaSieka pisze: ↑wt lut 21, 2017 11:20 pmTeraz chyba płyty live o ile się nie mylę. Damy tak ze dwa tygodnie jak było ustalone pierwotnie na zaznajomienie się z materiałami koncertowymi czy tam z ich odświeżeniem po prostu.
I tak na marginesie jak ktoś będzie sięgał po tytuł "Maiden Japan" to GORĄCO POLECAM wydanie CD, gdzie wydany jest cały koncert z Nagoi. Jak ktoś nie ma to można spokojnie sobie ściągnąć z internetu, bo wiele tego krąży w tej rozbudowanej formule.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Zrobimy zaraz po rozkładaniu studyjniaków na części pierwsze.mic7 pisze: ↑pn lut 27, 2017 7:24 amA kiedy płyty LiveLukaSieka pisze: ↑wt lut 21, 2017 11:20 pmTeraz chyba płyty live o ile się nie mylę. Damy tak ze dwa tygodnie jak było ustalone pierwotnie na zaznajomienie się z materiałami koncertowymi czy tam z ich odświeżeniem po prostu.
I tak na marginesie jak ktoś będzie sięgał po tytuł "Maiden Japan" to GORĄCO POLECAM wydanie CD, gdzie wydany jest cały koncert z Nagoi. Jak ktoś nie ma to można spokojnie sobie ściągnąć z internetu, bo wiele tego krąży w tej rozbudowanej formule.Chyba teraz miały być.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Deleted User 2259
Czyli po TBoS ? trochę to potrwa, zawsze mozesz zalozyc nowy temat i jak skonczymy to połączymy je z tematem o Survivorze, a komentarze bedzie sie tutaj pisalo najwyzej.
-
Deleted User 2259
Nie było tylko jeszcze głosów na Upiora z opery oraz Transylvania, choć tego drugiego nie jestem pewny na 100.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Mnie tam bolą gdzieś głęboko głosy na SW... ale taka kolej zabawy.
- Saimon1995
- -#Moderator

oj potwierdzam wypowiedź z góry... subiektywne odczucie mam takie, że Strange World jest wyjątkowym, niepowtarzalnym dziełem w wykonaniu Maiden, utwór poza jakąkolwiek klasyfikacją, rakingiem, coś, bez czego byłaby ogromna luka w ich twórczościMnie tam bolą gdzieś głęboko głosy na SW... ale taka kolej zabawy.
Upiór wygra!
To dam swoje:
1. Killers
2. Iron Maiden
3. Powerslave
---
4. No prayer for the dying
5. The Number of The Beast
6. Somewhere in Time
7. Piece of Mind
8. X Factor
9. Seventh Son of A Seventh Son
10. Fear of The Dark
11. Brave New World
12. Virtual XI
grupa spadkowa
13. Dance of Death
14. A matter of life and death
15. Book of Souls
16. Final Frontier
Tak naprawdę to nie lubię rankingów bo potem ciężko czasem się zdecydować i jakiś głupi numerek potem daje wyobrażenie o czymś tam, bla bla bla.
Pierwsza trójka to generalnie najlepsze płyty - dwie pierwsze + najlepsza dla mnie za małolata płyta Iron Maiden czyli "Powerslave".
Do Top3 (niech będzie) czasem wskakuje sobie na 2-3 miejsce w zależności od jakichś czynników na pewno "No prayer..." bo uwielbiam klimat tej płyty, trasę koncertową i całą otoczkę (w końcu powrót do korzeni, szorstkości i brudu), "The Number..." który tak naprawdę co włączę odkrywam na nowo i uważam, że to bardzo dobra płyta, jednak gubi ją trochę "przebojowość" ale to zwykłe czepianie się moje tylko, oraz albo "Somewhere in time" albo, z dalszej pozycji, "X Factor".
Co nie znaczy, że jakiegoś tam "Seventh Son..." nie lubię czy "Piece of Mind". To zależy od raczej częstotliwości wracania do danych płyt.
Grupa spadkowa tzw. to nic innego jak albumy, które po prostu toleruje, że są, stoją na półce ale po prostu nie chce mi się po to sięgać. I nieważne jaki mam humor
:) Moooooże "Dance of Death" jeszcze dałoby radę wejść o oczko wyżej, ale już pozostała trójka może pomarzyć.
pzdr
1. Killers
2. Iron Maiden
3. Powerslave
---
4. No prayer for the dying
5. The Number of The Beast
6. Somewhere in Time
7. Piece of Mind
8. X Factor
9. Seventh Son of A Seventh Son
10. Fear of The Dark
11. Brave New World
12. Virtual XI
grupa spadkowa
13. Dance of Death
14. A matter of life and death
15. Book of Souls
16. Final Frontier
Tak naprawdę to nie lubię rankingów bo potem ciężko czasem się zdecydować i jakiś głupi numerek potem daje wyobrażenie o czymś tam, bla bla bla.
Pierwsza trójka to generalnie najlepsze płyty - dwie pierwsze + najlepsza dla mnie za małolata płyta Iron Maiden czyli "Powerslave".
Do Top3 (niech będzie) czasem wskakuje sobie na 2-3 miejsce w zależności od jakichś czynników na pewno "No prayer..." bo uwielbiam klimat tej płyty, trasę koncertową i całą otoczkę (w końcu powrót do korzeni, szorstkości i brudu), "The Number..." który tak naprawdę co włączę odkrywam na nowo i uważam, że to bardzo dobra płyta, jednak gubi ją trochę "przebojowość" ale to zwykłe czepianie się moje tylko, oraz albo "Somewhere in time" albo, z dalszej pozycji, "X Factor".
Co nie znaczy, że jakiegoś tam "Seventh Son..." nie lubię czy "Piece of Mind". To zależy od raczej częstotliwości wracania do danych płyt.
Grupa spadkowa tzw. to nic innego jak albumy, które po prostu toleruje, że są, stoją na półce ale po prostu nie chce mi się po to sięgać. I nieważne jaki mam humor
pzdr
A co do jedynki to myślę, że każdy z tych - "Phantom...", "Remember..." czy "Transylvania" mógłby wygrać i nie będę miał pretensji.
-
Deleted User 2259
Widman : bardzo ciekawy ranking 
Jak się wam trudniej głosuje przy albumach ? czy poszczególnych utworach z tychże krążków ?
Coś mi się wydaje, że teraz przyszedł czas na Running Free.
Jak się wam trudniej głosuje przy albumach ? czy poszczególnych utworach z tychże krążków ?
Coś mi się wydaje, że teraz przyszedł czas na Running Free.
Chyba ciężej się głosuje przy albumach, bo są po prostu różne i czasami ciężko porównać, który jest lepszy/gorszy czy się bardziej lubi czy nie. Też zależy od albumu, są takie niezbyt równe, gdzie kolejność bardzo łatwo ustalić (TFF chociażby), ale np. na co po kolei głosować na Siódmym Synie to naprawdę pojęcia nie mam 
Jeżeli chodzi o utwory to zależy od albumu. Iron Maiden, Number, Fear - sprawa prosta, ale przy Killers, 7th Son czy AMOLAD (bo go nie słucham) będę miał problemy z wyborem.
-
Deleted User 2259
Killers bardzo równy, nie zdziwię się jak po pierwszej rundzie połowa utworów zarobi po 1 głosie, SiT czy PoM ? może być podobnie.
A ja myślę, że na Killers, przez to, że mało znany i lubiany, będą lecieć wszystkie oprócz Wrathchild do czego oczywiście nie można kur-ancyk dopuścić!!!