Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: Deleted User 2259 »

No Prayer w top 5, wow zaskoczyłeś mnie.Fajnie, że zajął 13 lokatę to przejdą 2 utwory do wielkiego finału i miejsce 3 będzie brać udział w dogrywce.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Mr. M pisze: ndz lut 26, 2017 12:09 pm Może by z powrotem przenieść tematy na forum główne, żeby nikt nie przeoczył? :wink:
I tak właśnie zrobiłem ,na czas gry ;)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 2259

W sumie fajnie, że wygrało SiT, bo odkąd pamiętam to zawsze Syn wygrywał a ostatnio chyba Powerslave, kto wie może następnym razem Piece of Mind się doczeka :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Invader pisze: ndz lut 26, 2017 8:55 pm No Prayer w top 5, wow zaskoczyłeś mnie.Fajnie, że zajął 13 lokatę to przejdą 2 utwory do wielkiego finału i miejsce 3 będzie brać udział w dogrywce.
Muszę przyznać, że początkowo nie przepadałem za tą płytą, ale z upływem lat odkrywałem w niej coraz więcej rzeczy i przesuwała się w moim rankingu w górę. Lubię wersję IM z NPFTD i FOTD. Mimo tego, że na Fear są utwory, które stawiam dużo wyżej (Fear, Afraid, Be Quick), to całościowo dużo lepiej wypada dla mnie NPFTD.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

LukaSieka pisze: wt lut 21, 2017 11:20 pm
Mr. M pisze: wt lut 21, 2017 9:44 pmTo co, teraz survivory każdego albumu? :wink:
Teraz chyba płyty live o ile się nie mylę. Damy tak ze dwa tygodnie jak było ustalone pierwotnie na zaznajomienie się z materiałami koncertowymi czy tam z ich odświeżeniem po prostu.
I tak na marginesie jak ktoś będzie sięgał po tytuł "Maiden Japan" to GORĄCO POLECAM wydanie CD, gdzie wydany jest cały koncert z Nagoi. Jak ktoś nie ma to można spokojnie sobie ściągnąć z internetu, bo wiele tego krąży w tej rozbudowanej formule.
A kiedy płyty Live :?: Chyba teraz miały być.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

mic7 pisze: pn lut 27, 2017 7:24 am
LukaSieka pisze: wt lut 21, 2017 11:20 pm
Mr. M pisze: wt lut 21, 2017 9:44 pmTo co, teraz survivory każdego albumu? :wink:
Teraz chyba płyty live o ile się nie mylę. Damy tak ze dwa tygodnie jak było ustalone pierwotnie na zaznajomienie się z materiałami koncertowymi czy tam z ich odświeżeniem po prostu.
I tak na marginesie jak ktoś będzie sięgał po tytuł "Maiden Japan" to GORĄCO POLECAM wydanie CD, gdzie wydany jest cały koncert z Nagoi. Jak ktoś nie ma to można spokojnie sobie ściągnąć z internetu, bo wiele tego krąży w tej rozbudowanej formule.
A kiedy płyty Live :?: Chyba teraz miały być.
Zrobimy zaraz po rozkładaniu studyjniaków na części pierwsze.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 2259

Czyli po TBoS ? trochę to potrwa, zawsze mozesz zalozyc nowy temat i jak skonczymy to połączymy je z tematem o Survivorze, a komentarze bedzie sie tutaj pisalo najwyzej.
Deleted User 2259

Nie było tylko jeszcze głosów na Upiora z opery oraz Transylvania, choć tego drugiego nie jestem pewny na 100.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Mnie tam bolą gdzieś głęboko głosy na SW... ale taka kolej zabawy.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze: wt lut 28, 2017 1:47 am Nie było tylko jeszcze głosów na Upiora z opery oraz Transylvania, choć tego drugiego nie jestem pewny na 100.
Pewnie dlatego, że to dwie najlepsze kompozycje z debiutu. :wink:
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Mnie tam bolą gdzieś głęboko głosy na SW... ale taka kolej zabawy.
oj potwierdzam wypowiedź z góry... subiektywne odczucie mam takie, że Strange World jest wyjątkowym, niepowtarzalnym dziełem w wykonaniu Maiden, utwór poza jakąkolwiek klasyfikacją, rakingiem, coś, bez czego byłaby ogromna luka w ich twórczości
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Upiór wygra!
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Invader pisze: wt lut 28, 2017 1:47 am Nie było tylko jeszcze głosów na Upiora z opery oraz Transylvania, choć tego drugiego nie jestem pewny na 100.
Zagłosowałem na Transylvanie, ale w kolejnej rundzie zmieniłem głos, bo głosowanie na Transylvanie przez ~~7 kolejek nie miałoby żadnego sensu.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

To dam swoje:
1. Killers
2. Iron Maiden
3. Powerslave
---
4. No prayer for the dying
5. The Number of The Beast
6. Somewhere in Time
7. Piece of Mind
8. X Factor
9. Seventh Son of A Seventh Son
10. Fear of The Dark
11. Brave New World
12. Virtual XI
grupa spadkowa
13. Dance of Death
14. A matter of life and death
15. Book of Souls
16. Final Frontier

Tak naprawdę to nie lubię rankingów bo potem ciężko czasem się zdecydować i jakiś głupi numerek potem daje wyobrażenie o czymś tam, bla bla bla.
Pierwsza trójka to generalnie najlepsze płyty - dwie pierwsze + najlepsza dla mnie za małolata płyta Iron Maiden czyli "Powerslave".
Do Top3 (niech będzie) czasem wskakuje sobie na 2-3 miejsce w zależności od jakichś czynników na pewno "No prayer..." bo uwielbiam klimat tej płyty, trasę koncertową i całą otoczkę (w końcu powrót do korzeni, szorstkości i brudu), "The Number..." który tak naprawdę co włączę odkrywam na nowo i uważam, że to bardzo dobra płyta, jednak gubi ją trochę "przebojowość" ale to zwykłe czepianie się moje tylko, oraz albo "Somewhere in time" albo, z dalszej pozycji, "X Factor".
Co nie znaczy, że jakiegoś tam "Seventh Son..." nie lubię czy "Piece of Mind". To zależy od raczej częstotliwości wracania do danych płyt.
Grupa spadkowa tzw. to nic innego jak albumy, które po prostu toleruje, że są, stoją na półce ale po prostu nie chce mi się po to sięgać. I nieważne jaki mam humor :):) Moooooże "Dance of Death" jeszcze dałoby radę wejść o oczko wyżej, ale już pozostała trójka może pomarzyć.
pzdr
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

A co do jedynki to myślę, że każdy z tych - "Phantom...", "Remember..." czy "Transylvania" mógłby wygrać i nie będę miał pretensji.
Deleted User 2259

Widman : bardzo ciekawy ranking :)

Jak się wam trudniej głosuje przy albumach ? czy poszczególnych utworach z tychże krążków ?

Coś mi się wydaje, że teraz przyszedł czas na Running Free.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Chyba ciężej się głosuje przy albumach, bo są po prostu różne i czasami ciężko porównać, który jest lepszy/gorszy czy się bardziej lubi czy nie. Też zależy od albumu, są takie niezbyt równe, gdzie kolejność bardzo łatwo ustalić (TFF chociażby), ale np. na co po kolei głosować na Siódmym Synie to naprawdę pojęcia nie mam :B
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jeżeli chodzi o utwory to zależy od albumu. Iron Maiden, Number, Fear - sprawa prosta, ale przy Killers, 7th Son czy AMOLAD (bo go nie słucham) będę miał problemy z wyborem.
Deleted User 2259

Killers bardzo równy, nie zdziwię się jak po pierwszej rundzie połowa utworów zarobi po 1 głosie, SiT czy PoM ? może być podobnie.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

A ja myślę, że na Killers, przez to, że mało znany i lubiany, będą lecieć wszystkie oprócz Wrathchild do czego oczywiście nie można kur-ancyk dopuścić!!!
ODPOWIEDZ