Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Dziwie się, że Prodigal ma tyle głosów, jedyny wolny numer w sumie, kiedyś przez jakieś 12-14 lat mój ulubiony kawałek z tego albumu, jakże żałowałem, że nie grali go w 2005 roku, i perfekcyjne solówki, zwłaszcza Adriana, nawet ojciec który jest fanem proga z lat 60-70 stwierdził, że ten numer go kręci, choć za Maiden nie przepada 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ten utwór to dla mnie ani Strange World, ani stuprocentowe maiden. Wydaje mi się, że jeszcze z fazy poszukiwania swojego stylu.
-
Deleted User 2259
Jakby się komuś chciało w temacie Survivor 2013 znaleźć listę utworów z b-sidedów i tutaj wkleic to byłym wdzieczny, nie mam czasu teraz tego szukać, a i tak nic nowego nie doszlo, oczywiscie bez coverów, bedziemy robic te wałki po The Book of Souls,w tym przypadku przejdzie do dalszego etapu najlepszy z nich, a drugie miejsce weźmie udzial w dogrywkach 
-
Deleted User 2259
Ok znalazłem, ta lista się przyda na później, bez zadnych utworow-zartów
1.Burning Ambition
2.Invasion
3.Reach Out
4.Sheriff of Huddersfield
5.Nodding Donkey Blues
6.Judgement Day
7.Justice of the Peace
8.I Live My Way
9.Virus
10.Pass the Jam
11.More Tea Vicar
1.Burning Ambition
2.Invasion
3.Reach Out
4.Sheriff of Huddersfield
5.Nodding Donkey Blues
6.Judgement Day
7.Justice of the Peace
8.I Live My Way
9.Virus
10.Pass the Jam
11.More Tea Vicar
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja miałem tak samo.Co prawda jechałem "w ciemno" nie wiedząc co będą grali na tej trasie. Dopiero ludzie napotkani w Poznaniu w pociągu na przesiadce powiedzieli mi, że mają PODOBNO grać utwory z pierwszych płyt. Odpowiedziałem "gdyby tak rzeczywiście było to bym się chyba zesrał, byłoby zaj*biście!". Dwie pierwsze płyty są moimi ulubionymi płytami Iron Maiden. A już zwłaszcza dwójka....
Oczywiście po drodze napotkałem jeszcze innych ludzi, którzy na te wieść nie reagowała już tak entuzjastycznie. Co prawda niektórzy cieszyli się, że pewnie zagrają "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Run To The Hills", "The Number Of The Beast" (czyli utwory, które z resztą grają za każdym razem
Słyszałem również komentarze po koncercie, że co niektóre utwory, które poleciały ze sceny tego wieczoru w Chorzowie to były albo utwory z nowej płyty, jeszcze nie prezentowane nigdzie indziej albo jakieś niepublikowane kawałki
Widać było po wielu jak obeznani są w Iron Maiden
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
PadłemLukaSieka pisze: Słyszałem również komentarze po koncercie, że co niektóre utwory, które poleciały ze sceny tego wieczoru w Chorzowie to były albo utwory z nowej płyty, jeszcze nie prezentowane nigdzie indziej albo jakieś niepublikowane kawałki![]()
![]()
.
Ja również, nie jestem fanem tych dwóch albumów, ale Prodigal ze wspaniałą partią solową to dla mnie obok Genghis Khana najlepszy punkt tej płyty. Szkoda, że niedługo The Ides Of March pewnie odpadnie, bardzo lubię ten numer, mimo że to tylko intro.Invader pisze: Dziwie się, że Prodigal ma tyle głosów, jedyny wolny numer w sumie, kiedyś przez jakieś 12-14 lat mój ulubiony kawałek z tego albumu, jakże żałowałem, że nie grali go w 2005 roku, i perfekcyjne solówki, zwłaszcza Adriana, nawet ojciec który jest fanem proga z lat 60-70 stwierdził, że ten numer go kręci, choć za Maiden nie przepada![]()
Bo trzeba głosować na coś, żeby inne nie odpadło. Proste.
Głosy na Drifter to dopiero patologia.
Głosy na Drifter to dopiero patologia.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

"Prodigal Son" co prawda jest takim można powiedzieć szczególnym utworem Iron Maiden. Później już takiego nie było. Z resztą kawałka w stylu "Wrathchild" też już później u Iron Maiden się nie uświadczy. Bardzo charakterystyczny i nietypowy trochę jak na nich utwór. A wracając do "Prodigal Son" to kojarzy mi się gdzieś tam z tyłu głowy nie raz z "Witch's Promise" Jethro Tull.Dejavu pisze: ↑czw mar 09, 2017 12:34 pmJa również, nie jestem fanem tych dwóch albumów, ale Prodigal ze wspaniałą partią solową to dla mnie obok Genghis Khana najlepszy punkt tej płyty.Invader pisze: Dziwie się, że Prodigal ma tyle głosów, jedyny wolny numer w sumie, kiedyś przez jakieś 12-14 lat mój ulubiony kawałek z tego albumu, jakże żałowałem, że nie grali go w 2005 roku, i perfekcyjne solówki, zwłaszcza Adriana, nawet ojciec który jest fanem proga z lat 60-70 stwierdził, że ten numer go kręci, choć za Maiden nie przepada![]()
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Chciałbym, żeby zagrali ten utwór na żywo. Bez szans niestety.
-
Deleted User 6661
Bezproblemowo szło mi głosowanie przy pierwszej płycie, początek Killers też był dosyć łatwy. Myślałem, że Prodigal przetrwa dłużej i będę mógł sobie na niego głosować przez kilka kolejek - a tu klops. Zagłosowałem więc na intro, ale wydaje się, że większość również pójdzie tym tropem. Co dalej? Słucham "Killers" codziennie i tylko nr 1 mogę łatwo wskazać. Ale do finału droga jeszcze daleka. "Killers" to niezwykła płyta: 2 utwory instrumentalne (bądź co bądź) i duża reprezentacja utworów bez refrenów, a ja mam do takich słabość. Jest na jakiejś innej płycie tyle tyle utworów bezrefrenowych? Nie sądzę, ale nie chce mi się liczyć... Z drugiej strony refreny są mocne... I bądź to mądry, człowieku. Jeśli dzisiaj odpadnie Ides, to jutro mam zagwozdkę.
-
Deleted User 2259
Ides raczej wyleci, bo już ma 8, cholera u mnie to jest top 4 z tego albumu, będzie ciężka walka tutaj.
dzięki Panowie za wsparcie 
Z jednej strony słusznie, że The Ides of March odpadło tak wcześniej, ale z drugiej... nie cieszę się, bo znowu mam zagwozdkę z głosowaniem
Chyba Another Life i Innocent Exile minimalnie nie tak super jak reszta, ale potem to będzie loteria. To też jedyny album, na którym nie mam faworyta, chyba na każdym innym mam jakiś nr 1 a tutaj równie dobrze cokolwiek z kolejnych 5 kawałków mogłoby wygrać, każdy na to zasługuje.
-
Deleted User 6661
A ja faworyta mam - i to zdecydowanego, bez najmniejszych nawet wątpliwości. Ale miejsca 2-5, albo nawet 2-6 to już problem.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Murders typowałem do zwycięstwa, a tu zaraz odpadnie
Natomiast wychodzi na to, że głównym kandydatem do pierwszego miejsca staje się tytułowy... który u mnie jest następny w kolejce po Innocent Exile 
Myslę, że Drifter wygra. Teraz już leci jak burza. Dużo głosów na Innocent Exile. Ciężko myśleć tutaj w kategorii lepszy / gorszy bo płyta wybitna, więc wybierać trzeba mniejsze zło 
-
Marbled in Stone
- -#Invader

Nikt jeszcze nie głosował na Purgatory, to może być faworyt.
-
Deleted User 2259
No i mój faworyt (jedyne 10/10 z tego albumu, posluchajce tej sekcji przed solowkami) poszedl do piachu, a idź pan w uj
liczyłem, ze chociaz do 3 doczłapie, a tytułowy dalej sie kisi a nic tam specjalnego imo nie ma.
-
Deleted User 2259
pz walnij tu posta pod koniec dnia przypominajacy o wrzucaniu listy utworów które zostały, bo sie boje, ze znowu zapomnę