Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: widman »

W ogóle lipa ze głosy na Back in The village... taki strzał echhhh
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wygląda, że 23:58 może odpaść jako drugie. Co prawda nie jest to mój faworyt, ale myślałem, że do top 5 dociągnie bez problemu.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Widman - ale dlaczego lipa? "Back in the village" na tle innych utworów z albumu wcale nie prezentuje się okazale. Taki jest po prostu mój odbiór. Szczególnie refren mógłby być do poprawki - jak dla mnie dosyć monotonny, trochę ciągnie się niczym przysłowiowe flaki z olejem. W innych kawałkach z tej płyty jest znacznie ciekawiej, poza Big Orra. Dwa ostatnie nagrania na albumie to już właściwie całkiem inna klasa, znacznie wyższa. Ale jeśli Tobie tak się podoba to fajnie - masz pod siebie równy album na wysokim poziomie, którego bardzo dobrze Ci się słucha. Oby tylko taki był odbiór płyt IM przez sympatyków :-).
"Still my heart calculate and pray"
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mnie też w Back denerwuje refren, zresztą uważałem go zawsze za najsłabszy na tym krążku, minuty jak teraz w wylecą to nic się nie stanie, Flash jest nawet ok, ale Losfer i Duellists kocham bardzo.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Powerslave jest po prostu równą płytą, więc ciężko mi przychodzi mówienie, że jakiś kawałek jest poniżej poziomu.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

A ja zdziwię się, jeżeli jako drugi odpadnie 23:58. Riff jest świetny i ogrywany przez mnóstwo kapel (w zasadzie to nie wiadomo kto go kradł od kogo). Nadal świetny utwór, mimo tego, że się przejadł na koncertach.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale dla mnie zdecydowanie poniżej Flash of The Blade czy The Duellists, szkoda, że Iron Maiden nie grali tego na koncertach kiedykolwiek bo może wtedy byłyby bardziej lubiane hehe
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Widman po prostu ciężko przeżywa, że ktoś może bardziej lubić inne utwory niż on i musi sobie to racjonalizować swoimi teoriami o nieznajomości materiału, setlistach itd. - niektórzy tak mają ;)

Mówiąc już tak bardziej serio, jak dla mnie płyta nie jest równa, ale nie ma słabych utworów. Moim zdaniem Flash najsłabszy, podobny poziom ma Back in the Village, ale Back dla mnie jest lepszy ze względu na znakomity główny riff. Oba kawałki moim zdaniem trochę odstają, ale trzymają poziom.

Z kolei The Duellists to dla mnie numer trzy jeśli chodzi o ulubione utwory na tym albumie.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Hipcio: Może i trudno powiedzieć, kto skomponował riff w 2 Minutes... , ale na pewno nie był to Iron Maiden. Zatem utwór jak najbardziej nadaje się do szybkiego odstrzału. Co słusznie uczyniliśmy.

Widman, Dejavu: Uwielbiam The Duellists. To dla mnie numer 2-3 na płycie. A wygląda na to, że jutro wyleci :( Co do Flash... - jest jednak całościowo znacznie słabszy od Wioski, mino że dysponuje zdecydowanie lepszym refrenem.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Na wynik 23:58 jedyne słowa jakie potrafię znaleźć to wybitnego działacza społecznego:
"Dzień Dobry, coś się... coś się popsuło i nie było mnie słychać, więc powtórzę jeszcze raz. Wynik głosowania na 2 Minutes to Midnight to jest jakaś porażka. Ja myślę, że to forumowe, k..., głupie społeczeństwo, ta banda imbecyli..." :P

Ciekawe czy dobrze w takim razie wytypuję, że Flash of the Blade załapie się na dogrywki.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jeżeli chodzi o Back i Duellist, to w obu tych utworach refreny są dla mnie najsłabszą częścią. W przypadku Back refren całkiem kładzie ten utwór. Natomiast całą resztę utworów lubię, co stanowi pewien problem podczas słuchania.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Jaki problem?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Słucham, jest super. Po czym wchodzi refren i w przypadku Back mam od razu ochotę puścić kolejny utwór. Zupełnie mi nie podchodzi.

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Kwestia ucha.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Mylę się czy w tej rundzie głosy będą padały tylko na Flash of the Blade albo Back in the Village :) ?
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Innej opcji nie ma. Zresztą odpadnięcie The Duellists przed dwoma wymienionymi wyżej to porażka.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Felcio pisze: pt kwie 07, 2017 2:18 pm Mylę się czy w tej rundzie głosy będą padały tylko na Flash of the Blade albo Back in the Village :) ?
Chyba nie :D
Ta runda to jeszcze nic, w kolejnej to dopiero będzie pogrom coś czuję, chyba rekord może się szykować :lol:
A tak btw był chociaż jeden głos na coś z "świętej trójki"?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja nie kojarzę, a kolejna runda rzeczywiście będzie "do jednej bramki".

Deleted User 2259

Mr.M - nie bylo
Deleted User 2259

No i mamy pierwszy głos na Aces High !
ODPOWIEDZ