A skład rzeczywiście fajny, no chyba trza będzie stolycę nawiedzić:)))
20/08/2017 - Opeth, Blindead - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Re: 20/08/2017 - Opeth, Blindead - Warszawa
Rozumiem że Riverside zagra jako pierwszy gdzies tak koło 15:00
Riversi powinni być przedostatni
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
paulek
- -#Lord of the flies

po wielkości nazw na plakacie wnioskuję ze tak właśnie będzie..... no cóż sa gwiazdami to niech sobie grają, ja będe wówczas miał przerwę....Riversi powinni być przedostatni
Dla mnie również ich koncert będzie przerwą przed daniem głównym
Tak naprawdę pojadę tam wyłącznie dla Opeth.
-
paulek
- -#Lord of the flies

no ja bym chętnie i Solstafir i Blindead zobaczył w jakimś małym klubie no ale jak się nie ma co się lubi...
Ja sie prawie na pewno wybiorę no chyba ze Opeth będzie gdzies blizej grał np Ostrava, Zlin, Brno..... nawet Praga
Ja sie prawie na pewno wybiorę no chyba ze Opeth będzie gdzies blizej grał np Ostrava, Zlin, Brno..... nawet Praga
Genialny skład. Sólstafir dla mnie cenniejszy niż Opeth.
https://www.last.fm/user/kamooo
Pojechałbym tylko dla Sólstafir, ale pewnie dostaną z 45 min, więc poczekam na jakąś normalną trasę, może jesienią.
-
Deleted User 4783
Cena trochę wysoka, ale bilet kupiony! Za taki skład warto zabulić te 170 zeta! Widzimy się pod sceną 
Czy to już jest sold-out?! Nie mogę sie doszukać dostępnych biletów...
Eeee niemożliwe żeby ten amfiteatr się już cały wyprzedał(może chwilowo zablokowali)...tam jest i dużo miejsc siedzących i stojących...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Na ten moment są tylko dostępne kolekcjonerskie bezpośrednio ze sklepu KOP - http://knockoutprod.net/sklep/bilety/prog-park-warszawa
Natomiast zwykłe świstki z bileterii typu Eventim, mają być dostępne w sprzedaży w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
Natomiast zwykłe świstki z bileterii typu Eventim, mają być dostępne w sprzedaży w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Na imprezy może tam wejść max. 2500 osób. Na tyle jest pozwolenie (2000 siedzących + 500 stojących). Więc całkiem możliwe, że jest sold out lub jest do niego bardzo blisko. Jakby co to można rozłożyć się na kocu na trawniku w parku przy wejściu do amfiteatru i też sobie słuchać:-)
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

16:00 - Otwarcie bram
16:40-17:10 - Lion Shepherd
17:30-18:10 - Blindead
18:50-19:50 - Solstafir
20:20-21:30 - Riverside
22:00-... - Opeth
16:40-17:10 - Lion Shepherd
17:30-18:10 - Blindead
18:50-19:50 - Solstafir
20:20-21:30 - Riverside
22:00-... - Opeth
i jak było?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja zdążyłem dopiero na Riverside (już grali, ale straciłem na oko 2-3 numery) i całkiem przyjemne, muszę się z nimi zapoznać, bo to była moja pierwsza styczność z ich muzyką
. Opeth bardzo dobrze, nie wiem czy nie bardziej od koncertu nie podobały mi się śmieszki Mikaela
.
Lion Shepherd i Blindead porządnie, bez rewelacji jednak. Solstafir dał parę razy do pieca, szczególnie ostatnim utworem, bodajże 'Fjara'. Riversi... hmm... nie był to ich najlepszy gig, ale premierowo zagrali #Addicted. Opeth klasa sama w sobie, Mikael świetny frontman, uwielbiam takie gadki podczas koncertów 
A czy na Opecie było dużo growlu? Jak pamiętam ich nagrania live sprzed 2-3 to było go za dużo jak na moją tolerancję dla tej formy ekspresji wokalnej 
Też mam alergię na growl, więc powiem że było optymalnie 
Ja Opeth odpuscilem, bo nigdy fanem nie byłem. Juz nie chcialo mi sie zostawać na nich. Zreszta jak pisałem wczesniej tutaj to Sólstafir był dla mnie numerem jeden na tym festiwalu. I zagrali zajebiscie. Uwielbiam te islandzkie klimaty.
Blindead również super, szkoda, ze tak krótko. Moj drugi ich koncert z nowym wokalistą i coraz bardziej sie przekonuję do tego składu. Chociaż miałem spore wątpliwości czy ten zespół ma przyszłość po odejściu Zwolińskiego.
A Riverside jak to Riverside... Chodzę na ich koncerty regularnie, ale jednak coraz słabiej mi podobają się na żywo. Wiadomo, że Duda ciągnie ten band, ale mam wrażenie, że ostatnio (tj. od przynajmniej ostatniej płyty z Grudzińskim) idzie z nim za bardzo w stronę tego, co mozna posłuchać w jego solowym Lunatic Soul. Za miękko jest z tym graniem i dlatego przestaje mi to podchodzić. Dużo bardziej cenię stare nagrania niż te nowsze.
Blindead również super, szkoda, ze tak krótko. Moj drugi ich koncert z nowym wokalistą i coraz bardziej sie przekonuję do tego składu. Chociaż miałem spore wątpliwości czy ten zespół ma przyszłość po odejściu Zwolińskiego.
A Riverside jak to Riverside... Chodzę na ich koncerty regularnie, ale jednak coraz słabiej mi podobają się na żywo. Wiadomo, że Duda ciągnie ten band, ale mam wrażenie, że ostatnio (tj. od przynajmniej ostatniej płyty z Grudzińskim) idzie z nim za bardzo w stronę tego, co mozna posłuchać w jego solowym Lunatic Soul. Za miękko jest z tym graniem i dlatego przestaje mi to podchodzić. Dużo bardziej cenię stare nagrania niż te nowsze.
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Galerie z Solstafir, Riverside i Opeth: https://www.cantaramusic.pl/galerie.php ... 311&type=n