Jakby mieli grać Wicker'a tak wolno jak w 2011 roku, to lepiej żeby go nie grali w ogóle.
The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty
Zastapienie któregokolwiek kawalka z Book to bylby dramat zwlaszcza takiego killera jak TRATB
COMING HOME pasowalby na trase w UK, ale kawalek sredni
Wicker czesto grany ostatnio, więc moze faktycznie jak maja tak zmieniac setliste to lepiej jej nie zmieniac wcale
COMING HOME pasowalby na trase w UK, ale kawalek sredni
Wicker czesto grany ostatnio, więc moze faktycznie jak maja tak zmieniac setliste to lepiej jej nie zmieniac wcale
-
Deleted User 2259
A może Revelations zamiast Troopera ?
A patrzę Alexander zamiast TRATB 
Skoro tak teoretyzujemy, to może Run To The Hills zamiast Hallowed i 2MTM zamiast Powerslave.
Ktoś chętny na taką zmianę?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A myślę, że prędzej coś takiego niż Revelations czy Alexander. Poza tym set z tej trasy jest naprawdę przyzwoity. Dużo nowych kawałków, odświeżone Hallowed i Children, Powerslave. Nawet osoby jeżdżące na więcej niż jeden koncert powinny być zadowolone. Wiadomo zawsze może być lepiej i sam bym chętnie coś wymienił (np. Blood Brothers), ale narzekać nie ma co.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
Tak się zastanawiam czy może będzie jeszcze kiedyś taka sytuacja jak w 10' (chyba) roku, gdzie po 1-2 gigach wyleciały/zostały zamienione Słoneczka i Paschendale po 5-6 wykonaniach gdzie wymieniał się z DoD 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To zart, czy zyczenie? Przeciez wiadomo, ze Trooper i Fear beda zawsze.
-
Deleted User 2259
Kiedyś Troopera nie było razem z Numberem albo Hillsem, nie pamiętam już która to była trasa, może 2007 lub 06.
Jakby kogoś interesowały nowości w "ekwipunku" gitarzystów:
final rehearsal tomorrow. Also it seems that Davey is bringing a new guitar out this time: a Gary Moore signature Les Paul along with the California Series, 70's Custom Shop and White Floyd Rose Classic strats and the LP Axcess.

Run To The Hills!!!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jednak finalnie dosyć prawdopodobne są 2-3 zmiany w setliście - zresztą na powyższym zdjęciu jest ona zamazana. 
Najbardziej możliwe opcje:
Children of The Damned --> Revelations
Tears of The Clown --> 2 Minutes To Midnight / Wrathchild
Blood Brothers --> The Wicker Man / Brave New World (były planowane już w kontekście 2016 - przeciek chińskiej setlisty)
W najnowszym brytyjskim Metal Hammerze Steve wspomina ponadto, że chętnie widziałby kiedyś w setliście The Clansman i Paschendale, ale myślę, że szansa na powrót tych kawałków będzie najwcześniej w 2018.
Osobiście nie obraziłbym się, gdyby zagrali coś nowego z The Book of Souls (Gary Moore signature Les Paul był chyba użyty do nagrania Man of Sorrows...), ale raczej nie widzę większych szans na aż tak daleko idące eksperymenty.
Najbardziej możliwe opcje:
Children of The Damned --> Revelations
Tears of The Clown --> 2 Minutes To Midnight / Wrathchild
Blood Brothers --> The Wicker Man / Brave New World (były planowane już w kontekście 2016 - przeciek chińskiej setlisty)
W najnowszym brytyjskim Metal Hammerze Steve wspomina ponadto, że chętnie widziałby kiedyś w setliście The Clansman i Paschendale, ale myślę, że szansa na powrót tych kawałków będzie najwcześniej w 2018.
Osobiście nie obraziłbym się, gdyby zagrali coś nowego z The Book of Souls (Gary Moore signature Les Paul był chyba użyty do nagrania Man of Sorrows...), ale raczej nie widzę większych szans na aż tak daleko idące eksperymenty.
Prosimy o kilka zdań relacji z Antwerpii 
-
Marbled in Stone
- -#Invader

Tu widać lepiej:

1. Pewnie Eternity
2. Pewnie SoL
3. Children
4. Death or Glory
5. Red and Black
6. Trooper
7. Powerslave
8. ???
9. ??? (Book of Souls?)
10. ???
11. ?Fear of the Dark?
12. ?Iron Maiden?
---
13. ???
14. Blood Brothers
15. Wasted Years

1. Pewnie Eternity
2. Pewnie SoL
3. Children
4. Death or Glory
5. Red and Black
6. Trooper
7. Powerslave
8. ???
9. ??? (Book of Souls?)
10. ???
11. ?Fear of the Dark?
12. ?Iron Maiden?
---
13. ???
14. Blood Brothers
15. Wasted Years
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nic nie widac :p
Nawet negatyw w paincie nie pomógł, żeby się czegoś więcej dowiedzieć
Ale na 99,9% będą zmiany skoro Death or Glory zmieniło miejsce w secie.
Ale na 99,9% będą zmiany skoro Death or Glory zmieniło miejsce w secie.
-
Marbled in Stone
- -#Invader

Ja jestem w stanie więcej odczytać, jak spojrzę pod odpowiednim kątem
Można by też pobawić się kontrastem obrazu.
Dla mnie wygląda to tak, jak napisałem wyżej, ale oczywiście mogłem się gdzieś pomylić.
Dla mnie wygląda to tak, jak napisałem wyżej, ale oczywiście mogłem się gdzieś pomylić.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wratchild/2 minutes srednio, Revelations srednio, ale jakby był BNW to bym zwariowal ze szczęścia