Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: Bon Dzosef »

Ja przesłucham dziś No Prayer, musze sobie odświeżyć.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

"No Prayer For The Dying" jak dla mnie trudna płyta na taki survivor. Z pierwszymi dwoma utworami nie będę miał problemu,ale dalej będzie katorga....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zawsze inni mogą Ci ułatwić wybory. Ja cały 7th Son głosowałem na jeden utwór :)

Ja, w przypadku No Prayer, nie mam problemów ze wskazaniem 3 najsłabszych i 2 najlepszych utworów. Jeżeli chodzi o środek, to już wczoraj katowałem płytę, żeby sobie poodświeżać i jakoś poukładać.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

To mi ten album jakoś nie podchodził nigdy. Nawet nie chce mi się po niego za bardzo sięgać :/. I ze wskazaniem utworu do odpadnięcia też będę miał problem, bo wszystkie są średnie, może się kilka wybija.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Moonchild chyba najbardziej niespodziewanym zwycięzcą jak do tej pory, nieźle bym wtopił jakbym coś obstawił, bo na 99,9% byłem pewien, że wygra coś z dwójki Tytułowy/Infinite Dreams :wink:

Teraz miałem bardzo dużą zagwozdkę co wybrać, No Prayer to najrówniejszy album IM, nie ma słabego utworu, ale też żaden nie wybija się na jakąś rewelację, wszystko jest "ok". Nie mam też faworyta, także może być drugi niespodziewany zwycięzca :wink:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

No Prayer to dla mnie najsłabszy album Maiden. Nie podobał mi się w XX wieku i nie podoba mi się teraz. Po wspaniałym poprzedniku okazał się totalną klapą. Pamiętam, że w roku 1990 nikt tego albumu nie chwalił. Jest przerażająco przeciętny, dominuje bylejakość, utwory są wymuszone. Mother Russia to jakiś żart - jest tak skonstruowany, jakby gimbaza brała się za Marynarza. Assassin to żenada. Fatalne zwrotki, to zawodzenie "ju" Dickinsona razi uszy. Stosunkowo najlepsze są pierwsze 3 - ale tylko dlatego, że pozostałe to lipa. Pamiętam swoje rozczarowanie, gdy słyszałem ten album po raz pierwszy. Po utworze tytułowym pomyślałem sobie: No dobra, pewnie zaraz się rozkręci... a tymczasem skręciło... mnie. Nie ma takiego drugiego banalnego, prostackiego albumu Maiden jak No Prayer. Szczerze mówiąc, nie za bardzo interesuje mnie, czy najpierw odpadnie Assassin, czy Hooks albo Fates Warning. Wszystko jedno...
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Ja może aż tak źle nie postrzegam utworów z albumu "No prayer..." jak dependo, jednak według mnie również należy ów album do najsłabszych. Myślę, że w moim rankingu wygrywa tylko z "Virtual XI", lecz niewielką przewagą. W porównaniu do płyt poprzedzających "No prayer..." nagrania są jakby gorszej klasy, w trochę innym stylu, który gorzej odbieram. Brak jest utworów szczególnie się wyróżniających wysokim poziomem, czymś charakterystycznym co robi różnicę jak to się mówi. Ale słucham od czasu do czasu.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A tak sobie porozdaję ocenki numerom

1. Tailgunner 6.5/10
2. Holy Smoke 5/10
3. No Prayer 6.5/10
4. Public Enema 6/10
5. Fates Warning 6/10
6. The Assasin 6.5/10 (refren jeden z najgorszych w historii Maidnen, a sam numer przecież solidny)
7. Run Silent Run Deep 6.5
8. Hooks in You 5/10
9. Bring Your Daughter 4.5/10
10. Mother Russia 7/10 średniak, ale przynajmniej ma jakiś tam klimat...

Dla mnie ta płyta to lipa, lipa, lipa. Do Virtuala, z takimi petardami jak Futureal, Clansman albo Educated Fool w ogóle nie ma podjazdu.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Fajnie, ze też nisko cenisz Bringa, jak widziałem kiedyś opinie, że to najlepszy wałek z płyty to się łapałem za głowę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Invader pisze: pt kwie 28, 2017 12:39 pm Fajnie, ze też nisko cenisz Bringa, jak widziałem kiedyś opinie, że to najlepszy wałek z płyty to się łapałem za głowę.
Mam do niego bardzo duży sentyment, bo wiele razy puszczałem go ojcu w kontekście przyrodniej siostry hehehe :twisted: Ale muzycznie niestety bieda.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Invader, robisz jakieś statystyki ile % utworów z płyty dostało głos już w pierwszej rundzie? Coś czuję, że No Prayer ze swoimi 90% będzie niepokonany, ale ciekawe jak bardzo odstawi resztę :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: pt kwie 28, 2017 11:41 am 3. No Prayer 6.5/10
To mój ulubiony kawałek z tej płyty.
Dzosef pisze: pt kwie 28, 2017 11:41 am 6. The Assasin 6.5/10 (refren jeden z najgorszych w historii Maidnen, a sam numer przecież solidny)
Kiedyś strasznie mnie denerwował ten refren, ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłem, a teraz go lubię.
Dzosef pisze: pt kwie 28, 2017 11:41 am 8. Hooks in You 5/10
9. Bring Your Daughter 4.5/10
Te dwa kawałki zdecydowanie najsłabsze.
Dzosef pisze: pt kwie 28, 2017 11:41 am 10. Mother Russia 7/10 średniak, ale przynajmniej ma jakiś tam klimat...
Z nim mam problem. Niby spoko, ale zbyt monotonny jak dla mnie.
Dzosef pisze: pt kwie 28, 2017 11:41 am Dla mnie ta płyta to lipa, lipa, lipa. Do Virtuala, z takimi petardami jak Futureal, Clansman albo Educated Fool w ogóle nie ma podjazdu.
Petardy dobre. Zgoda. Ale Angel załatwia Virtuala. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale Angel załatwia Virtuala
Nie jest AŻ taki zły. Jest średni, bardzo średni, ale przynajmniej solówki są przyjemne. Takie bez pojary, bez szału, wrażenia nie robią... ale są. To dużo więcej niż Hooks in You .

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dla mnie Angel to godny rywal dla Can I Play With Madness. Hooks zresztą też.

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mr. M pisze: pt kwie 28, 2017 1:02 pm Invader, robisz jakieś statystyki ile % utworów z płyty dostało głos już w pierwszej rundzie? Coś czuję, że No Prayer ze swoimi 90% będzie niepokonany, ale ciekawe jak bardzo odstawi resztę :D
W pierwszej rundzie było 9 z 10 utworów, ale nie wiem czy o to Ci chodzi, bo jestem na bani :twisted: , tez się boję, że wygra (niestety to nie jest mój faworyt, ale Moonchild wygrał, więc mi obojętne)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Dzosef pisze: Dla mnie ta płyta to lipa, lipa, lipa. Do Virtuala, z takimi petardami jak Futureal, Clansman albo Educated Fool w ogóle nie ma podjazdu.
Dokładnie. Dla mnie Virtual dużo lepszy.

Dla mnie płyta maksymalnie 6/10. Najbardziej lubię Fates Warning (bardzo ładne intro i cały utwór dobry), Public Enema, Run Silent Run Deep i Mother Russia. Przy czym do tych dwóch ostatnich mam o tyle mieszane uczucia, że czuję, o ile więcej mogli wyciągnąć z obu tych utworów i mogło z tego wyjść coś dużo, dużo lepszego niż tylko niezłe kawałki.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: pt kwie 28, 2017 1:14 pm Dla mnie Angel to godny rywal dla Can I Play With Madness. Hooks zresztą też.
Tu się zgadzam, ale w Angelu jest chociaż przez chwilę przeciętnie. W dwóch pozostałych od początku do końca źle, źle.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Wy to se słuchajcie lepiej Timberlake'a.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Invader pisze: pt kwie 28, 2017 1:20 pmW pierwszej rundzie było 9 z 10 utworów, ale nie wiem czy o to Ci chodzi, bo jestem na bani :twisted:
Haha, i tak i nie. To napisałem, że 90% (=9/10) dostało głosy, ale czy może spisywałeś, jak to z poprzednimi albumami było odnośnie głosów w pierwszej rundzie :wink:
Bo tak właściwie można by było dzięki temu ocenić "równość" albumów i porównać z miejscem w rankingu. Jestem ciekawy czy paradoksalnie te najrówniejsze albumy nie są najniżej w ogólnej klasyfikacji.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

widman pisze: pt kwie 28, 2017 5:25 pm Wy to se słuchajcie lepiej Timberlake'a.
:mrgreen: WTF

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ