Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: Deep Purple

Post autor: Sardi »

No, dziś panowie trasę zaczynają, ciekawe jaka setlista i co będzie z nowej.

Szczerze mówiąc liczę na oba single i Suprising. Jeszcze Birds może wpaść, ale reszta raczej obojętna.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Jest set, dla mnie nędza straszna. Niech się żegnają.

Intro
Time for Bedlam
Johnny’s Band
The Surprising
Birds of Prey
Hell to Pay
Uncommon Man
Lazy
Perfect Strangers
Highway Star
Space Truckin'
Smoke on the Water
Hush
Black Night
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To jest wzięte z jednego forum i nie do końca potwierdzone. Poczekajmy jeszcze chwilę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Było na setlsit.fm, pewnie brak ze dwóch utworów, do tego keyboard solo i bass solo :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

na setlist.fm to jest bardzo dużo bzdur, dlatego póki co temu nie ufam
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Okej, poza tymi wyżej podanymi zagrali jeszcze Fireball, Bloodsucker, Strange Kind i Well-Dressed Guitar. Jest średnio. Bardzo średnio.
setlist.fm/user/matt01
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Grania Hush to im powinni zabronić pod groźbą więzienia
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Jestem takiego samego zdania.

Btw, oglądałem filmiki na yt, Gillan wyjątkowo nieźle, poza oczywiście Highway Star ;)
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Właśnie miałem dopisać, że poza Hush powinno się im zakazać też grania Highway Star :D

Gdyby mieli set bez tych kilku kawałków, w których Gillan już wyraźnie nie wyrabia, to nawet bym się skusił na koncert.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nigdy nie widziałem DP, więc taki set nie jest dla mnie zły. Time For Bedlam ma dziwne intro, zupełne popsucie początku koncertu. Zawsze byłem zdania jak Hitchcock - jak zaczynać, to trzęsieniem ziemi.
Highway Star mogliby wymienić na Speed King.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

w 2016 Gillan solowo wykonywał Anya, When a blind man cries i Demon's eye. Liczyłem, że może zastąpią te ograne numery, ale gdzie, po co.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Nie licząc kawałków z Inifnite to jest set z poprzedniej trasy. Trwającej 4 lata. Liczyłem na przynajmniej Sometimes I Feel Like Screaming, Maybe I'm a Leo, te klimaty. Szkoda.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Kusy pisze: ndz maja 14, 2017 12:14 pm w 2016 Gillan solowo wykonywał Anya
Jak brzmiał? Bo to idealny kawałek do zmasakrowania przy jego obecnych możliwościach.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Nie było źle :) https://www.youtube.com/watch?v=kC8yZ2YFOfQ
Chociaż jak go tak oglądam to mam wrażenie jakbym oglądał swojego dziadka na scenie
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Bilet na łódzki koncert mam już od jakiegoś czasu i chyba tak jak większość co widać po wpisach czekałem na jakieś smaczki na tym koncercie. Purpli widziałem już kilka razy. Pierwszy raz w Poznaniu pod koniec lata w 1991 roku. Troche brakuje mi tamtych Purpli mimo, że grali z Joe Turnerem, ale wiecej żonglowali utworami na koncertach. Ostatnie wystepy, ktore było mi dane oglądać prócz nowych utworów to praktycznie ten sam set. Troche to boli, bo jak na zespól takiej klasy te zmogli by się wysilić i zagrac coś właśnie z okresu Battle Rages On albo Purpendicular. Ja bardzo lubie do tych płyt wracać.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Kusy pisze: ndz maja 14, 2017 1:07 pm Nie było źle :) https://www.youtube.com/watch?v=kC8yZ2YFOfQ
Chociaż jak go tak oglądam to mam wrażenie jakbym oglądał swojego dziadka na scenie
No cóż, kto co lubi - taki tetryk - rock. Nie wybrałbym się...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No ja widziałem Purpli w 2003 roku na Bananas Tour w Spodku i mi starczy do końca życia. Poprawnie, fajnie, ale teraz naprawdę trzeba być maniakiem żeby płacić za te same kawałki non-stop. Mają tyle świetnych kawałków, kurde, no naprawdę nawet takich, które Gillan da radę zaśpiewać. Szkoda ale ja się tym nie przejmuję w sumie.
A Purpli w 1991 bym sobie zobaczył, lubię ten okres bardzo.
pz
-#Administrator
-#Administrator

widman pisze: ndz maja 14, 2017 2:16 pm ale teraz naprawdę trzeba być maniakiem żeby płacić za te same kawałki non-stop. Mają tyle świetnych kawałków,
No zupełnie jak Iron Maiden :D

A na poważnie, to pełna zgoda. Ja byłem na kilku koncertach Purpli (2003-2009), ostatni we Wrocławiu na Polach Marsowych. Pamiętam jaki byłem szczęśliwy gdy usłyszałem pierwsze dźwięki Battle Rages On, a potem Gillan zaczął "śpiewać" :(. Wcześniej położył Highway Star i stwierdziłem, że więcej na nich nie pójdę chyba, że wyrzucą z setu kilka numerów. I tak jak pisałeś spokojnie mieliby je czym zastąpić. Zarówno wśród starszych jak i (przede wszystkim) nowszych utworów znajdzie się sporo ciekawych, które są mniej wymagające wokalnie i mogłyby fajnie wypaść.

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No ale gdzie forma fizyczna i jakość wykonania Maiden a DP?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ale tutaj nie było słowa o energii na scenie, tylko zestawie wykonywanych utworów w porównaniu do bogactwa dyskografii. I jednak trochę z przymrużeniem oka, bo jednak w przypadku nowych utworów u Maidenów można liczyć na 5-6 nowych utworów.

ODPOWIEDZ