Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Deep Purple

Post autor: Schizoid »

Gillan mógłby sobie ogarnąć jakieś lepsze ubranie, bo wygląda, jakby go od sadzenia kwiatków oderwali :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Schizoid pisze: ndz maja 14, 2017 3:46 pm Gillan mógłby sobie ogarnąć jakieś lepsze ubranie, bo wygląda, jakby go od sadzenia kwiatków oderwali :P
Z tego co wiem, to zajmuje się głównie pracą w swoim ogrodzie. :P
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

octavarium pisze: ndz maja 14, 2017 1:17 pmPierwszy raz w Poznaniu pod koniec lata w 1991 roku. Troche brakuje mi tamtych Purpli mimo, że grali z Joe Turnerem
Ja bym się bardzo chętnie wybrał na taki koncert. Wiem, że dużo ludzi psioczy na Slaves And Masters, a ja z kolei bardzo lubie ten album. Nawet nie daleko bym miał na ten koncert. Szkoda tylko ,ze kilka lat wcześniej się urodziłem :D. Pozazdroscić tylko pozostaje.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Adrian S.O.S. pisze: ndz maja 14, 2017 8:06 pm
octavarium pisze: ndz maja 14, 2017 1:17 pmPierwszy raz w Poznaniu pod koniec lata w 1991 roku. Troche brakuje mi tamtych Purpli mimo, że grali z Joe Turnerem
Ja bym się bardzo chętnie wybrał na taki koncert. Wiem, że dużo ludzi psioczy na Slaves And Masters, a ja z kolei bardzo lubie ten album. Nawet nie daleko bym miał na ten koncert. Szkoda tylko ,ze kilka lat wcześniej się urodziłem :D. Pozazdroscić tylko pozostaje.
Ja nie psioczę, tez bardzo lubię i uważam go za jeden z lepszych w CAŁEJ dyskografii. Parę solidnych strzałów jest.
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

S and M to b.dobra płyta, jej pech polega na tym, że prawie każdy zadaje sobie pytanie jak zaspiewałby ją Gillan albo Coverdale. Na tym koncercie w Poznaniu jako support bodajże Wilczy Pająk.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

filip pisze: ndz maja 14, 2017 10:34 pm S and M to b.dobra płyta, jej pech polega na tym, że prawie każdy zadaje sobie pytanie jak zaspiewałby ją Gillan albo Coverdale.
Ta płyta jest w 90 % rainbowowska, ma tylko szyld DP. Nie zastanawiałem się nigdy nad jej "gillanizacją"

Natomiast set na nowej trasie jest po prostu żenujący. Po prostu na odpierdol
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

Z tym Rainbow to w 100% zgoda, to oczywiste. O secie nie będę się nawet wypowiadać, szkoda zachodu tak jak w przypadku IM.Bycie fanem to krew, pot i łzy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To zdecydowanie późne, przebojowe (radiowe) Rainbow. Dobrze się tego słucha. Muszę przyznać, że w przypadku płyt Purpli i Rainbow nigdy nie zastanawiałem się jak by brzmiały z innym wokalistą (Purple - Gillan, Rainbow - Dio). Po prostu charakter utworów zawsze mi pasował do aktualnego wokalisty.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Highway Star wróciło. Ciekawe na ile.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Do czasu aż Gillan płuc sobie nie wypluje podczas wyciągania.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Nie wróciło, ani nie wypadło. Raz jest, a raz go nie ma
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To mogliby przynajmniej wymieniać HS z jakimś innym kawałkiem.
Ktoś się podejmie obliczania, na którym z polskich koncertów zabrzmi ten numer? ;)

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Wychodzi mi, ze w spodku zagrają z czego sie baaaardzo cieszę :jee:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Schizoid pisze: czw maja 18, 2017 10:33 pm Ktoś się podejmie obliczania, na którym z polskich koncertów zabrzmi ten numer? ;)
zadzwoń do Wróża Macieja :D
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Kato
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://www.setlist.fm/setlist/deep-pur ... 2f676.html

Wygląda na to, że mieliśmy farta z setlistą. Co prawda szkoda, że nie zagrali u nas Knocking At Your Back Door, ale ogólnie rzecz biorąc, to trafiła nam się dużo lepsza.

UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Z nowszych utworów Deep Purple najbardziej podoba mi się Out of Hand z Now What!?. To taki bardziej dopracowany utwór tytułowy z Rapture of the Deep. Jest sporo ze świetności Deep Purple z czasów Perfect Strangers. Deep Purple z Morsem to niestety inny zespół niż ten z Blackmorem, wyluzowany i pozbawiony dramatyzmu w więcej niż połowie utworów. Kiedyś bardzo lubiłem Purplendicular, ale na dziś uważam, że ostatni taki w 100% udany album to Battle Rages On. Mimo, że powstawał w dużych tarciach między zespołem. Tytułowy utwór z tej płyty uważam za jeden z wybitniejszych całego rocka lat '90. Sporo bardzo dobrych utworów jak Time to Kill, Anya, Twist in the Tale czy Solitaire. Nie wiem czy ten album był dał do Top 5 całego Deep Purple, ale byłoby to już bardzo blisko.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

UptheIronsWro pisze: sob gru 23, 2017 1:52 pm Z nowszych utworów Deep Purple najbardziej podoba mi się Out of Hand z Now What!?. To taki bardziej dopracowany utwór tytułowy z Rapture of the Deep. Jest sporo ze świetności Deep Purple z czasów Perfect Strangers. Deep Purple z Morsem to niestety inny zespół niż ten z Blackmorem, wyluzowany i pozbawiony dramatyzmu w więcej niż połowie utworów. Kiedyś bardzo lubiłem Purplendicular, ale na dziś uważam, że ostatni taki w 100% udany album to Battle Rages On. Mimo, że powstawał w dużych tarciach między zespołem. Tytułowy utwór z tej płyty uważam za jeden z wybitniejszych całego rocka lat '90. Sporo bardzo dobrych utworów jak Time to Kill, Anya, Twist in the Tale czy Solitaire. Nie wiem czy ten album był dał do Top 5 całego Deep Purple, ale byłoby to już bardzo blisko.
a co sądzisz o ostatniej, tj. Infinite?
setlist.fm/user/matt01
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Słyszałem chyba cztery utwory i żaden mi się nie podobał. Choć trzeba ogólnie przyznać, że Don Airey to jest znakomity klawiszowiec i szkoda, że trafił akurat na taki moment gdzie reszta zespołu stara się tak sobie. Samymi klawiszami się potęgi nie zbuduje.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

UptheIronsWro pisze: wt gru 26, 2017 3:42 pm Słyszałem chyba cztery utwory i żaden mi się nie podobał. Choć trzeba ogólnie przyznać, że Don Airey to jest znakomity klawiszowiec i szkoda, że trafił akurat na taki moment gdzie reszta zespołu stara się tak sobie. Samymi klawiszami się potęgi nie zbuduje.
a Paicey się nie stara? jedyny mankament u niego jaki widzę to wiek, bo koleś ma nadal taki feeling jak dawniej
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ