Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 6661
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Jestem rozczarowany, że Fear Of The Dark nie wygrał, ba, nawet nie awansował do trójki. Cóż, abnegaci wygrali - takie są uroki tej zabawy. Chyba nie ma słuchacza, który nie wolałby Fear w którejś z klasycznych wersji koncertowych, ale przecież w wersji studyjnej to nadal Fear: te same nutki, melodie. Zresztą podobnie rzecz przedstawia się z HBTN.
+1dependo pisze: ↑śr maja 17, 2017 5:13 pm Jestem rozczarowany, że Fear Of The Dark nie wygrał, ba, nawet nie awansował do trójki. Cóż, abnegaci wygrali - takie są uroki tej zabawy. Chyba nie ma słuchacza, który nie wolałby Fear w którejś z klasycznych wersji koncertowych, ale przecież w wersji studyjnej to nadal Fear: te same nutki, melodie. Zresztą podobnie rzecz przedstawia się z HBTN.
Wygrana Afraid mnie nie dziwi i fajnie, że Judas załapał się dalej. Może w dalszej części pokona parę przecenianych kawałków z czasu po reunion
The X Factor muszę odświeżyć, bo to chyba druga po No Prayer najrówniejsza płyta Maiden... prawie wszystko tak samo średnie
EDIT, żeby nie było, że post pod postem
Pierwsza kategoria i już pierwsza niespodzianka, Judgement of Heaven jest u mnie na miejscu 4, to jeden z pozytywnie wybijających się utworów na tej płycie... a tu proszę
-
Deleted User 2259
Dependo - u mnie Hallowed w wersji studyjnej nawet nie jest w top 50, ale jakbym miał wziąć wersję z Rio, to mógłbym konkurować z To Tame A Land o miano mojego nr 1 
Widzę, że Judgement (jeden z moich faworytów) odpadł, dobrze nie jest
, fajnie ,ze jest Judas to moj nr 1 z feara od zawsze, mam nadzieję, że on i still life porządnie namieszają.
Widzę, że Judgement (jeden z moich faworytów) odpadł, dobrze nie jest
Stawiam, ze SOTC wygra, a o top bedzie bic sie Fortunes Of War, The Edge lub Lord Of The Flies
Mój top: Sign, Lord, i dwa Edge. Chociaż Fortunes czy Blood to też bardzo dobre kawałki. Ogólnie lubię ten album.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 6661
Nie przesadzacie z optymizmem w kontekście Lord i Edge? U mnie są następne w kolejce do odstrzału...
Wiemy wiec, jak glosowac, by zrobic Ci na zlosc.dependo pisze: Nie przesadzacie z optymizmem w kontekście Lord i Edge? U mnie są następne w kolejce do odstrzału...
Szkoda byłoby gdyby odpadł The Unbeliever, wg mnie ta basowo-gitarowa część w środku tego utworu to jeden z najlepszych momentów na płycie.
-
Deleted User 2259
To sobie wyniki skomentuje
1. Afraid To Shoot Strangers - moze byc
2. Judas Be My Guide - za nisko
3. Be Quick Or Be Dead moze byc
4. Fear of the Dark - za wysoko
5. Childhood's End - za wysoko
6. Wasting Love - za nisko
7. From Here To Eternity - za nisko
8. The Fugitive - ok
9. Fear Is The Key - ok
10. Chains of Misery - ok
11. The Apparition -ok
12. Weekend Warrior - ok
1. Afraid To Shoot Strangers - moze byc
2. Judas Be My Guide - za nisko
3. Be Quick Or Be Dead moze byc
4. Fear of the Dark - za wysoko
5. Childhood's End - za wysoko
6. Wasting Love - za nisko
7. From Here To Eternity - za nisko
8. The Fugitive - ok
9. Fear Is The Key - ok
10. Chains of Misery - ok
11. The Apparition -ok
12. Weekend Warrior - ok
-
Deleted User 2259
Tylko 3 utwory nie dostaly jeszcze ani jednego glosu z albumu TXF.
-
Deleted User 2259
Mój ranking utworów od najslabszego do najlepszego
11. The Unbeliever
10. 2 A.M
9. The Aftermath
8. Lord of the Flies
7. Look for the Truth
6. Blood on the World's Hands
5. Sign of the Cross
4. Judgement of Heaven
3. Man on the Edge
2. Fortunes of War
1. The Edge of Darkness
11. The Unbeliever
10. 2 A.M
9. The Aftermath
8. Lord of the Flies
7. Look for the Truth
6. Blood on the World's Hands
5. Sign of the Cross
4. Judgement of Heaven
3. Man on the Edge
2. Fortunes of War
1. The Edge of Darkness
U mnie to chyba będzie tak:
11. The Unbeliever
10. Lord of the Flies
9. 2 A.M.
8. Look for the Truth
7. The Aftermath
6. The Edge of Darkness
5. Blood on the World's Hands
4. Judgement of Heaven
3. Fortunes of War
2. Man on the Edge
1. Sign of the Cross
Ogromnie mnie zaskoczyło, że Judgement of Heaven odpadło jako pierwsze, świetny kawałek, wyróżniający się na tle innych. Dziwią mnie tez już głosy na Fortunes of War, po Sign to drugi najlepszy utwór z kategorii tych bardziej klimatycznych. Z negatywnych zaskoczeń to to, że tak długo trzyma się Lord of the Flies - nuda jak flaki z olejem, gdyby nie to, że The Unbeliever jest tak nieskładny, to byłby ostatni. A jak na razie nie zanosi się, żeby miał odpaść
11. The Unbeliever
10. Lord of the Flies
9. 2 A.M.
8. Look for the Truth
7. The Aftermath
6. The Edge of Darkness
5. Blood on the World's Hands
4. Judgement of Heaven
3. Fortunes of War
2. Man on the Edge
1. Sign of the Cross
Ogromnie mnie zaskoczyło, że Judgement of Heaven odpadło jako pierwsze, świetny kawałek, wyróżniający się na tle innych. Dziwią mnie tez już głosy na Fortunes of War, po Sign to drugi najlepszy utwór z kategorii tych bardziej klimatycznych. Z negatywnych zaskoczeń to to, że tak długo trzyma się Lord of the Flies - nuda jak flaki z olejem, gdyby nie to, że The Unbeliever jest tak nieskładny, to byłby ostatni. A jak na razie nie zanosi się, żeby miał odpaść
-
Deleted User 6661
Zanosi się, zanosi. Z drugiej strony nie za bardzo rozumiem zachwytów nad Man on the Edge przy jednoczesnym deprecjonowaniu Lord of The Files. Dla mnie te utwory są niemal bliźniacze: zarówno w formie jak i treści. Dla mnie akurat sytuują się pod sam koniec stawki. Z kolei The Unbeliever, który już dawno odpadł, ma pewne miejsce na podium. Podoba mi się jego rozedrganie, jakaś taka niestabilna, może lekko... koślawa aranżacja. Kojarzy mi się z takimi zamykaczami, jak Drifter czy The Thin Line Between Love and Hate - to utwory w jakimś stopniu "odjechane" w porównaniu do zasadniczej zawartości swoich płyt.
survivor fajna zabawa, jeśli... choć trochę głosowania pokrywają się z Twoimi typami. od debiutu więcej jest nerwów, niż frajdy z tego
z TXF jest podobnie, zwłaszcza że Judgement of Heaven i The Aftermath są w moim top 4-5 tego albumu. na szczęście wyżej jednak stawiam Virtual XI i tam tymi "niepomyślnymi" wynikami bardziej będę się stresować 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Nie wiem co robimy??? Jest po 13 głosów na oba utwory znowu.... Niech ktoś da na coś, czy wywalamy oba ????
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Z X-Factora trzeci utwór ma chyba trafić do dogrywki, więc może dajmy jeszcze szansę komuś zagłosować.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Invader na pierwszej stronie w zasadach napisał, że jeśli po dogrywce wynik wciąż będzie remisowy to odpadają oba 
Skoro tak to tak zróbmy, raczej to nie zmieni nic specjalnie.
Skoro tak to tak zróbmy, raczej to nie zmieni nic specjalnie.
Ale z XFactora - 2 utwory idą do finału, a 1 do dogrywki. Man i Blood walczą o trzecie miejsce, więc co trafi do dogrywki jak odrzucimy oba?
Luka w zasadach
Luka w zasadach
Aaaaaa... no tak, to już trzecie miejsce. No to możemy tak jak kiedyś przedłużyć o 24 godziny tylko dla tych, co jeszcze nie głosowali. To chyba najlepsze wyjście 
-
Deleted User 2259
Wywalmy oba i nic nie przejdzie do dogrywki, dajmy sobie 3 godziny, czekajmy na głos kogos kto jeszcze nie głosował, a potem tak jak napisałem, trza się trzymać zasad