Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Ma przed sobą 20,000 ludzi, różnych ludzi. Musisz brać odpowiedzialność za to, co mówisz do tysięcy widzów, odpowiedzialność i świadomość w działaniu - słowa klucze.
-
Deleted User 5155
Racz zauważyć, że to wypranie z poczucia realizmu, demoralizacja itd. stało się podstawą najdłuższego w dziejach owego Zachodu okresu bez wojen i rzezi. Skutkiem przewagi tych co "w coś wierzą" były np. Bałkany - jakże niedawno temu. Przewagą nazywasz motywację jednego czy drugiego sq...na wjeżdżającego w ludzi lub wysadzającego siebie i innych? A co to za przewaga? Freudowski instynkt samozagłady? Znałem jednego gościa, który podziwiał tych co rozwalili WTC - "bo się nie bali śmierci". Sam skoczył z balkonu. Podziwiać go, że się nie bał? - pewno można. Ale podziwiać kogoś za to, że "ma odwagę" zabić kogoś i przy okazji sam ginie? Głupi, durny, ograniczony, biedny człowiek też może mieć przewagę - w końcu ma mniej do stracenia. Ale wniosek, że cele takich ataków to "degrengolada i upadek"... radziłbym ostrożność. Jesteśmy przecież fanami zespołu, któremu ta "degrengolada i upadek" pozwoliły powstać, zaistnieć. Który w tych i dzięki takim właśnie warunkom podbił świat.RALF pisze: ↑pn maja 29, 2017 10:06 am Zachód generalnie jest wyprany z poczucia realizmu i zdemoralizowany, to mi przypomina Starożytny Rzym po Konstantynie - degrangolada i upadek podstawowych wartości, postmodernistyczny neoliberalizm doprowadził nas do absurdu relatywizacyjnego... Islamiści (terroryści czy nie) mają jedną przewagę nad Cywilizacją Zachodu, tak czy inaczej - w coś wierzą, społeczność sytych zwierząt Zachodu - nie wierzy i nie chce wierzyć już w nic, poza utylitarną ułudą szczęśliwego, wygodnego życia.
Pokaż mi proszę przykład czegoś podobnego wykreowanego przez tych "co mają przewagę - bo w coś wierzą".
Swoją drogą - off się kręci, że hej
Ostatnio zmieniony wt maja 30, 2017 12:37 pm przez Deleted User 5155, łącznie zmieniany 1 raz.
Co za strumień świadomościpinio pisze: ↑pn maja 29, 2017 9:34 am Bruce powiedział tyle ile mógł i to co powinien. W trakcie koncertu trudno o tyrady.
A islam? Ta religia jest o 600 lat młodsza od chrześcijaństwa. Najbardziej agresywny odłam tegoż, czyli katolstwo 600 lat temu ogniem i mieczem podbijało i podporządkowywało sobie co się dało. Wyrzynano całe miasta, likwidowano całe kultury. Ktoś kojarzy hasło - "Zabijcie wszystkich - bóg rozpozna swoich"? Krzyżacy mieli pozwoleństwo papieża na to co robili. Papież Juliusz II osobiście machał pracowicie mieczem. Kazał sobie nawet namalować portret na koniu i w zbroi. Głoszono wiarę? - nie, wykorzystywano religię - ten najstarszy (i przez długi czas - najskuteczniejszy) społeczny mechanizm wspomagający zdobywanie i utrzymywanie władzy.
600 lat temu to był XV wiek
>> Ktoś kojarzy hasło - "Zabijcie wszystkich - bóg rozpozna swoich"?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rze%C5%BA_B%C3%A9ziers
Z rzezią miasta wiąże się anegdotyczna wymiana zdań pomiędzy krzyżowcami a opatem Arnaud, którą opisał ok. 20 lat po rzezi mnich Caesarius of Heisterbach. Zapytany jak krzyżowcy mają odróżniać katarów od chrześcijan Arnaud miał rzekomo odpowiedzieć: "Zabijcie wszystkich! Bóg rozpozna swoich" (łac. Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius)[3]. Według Regine Pernoud Cezar z Heisterbach swe dzieło napisał około sześćdziesiąt lat po opisanych wypadkach i żadne źródło z epoki nie potwierdza tego, by takie słowa padły. Sam Cezar miał według niej "żywą wyobraźnię". Od 1866 żaden historyk nie traktował tego zdania poważnie.
Jak widać nasz kolega Pinio jest bardziej zacofany niż najciemniejsi historycy z ostatnich 150 lat
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Już lepiej by siedział cicho a nie gadał takie pierdy.dostoevsky pisze: ↑pn maja 29, 2017 10:57 amA co miał Twoim zdaniem zrobić? Powiedzieć "j**** islam" ze sceny? Wyjąć spluwę i kazać wszystkim muzułmanom opuścić budynek?
TAK BYŁO KIEDYŚ I BRUCE DOSKONALE O TYM WIE:
https://www.youtube.com/watch?v=MkTw3_PmKtc
We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender
https://www.youtube.com/watch?v=MkTw3_PmKtc
We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Pierdolicie za przeproszeniem 
Co miał powiedzieć wokalista rockowego zespołu stojąc na przeciw 20,000 fanów ? Zwłaszcza że jeszcze niedawno śpiewał "Blood Brothers" i mówił o tym że nie ważne jaką wyznajesz religie i jakiej jesteś narodowości, ważne że jesteś członkiem rodziny.
Ja wiem, też mnie temat uchodźców irytuje i ta multi-kulti moda jest do bani i nic dobrego nie przynosi, ba, giną przez to niewinni ludzie. Ale uważam że podżeganie do bijatyki i morderstw też nie jest wyjściem a już na pewno nie podczas rockowego koncertu i nie przez wokalistę rockowego zespołu. Do sytuacji musiał się jakoś odnieść i dobrze że to zrobił w taki, dość wyrafinowany sposób, sprowadzając wszystko do wspólnego mianownika, jakim jest MUZYKA, bo przecież po to ci wszyscy ludzie tam przyszli.
Co miał powiedzieć wokalista rockowego zespołu stojąc na przeciw 20,000 fanów ? Zwłaszcza że jeszcze niedawno śpiewał "Blood Brothers" i mówił o tym że nie ważne jaką wyznajesz religie i jakiej jesteś narodowości, ważne że jesteś członkiem rodziny.
Ja wiem, też mnie temat uchodźców irytuje i ta multi-kulti moda jest do bani i nic dobrego nie przynosi, ba, giną przez to niewinni ludzie. Ale uważam że podżeganie do bijatyki i morderstw też nie jest wyjściem a już na pewno nie podczas rockowego koncertu i nie przez wokalistę rockowego zespołu. Do sytuacji musiał się jakoś odnieść i dobrze że to zrobił w taki, dość wyrafinowany sposób, sprowadzając wszystko do wspólnego mianownika, jakim jest MUZYKA, bo przecież po to ci wszyscy ludzie tam przyszli.
RALF pisze: ↑pn maja 29, 2017 10:06 am Zachód generalnie jest wyprany z poczucia realizmu i zdemoralizowany, to mi przypomina Starożytny Rzym po Konstantynie - degrangolada i upadek podstawowych wartości, postmodernistyczny neoliberalizm doprowadził nas do absurdu relatywizacyjnego... Islamiści (terroryści czy nie) mają jedną przewagę nad Cywilizacją Zachodu, tak czy inaczej - w coś wierzą, społeczność sytych zwierząt Zachodu - nie wierzy i nie chce wierzyć już w nic, poza utylitarną ułudą szczęśliwego, wygodnego życia.
Podpisuję się pod tym co napisał Pinio całkowiciepinio pisze: ↑pn maja 29, 2017 11:48 am Racz zauważyć, że to wypranie z poczucia realizmu, demoralizacja itd. stało się podstawą najdłuższego w dziejach owego Zachodu okresu bez wojen i rzezi. Skutkiem przewagi tych co "w coś wierzą" były np. Bałkany - jakże niedawno temu. Przewagą nazywasz motywację jednego czy drugiego sq...na wjeżdżającego w ludzi lub wysadzającego siebie i innych? A co to za przewaga? Freudowski instynkt samozagłady? Znałem jednego gościa, który podziwiał tych co rozwalili WTC - "bo się nie bali śmierci". Sam skoczył z balkonu. Podziwiać go, że się nie bał? Podziwiać kogoś za to, że "ma odwagę" zabić kogoś i przy okazji sam ginie? Głupi, durny, ograniczony, biedny człowiek też może mieć przewagę - w końcu ma mniej do stracenia. Ale wniosek, że cele takich ataków to "degrengolada i upadek"... radziłbym ostrożność. Jesteśmy przecież fanami zespołu, któremu ta "degrengolada i upadek" pozwoliły powstać, zaistnieć. Który w tych i dzięki tym właśnie warunkom podbił świat.
Pokaż mi proszę przykład czegoś podobnego wykreowanego przez tych "co maja przewagę - bo w coś wierzą".
Swoją drogą - off się kręci, że hej![]()
Przynajmniej jest taki pozytyw, że Dickinson nie namawiał do zrobienia sobie tatuażu pszczółki. 
Popadamy w skrajności trochę. Bruce nie walczy z terrorystami muzyką czy tatuowaniem sobie pszczółek, tylko próbuje pokazać, że jesteśmy wolnymi ludźmi i nie damy się zastraszyć temu, co się dzieje. To coś innego niż chore akcje przeciw ISIS, które mają miejsce na Zachodzie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie!
Co to za gitara w rękach Dave'a? - patrz https://youtu.be/E0apndJrPfA?t=67
Układ jak z połowy lat '80. Albo jestem ślepy, albo przez lata nie widziałem, aby posługiwał się takim Stratem na scenie.
M.
Układ jak z połowy lat '80. Albo jestem ślepy, albo przez lata nie widziałem, aby posługiwał się takim Stratem na scenie.
M.
A to nie jest odnowiony Stratt Kossoffa z Free - Dave przez lata używał tego modelu?! Jest fota technicznego przed koncertami w Londynie, trzyma w ręku właśnie tę gitarę.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

A ja mam gdzieś , te opowieści o ISIS....itp... Pytanie jest proste. Chodzi o cyferki... Gdzie można zdobyc informacje dotyczące frekwencji ostatniej trasy w UK i IRL? I czy spływaja dane odnośnie sprzedaży biletów w USA? P.S. Dane z profilu FB Italy and Glory - mnie nie interesują.
tak tylko spekulując... zdjęcie z końca filmu przypomina mi zdjęcie z dvd rock in rio, ktoś wie, czy koncert był nagrywany na potrzeby nowego wydawnictwa?
-
Deleted User 5155
Cyferki będą za miesiąc gdzieś, to wolno spływa. Ale pamiętajmy, że dane Pollstar i Billboard nigdy nie są tymi ostatecznymi. W EU i UK sprzedaż była b. dobra. W USA i Kanadzie jest w kratę, czyli tak, jak zawsze...
-
frostbitten
- -#Charlotte

Gitara wygląda na oryginalnego strata Kossoffa. Zwróćcie uwagę na spękany lakier i tradycyjny mostek (nie kahler czy floyd), krzywo wyciętą maskownicę przy gryfie i ogólny stan gity, który wskazuje, ze ma już "parę" lat
Miło ją znowu widzieć.
http://www.walesonline.co.uk/business/b ... n-13118447
Raczej mało perspektywiczne wieści. Lepiej aby Bruce nowy album nagrał...
Raczej mało perspektywiczne wieści. Lepiej aby Bruce nowy album nagrał...