Empire Of The Clouds - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Empire Of The Clouds - opinie
Utwór numer jeden w historii Maidenów, arcydzieło
Dla mnie to numer jeden na tej płycie, a i w moim top 5 ironów by się znalazł. Tylko dlaczego Dickinson rozmija się z prawdą, że we wnętrzu R101 zmieściłby się Titanic - specjalnie sprawdziłem wymiary i nie ma na to szans
Po półtora roku zwala z nóg!
wciąż to mój ulubiony kawałek na płycie, najbardziej lubię klimatyczne intro i outro
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
A ja o nim w ogóle nie pamiętam. Nie słuchałem go od lipca i potem już nie wróciłem. Taka ciekawostka.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dla mnie wciąż jeden z najlepszych kawałków Ironów w ogóle. Szacun dla nich za odwagę, bo porwać się na prawie 20 minutowego kolosa, i go spieprzyć, jest bardzo łatwo. A tutaj - czysta perfekcja. Nie znalazłem tu ani jednej zbędnej nuty, wszystko jest dokładnie przemyślane, i słucha się z olbrzymią przyjemnością. Ładunek emocji, klimat, jest nie do podrobienia. Gdyby (nie daj Boże) to był ostatni album Ironów, to nie mógł bym sobie wyobrazić lepszego kawałka zamykającego ich twórczość.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 1499
Jest jedna zbędna nuta - dzwięk windowsa
A oprócz tego to podpisuje się pod tym.
A oprócz tego to podpisuje się pod tym.
A w którym momencie ten dźwięk? Bo nie skojarzyłem 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 1499
Pod sam koniec. Taki pojedynczy , jakby jakieś okienko się otworzyło czy coś takiego , 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Dla mnie niestety jest za tytułowym, oraz ToaC. Niestety spieprzyli sprawę 20-minutowego kolosa. Mając taki poziom, taki budżet i otwarte drzwi powinni zatrudnić do nagrania najlepszych wiedeńskich skrzypków z 200-letnimi stradivariusami, a oni poprosili kolegę z casio... Nóż mi się w kieszeni otworzył jak pierwszy raz usłyszałem ten numer. Zresztą trąbka w IESF nie dość, że też z klawisza to jeszcze nienaturalnie modulowana. Zwyczajnie nie da się w taki sposób grać na prawdziwej trąbce. To, że chłopacy z zespołu nie mają wiedzy w tym temacie to nie mam żalu, ale o to, że się nie spytali komisji śledczej Macierewicza to już mam. Kurde otaczają, lub powinni ich otaczać najlepsi profesjonaliści!Mikojaski pisze: ↑czw cze 01, 2017 9:44 pm Dla mnie wciąż jeden z najlepszych kawałków Ironów w ogóle. Szacun dla nich za odwagę, bo porwać się na prawie 20 minutowego kolosa, i go spieprzyć, jest bardzo łatwo. A tutaj - czysta perfekcja. Nie znalazłem tu ani jednej zbędnej nuty, wszystko jest dokładnie przemyślane, i słucha się z olbrzymią przyjemnością. Ładunek emocji, klimat, jest nie do podrobienia. Gdyby (nie daj Boże) to był ostatni album Ironów, to nie mógł bym sobie wyobrazić lepszego kawałka zamykającego ich twórczość.
Cytując pewnego Artura - Uwielbiam. Kocham. Jest fantastyczny! EoTC słucham bardzo często, zawsze z atencją i nie cierpię, gdy coś/ktoś przerwie mi odsłuch. Choć od początku mlaskam z niechęcią na brak symfoników.
M.
M.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na początku bardzo go lubiłem, im częściej słucham TBOS tym częściej go omijam. Za długi, zbyt męczący.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Otóż to. Szkoda, że tak nie zrobili.hipcio_stg pisze: ↑pt cze 02, 2017 7:53 amNiestety spieprzyli sprawę 20-minutowego kolosa. Mając taki poziom, taki budżet i otwarte drzwi powinni zatrudnić do nagrania najlepszych wiedeńskich skrzypków z 200-letnimi stradivariusami, a oni poprosili kolegę z casio...
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 1499
Ja tam nie ogarniam czy to casio czy wiekowe skrzypcegumbyy pisze: ↑sob cze 03, 2017 11:36 amOtóż to. Szkoda, że tak nie zrobili.hipcio_stg pisze: ↑pt cze 02, 2017 7:53 amNiestety spieprzyli sprawę 20-minutowego kolosa. Mając taki poziom, taki budżet i otwarte drzwi powinni zatrudnić do nagrania najlepszych wiedeńskich skrzypków z 200-letnimi stradivariusami, a oni poprosili kolegę z casio...
Hehe... co prawda, to prawdasekcjazwlok pisze: ↑sob cze 03, 2017 4:21 pmAle z drugiej strony , czy łatwizna to nie jest ich wizytówka![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Powinni to zagrac z orkiestra na zywo, ten jeden raz, bylaby gratka dla zespolu i fanów.7,5 najlepszy walek na albumie, jak na 1 raz.
Mam pytanie dość nietypowe - ma ktoś może dobrej jakości grafike okładki singla Empire? Albo chociaż tej grafiki która znalazła sie na koszulce eventowej. Chodzi mi o Edka ze sterowcem.
Niestety, chodzi mi żeby to była grafika użyta do singla a nie zdjęcie okładki z widocznymi ścieżkami i dziurką z płyty winylowej 
Komentarz w punkthipcio_stg pisze: ↑pt cze 02, 2017 7:53 am Niestety spieprzyli sprawę 20-minutowego kolosa. Mając taki poziom, taki budżet i otwarte drzwi powinni zatrudnić do nagrania najlepszych wiedeńskich skrzypków z 200-letnimi stradivariusami, a oni poprosili kolegę z casio...