20/06/2017 - Guns N' Roses - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: 20/06/2017 - Guns N' Roses - Gdańsk

Post autor: Michał »

Jednak nie żałuje, ze nie jechalem
Niech tam w LN ktoś się jebnie w łeb :facepalm:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przydałaby się tym ludziom nauczka. Coraz gorzej się zachowują.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Michał pisze: wt cze 20, 2017 10:44 pm Jednak nie żałuje, ze nie jechalem
To co, Praga 4 lipca? ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Że sie ten grubas nie spóźnił...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Łoo, dobrze że nie lubię GnR, bo gdybym lubił i był na koncercie, to wściekłbym się ;). To co robi LN to skandal. Mało jeżdżę na zagraniczne koncerty, a już te organizowane przez LN chyba ledwo dwa czy trzy razy widziałem poza Polską, więc moje pytanie: w krajach sąsiadujących z Polską jest duża różnica pod względem GC?

Odnośnie wielkości "GC" (pffff, chyba przedniej płyty bo nazywanie tego goldenem to jakiś absurd) to mam nadzieję, że kiedyś LN przegnie i ludzie zaczną masowo reagować, choćby przez UOKiK. Nie spodziewam się wielkich efektów takiej reakcji, ale lepsze to niż nic.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

zgo pisze: wt cze 20, 2017 10:53 pm
Michał pisze: wt cze 20, 2017 10:44 pm Jednak nie żałuje, ze nie jechalem
To co, Praga 4 lipca? ;)
Niestety nie :cry:
Odpuszczam w tym roku
Mam nadzieje, ze w tym składzie kiedyś wrócą
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

zgo pisze: wt cze 20, 2017 10:42 pm
Schizoid pisze: wt cze 20, 2017 10:18 pm Sprzedawali po kilka biletów na jedno miejsce, ciekawa sprawa xDDD
Kurwa to jest takie piękne XD

Może w końcu ktoś im się do dupy dobierze! Za samo przepełnienie i zatarasowane wyjścia ewakuacyjne powinni dostać zakaz organizacji imprez masowych ze wzg. BHP. Do wooda się czepiają a tutaj taką chałę taka duża firma odwala
Jak byłem w Krakowie na Polsat Boxing Night to też kupiłem bilety a na miejscach już ktoś siedział i miał to samo miejsce co ja wskazane na bilecie. Takich osób było sporo, na szczęscie zorganizowano mi później jakieś miejsca za podobną kasę a potem z łachy w ramach przeprosin jakiś wołczer na 5 dych przysłali :lol:

Co do tego GC, to śmiech na sali. Nigdy już chyba nie wezmę miejsc stojących na koncert w PL.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Emilio pisze: śr cze 21, 2017 12:20 am
zgo pisze: wt cze 20, 2017 10:42 pm
Schizoid pisze: wt cze 20, 2017 10:18 pm Sprzedawali po kilka biletów na jedno miejsce, ciekawa sprawa xDDD
Kurwa to jest takie piękne XD

Może w końcu ktoś im się do dupy dobierze! Za samo przepełnienie i zatarasowane wyjścia ewakuacyjne powinni dostać zakaz organizacji imprez masowych ze wzg. BHP. Do wooda się czepiają a tutaj taką chałę taka duża firma odwala
Jak byłem w Krakowie na Polsat Boxing Night to też kupiłem bilety a na miejscach już ktoś siedział i miał to samo miejsce co ja wskazane na bilecie. Takich osób było sporo, na szczęscie zorganizowano mi później jakieś miejsca za podobną kasę a potem z łachy w ramach przeprosin jakiś wołczer na 5 dych przysłali :lol:

Co do tego GC, to śmiech na sali. Nigdy już chyba nie wezmę miejsc stojących na koncert w PL.
Siedzących też bym sie bał bo możesz nie usiąść i tak xD
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

To były najtrudniejsze barierki w moim koncertowym życiu, takiej rzeźni nie przeżyłem na Metallicy i AC/DC razem wziętych. Ale było warto.. GNR koncertowo to top topów, przed Nimi są już tylko Stonsi i nic poza tym. Ale dopiero teraz jak zobaczyłem to zdjęcie GC to zaczynam rozumieć dlaczego tak ciężko było. Jak na Welcome to the Jungle tłum naparł to już do końca koncertu miałem na plecach 100 kilogramowego blisko dwu metrowego chłopa..skubany do końca koncertu próbował mnie z barierki wyekspediować, ale przeżyłem..ogólnie takiej liczby łokci nie przyjąłem na wszystkich koncertach na jakich byłem, a to już pod prawie dwie setki dochodzi. Na Paradise City jak poszła fala pływaków to w ciągu 20 sekund..chyba ze 3-4 osoby nad moją głową.. jeden guz, jeden koles jak go ochrona przejmowała to butem strącił mi czapke z daszkiem..skubana poleciała dwa metry za mnie, byłem przekonany ze stracona..no ale się znalazła była. Amerykańska ochrona GNR wyrywała wszystkie flagi, najmniejsze transparenty.. miałem text do Duffa w sprawie kostki, to też mi jeb,,y czarnuch wyrwał i dupa. Na szczęście taki plastkiwoy artefakt zdobyłem w innych okolicznościach ;-) Jeśli chodzi zas o FOSĘ to najlepiej zorganizowana ochrona ever w Polsce, sektor GC EE miał swojego dowódce i koleś tak to perfekcyjnie zorganizował, że no nie było opcji nie miec barierki jeśli się przyszło wczesnie. Ja miałem nr 50 jak dotarłem po 10 pod stadion. Póżniej schodzili się ludzie..numerował najpierw ten Herszt pózniej jego człowiek. Numerki rozdawali tak do około 200. No i Ci z numerami 150-170 zaczynali się wpychac przed Nas z niżyszmi, to o 15 koleś wział wszystkich wyprosił spod wejścia, wziął megafoni odliczał poszczególne numerki.. tak, że tych nadgorliwców wycofano. Więc jesli chodzi o proces kolejkowania i wejscia wielki szacun dla Gościa z Fosy, że mu się chciało..było kilku awanturników ale On to szybko ukrócił, mówił, ze niektórzy przyszli o 6 rano i On nie dopusci do sytuacji, aby ktoś kto przyszedł póżniej wszedł wczesniej niż Ci co czekają. ZUCH. No i rozdawanie wody na barierkach..w Polsce to nie był do tej standard więc zaskoczenie na Plus. Doda zagrałą swoje i wyszło jest to bardzo dobrze, widać że była zestresowana..to jednak ważny gig w jej karierze...krótko, ale sympatycznie...kto Jej nie trawi to te 30 minut był w stanie przeżyć. Killing Joke to akurat bardzo kiepski wybór..nie to miejsce, nie ten czas.. zdecydowanie wygrali Ci co zobaczyli ihc w klubie dzień wcześniej... zaś GUNS to tak jak napisałem... Oni mają swoją własną ligę..no nic trzeba kurowac otarcia i stłuczenia i za 2 tygodnie Praga :)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Nareszcie jakiś ciekawy komentarz na temat samego koncertu :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Thorgalu, znakomita relacja :) No i fajnie, że koncert tak Ci się spodobał.

Nie potrafiłbym napisać o GNR, że to klasa światowa z uwagi na popisy Axla. Tak samo zresztą oceniam pewne koncerty IM z uwagi na Bruce'a. Jeśli wokalista nie jest w dobrej formie, nie można mówić o klasie światowej.

Abstrahując od ilości playbacków i półplaybacków na koncertach Judas Priest czy Aerosmith, zespoły te mają dźwięk jak żyleta. Lepszy niż na płytach studyjnych. Gdy przeglądałem utwory Gunsów z Gdańska, takiej noty bym nie wystawił.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Aż tak ciężko było na tych barierkach? Kurczę, co za bydło... Ale co się dziwić, pełno sezonowych ludzi pewno, jak widziałem zdjęcia i filmiki z tych trybun z tych awantur to bym nie powiedział, że to na koncercie guns n roses heheh bo jacys ludzie jakby na manieczki przyszli
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

"Więc kiedy Slash wychodził na brzeg sceny i średnio w co trzecim utworze, całkiem na poważnie, grał niekończące się solówki na gitarze opartej na udzie, budził bardziej śmiech niż szacunek."

Ach te recenzje naszych "dziennikarzy muzycznych" z "opiniotwórczych gazet".

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

"Więc kiedy Slash wychodził na brzeg sceny i średnio w co trzecim utworze, całkiem na poważnie, grał niekończące się solówki na gitarze opartej na udzie, budził bardziej śmiech niż szacunek."
Kto to pisał? :lol: :lol: :lol:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Takiego koszmarka mógł popełnić tylko Przemek Gulda ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Właśnie on. W sumie miałem niezła polewkę podczas czytania.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pz pisze: czw cze 22, 2017 5:02 pm Właśnie on. W sumie miałem niezła polewkę podczas czytania.
Zalinkuj, pośmieję się też :P
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Wybiera się ktoś do Pragi z Wrocka?
Cały czas się zastanawiam... Jakieś busy są jak szukałem.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: czw cze 22, 2017 5:09 pm
pz pisze: czw cze 22, 2017 5:02 pm Właśnie on. W sumie miałem niezła polewkę podczas czytania.
Zalinkuj, pośmieję się też :P
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiast ... ienil.html

Proszę bardzo, weź piwo, popcorn i miłego czytania. Tylko nie zapluj ekranu, bo koleś ma niezłą fantazję. Zastanawiam za jakie grzechy szef wysłał go na ten koncert.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Że są wciąż ludzie, którzy się dziwią, że w wyborczej piszą bzdury :D
ODPOWIEDZ