Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Black Sabbath
Ale o ile się nie mylę wtedy członkiem Black Sabbath był Ozzy i taka wymiana byłaby po prostu dziwna, a zapewne także skomplikowana z punktu widzenia prawnego i szeregu innych rzeczy, o których zwykli śmiertelnicy nie mają pojęcia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chodzi o to, że Ozzy był w stanie zablokowac Iommiemu granie pod szyldem Sabbs.
Wiem, ale jak pisałem wcześniej - cyrki z drugim wokalistą tego samego zespołu (Ozzy żył, miał się dobrze, a BS chwilę funkcjonowało w klasycznym składzie) byłyby trudne do zrobienia z paru przyczyn. Heaven And Hell to z punktu widzenia wytwórni, kontraktów czy prawa zupełnie inna kapela, pomimo tego, że fani doskonale wiedzieli, co to za twór. Teraz to byłaby kwestia powiedzenia paru słów o osobie, która Osbourne'owi nawet w żaden sposób nie zagraża...
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
http://www.metalsucks.net/2017/06/20/bl ... r-that-is/
Obstawiam DVD z ostatnich koncertów. Ale równie dobrze to może być kolejny album kompilacyjny
Wątpię, by mieli jeszcze jakieś niewykorzystane numery studyjne, a przynajmniej, by wydawali je teraz.
EDIT
E, zwykły box z winylami i jakimiś gadżecikami
Obstawiam DVD z ostatnich koncertów. Ale równie dobrze to może być kolejny album kompilacyjny
EDIT
E, zwykły box z winylami i jakimiś gadżecikami
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tony pracuje nad miksami ostatnich dwóch koncertów w Birmingham na potrzeby wydawnictwa koncertowego. Zarejestrowano również oba występy w londyńskiej O2. Prawdopodobnie powstanie pełnometrażowy dokument o ostatnich występach przeplatany występami live, coś a'la Flight 666. Premiera najpierw w kinach, jak to ostatnio wszystkie zespoły mają w zwyczaju, a potem na DVD/BD/CD itp. Obstawiam kinową premierę na jesieni (październik?) i sprzedaż na początku grudnia, aby zdążyć na Xmas boom. 
Beznadziejna sprawa, że te pokazy w kinach zazwyczaj są jednorazowe i w tygodniu.
Ważne, żeby wyszły na świat te nowe nagrania z Tonym Martinem !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Też na nie czekam, ale ostatnio Martin coś chyba mówił, że "nic nie jest wyryte w kamieniu"...Czy jakoś tak.
Muszą jeszcze trochę cisnąć cytrynę zwaną THE END ale mimo wszystko w dobrej cenie, może kupię.
Sam raczej chętnie położyłbym łapska na tym wydawnictwie, ale bardziej zainteresowany byłbym CD, niż DVD. Pewnie wokale znowu dograją w studio, jak to miało miejsce przy ostatnim DVD z trasy promującej 13.
A myślałem, że tylko Coverdale tak lubi... no i Def Leopard. A tu jeszcze Ozzy? Ech, niech już faktycznie nic nie wydają bo jak mam słuchać koncertowych instrumentów plus wokalu ze studia to wolę kupić płytę studyjną albo stare bootlegi posłuchać, tam przynajmniej nikt nie wpadał na tak DEBILNE pomysły.
Zawsze są jakieś dokrętki, jeśli chodzi o wydawnictwa koncertowe, ale Sabbath ostatnio pojechał po całości 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nowe wydawnictwo Black Sabbath będzie można zobaczyć w Multikinie!
https://multikino.pl/wydarzenia/koncert ... of-the-end
Premiera CD/Blu-ray przed świętami? Miło byłoby zobaczyć taki prezent pod choinką.
https://multikino.pl/wydarzenia/koncert ... of-the-end
Premiera CD/Blu-ray przed świętami? Miło byłoby zobaczyć taki prezent pod choinką.
-
Deleted User 2259
Nowy wywiad z Geezerem :
http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/ ... bbath.html
http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/ ... bbath.html
-
Deleted User 2259
http://cityfun24.pl/muzyka/wroclaw/trib ... icy/997166
Coś dla fanów Sabbs, nie wiedziałem gdzie to wrzucić.
Coś dla fanów Sabbs, nie wiedziałem gdzie to wrzucić.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Swego czasu dużo mówiło się o współpracy Tonego Iommiego z Tonym Martinem? Coś wiadomo na ten temat?
13 przesłuchałem dopiero miesiąc temu. Album nie przypadł mi do gustu. Mniej więcej to samo miałem z Devil You Know nagranym z Dio pod szyldem Heaven and Hell. Niby wszystko jest na swoim miejscu, a coś nie gra. Loner i End of Beginning to jedyne utwory, które mi się bardziej spodobały. Wielka szkoda, że oni nie zdecydowali się na cały album studyjny w 1998 r. Wtedy byli w dużo lepszej formie kompozytorskiej, a Ozzy wokalnej. Psycho Man i Selling My Soul to bardzo dobre utwory.
13 przesłuchałem dopiero miesiąc temu. Album nie przypadł mi do gustu. Mniej więcej to samo miałem z Devil You Know nagranym z Dio pod szyldem Heaven and Hell. Niby wszystko jest na swoim miejscu, a coś nie gra. Loner i End of Beginning to jedyne utwory, które mi się bardziej spodobały. Wielka szkoda, że oni nie zdecydowali się na cały album studyjny w 1998 r. Wtedy byli w dużo lepszej formie kompozytorskiej, a Ozzy wokalnej. Psycho Man i Selling My Soul to bardzo dobre utwory.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Cisza w temacie, a tymczasem ten koncert, to jeden z lepszych koncertów, jaki został zarejestrowany na płytach Blu-ray. Genialna jakość dźwięku i obrazu. Przyczepiłbym się nieco do montażu, ale technicznie mamy referencje.
- Załączniki
-
- 229939-L-LO.jpg (35.03 KiB) Przejrzano 2603 razy
Koncert rewelacja. Nie oglądałem, bo mam tylko na CD, ale słucha się znakomicie. I nie brzmi to tak sztucznie, jak ostatnio. Nawet słychać fałszowanie Ozza w Hand Of Doom
Dla mnie piękna pamiątka z trasy. Słucham tego i wiem, że to jest ten sam Sabbath, który pokochałem słuchając po raz pierwszy Fairies Wear Boots. Poza Gilmourem zostawili wszystkie inne zeszłoroczne albumy koncertowe daleko w tyle.
Jak dla mnie dużo lepsza koncertówka niż poprzednia. Poprzednią kupiłem z racji wolnych 20 złotych i wizyty w biedronce. The End jest świetne, świetne brzmienie, bez owijania w autotune'owy papierek, typowe brzmienie Black Sabbath.