Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Accept

Post autor: krusejder »

Płyta dobra, na poziomie Stalingradu. Znacznie słabsza od wybitnych BOTN oraz BR.

Koncert dobry, na mocną czwórkę. Jeśli chodzi o aranże, to klasą samą dla siebie był Rage i Lingua Mortis.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Odpalam ten koncert. Pierwszy kawałek całkiem zacnie.

Natomiast co do wsparcia smyczków itd - to faktycznie Rage kapitalnie to wkomponował. I koncert bodajże z 2007 genialny.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Podbijam ocenę do 8. Bardzo dobry, równy album.
Zastanawia mnie tylko, dlaczego wydali go na dwóch winylach, skoro trwa jedynie 46 minut. I to nie tylko oni tak ostatnio zrobili, to samo spotkało ostatnie płyty Behemoth czy The Rolling Stones.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Płyta bardzo ciekawa, fajna, równa.
Na początku drugi utwór mi nie podszedł, ale teraz jest już lepiej.
Die by the sword, What's done is done i Race to Extinction póki co najlepsze ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No to wiem co kupię w najbliższy piątek ;)
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Ale jakoś tak nic nie piszecie o solówkach na nowej płycie, o melodiach, urozmaiconych partiach gitarowych, riffach itp. Czy jest coś charakterystycznego? Coś na szczególnie wysokim poziomie?
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Poziom dla mnie raczej taki sam, jak na poprzednich płytach. Są riffy, które zapadają w pamięć zaraz po przesłuchaniu, pomimo tej "kwadratowości" muzyki, to płyta jest całkiem różnorodna. Co do solówek, to są typowe dla Hoffmanna - ale ja też nie skupiam się na nich zbytnio, więc mało tu napiszę. Jest dużo przyjemnych melodii, w tym takich podchodzących pod AC/DC (Analog Man). Nie jest też zbyt słodko, zachowali odpowiednie proporcje. Płytka jest nieco cięższa od poprzedniczki. Jeśli ktoś się martwił o nowe nabytki Acceptu (w sumie to tylko jeden, bo wszystkie gitary od dawna nagrywa Wolf), to może być spokojny - z bębnami jest naprawdę dobrze.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

W dniu premiery zakupiłem oryginał, w ciemno, i nie żałuję tego zakupu (dobra cena!) - panowie z Accept po raz czwarty z rzędu mnie nie zawiedli. The Rise of Choas trzyma poziom, choć nie ukrywam, że Blind Rage czy Blood of the Nations stawiam zdecydowanie wyżej. Najnowsza u mnie na równi ze Stalingradem. Waham się między 7,5 a 8 w skali dziesięciostopniowej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

FaithNoMore pisze: śr sie 09, 2017 5:14 pm dobra cena!
Właśnie, cena. Większość płyt Accept kosztuje całkiem sporo, jak na CD. Tutaj nie dość, że to ten sam zespół, to jeszcze premiera i taka cena...Miłe zaskoczenie.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja swoją zamówiłem w ciemno przez internet i jeszcze czekam na paczkę, a chętnie bym już posłuchał :(

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Gdzie kupiłeś, że aż tyle musisz czekać?
Mój już czeka na odbiór. Też mnie mocno zaskoczyła cena, niecodzienna jak na Nuclear Blast.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Kupiłem w fanie, ale zamówiłem też inną płytę i to ona wstrzymuje moją wysyłkę.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A widzisz. Niektóre rzeczy w fanie mają faktycznie bardzo długi czas realizacji. Ale przynajmniej są...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wiem, co nie zmienia faktu, że nie mogę się doczekać na Accept, zwłaszcza, że tyle osób chwali płytę. A zamówiełem w ciemno od razu jak zobaczyłem cenę, bo jest sporo niższa od poprzednich płyt.

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Trochę ubolewam nad tymi cenami - chętnie kupiłbym sobie Blood of the Nations, Stalingrad oraz Blind Rage, ale jak sprawdzałem, to rzadko zdarza się oferta, żeby była poniżej 60 zł.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

BOTN skończył się nakład, więc ceny jeszcze wyższe.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Spoko płyta. Dobra, ale tylko dobra. A co do zakupów, to moja kosztowała... 0,02 zł :D Swego czasu była promocja na empiku, że trzecia płyta za darmo ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale od długiego czasu już ceny Nuclear Blast na nowości w plastiku, przynajmniej w jakichś momentach są niskie... Nowe Suffocation 39,99, Tankard 39,99, już wcześniej Tibi Et Igni Vadera chwilowo ale jednak 39,99 i teraz Accept czy jakieś nowe Sabatony czy coś też tyle kosztuje. W zależności od sklepu cena może być nawet 34,99 albo 36,99. To naprawdę dobra cena jeśli chodzi o nowości.
Poza tym jeszcze należy dodać, że płyty Nuclear są wydawane dość sztampowo, książeczka, teksty plus może jedno foto promocyjne, także szału nie ma - idealnie współgra z ceną. Kiedyś jeszcze robili tak, że za 59,99 był digipack różniący się... dwoma kawałkami. A wszystko identycznie. Także wolę już jednak kupić plastik za 4 dychy, chociaz ostatnie wydanie Tankard za 79,99 z dodatkowym koncertem kusiło ale nie miałem tyle kasy wtedy przy sobie.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

FaithNoMore pisze: czw sie 10, 2017 9:59 pm Trochę ubolewam nad tymi cenami - chętnie kupiłbym sobie Blood of the Nations, Stalingrad oraz Blind Rage, ale jak sprawdzałem, to rzadko zdarza się oferta, żeby była poniżej 60 zł.
Kupowane w chwili wychodzenia także problem z głowy :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Dobry album, przyjemnie się tego słucha. Trzeba jednak otwarcie napisać, że mimo wszystko jest to najsłabsza płyta z Tornillo...
ODPOWIEDZ