To raczej Battalions of Fearbarsiarz pisze:Wszystko to, co wykorzystuje do tej pory cała scena power/speed metalowa.
Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Megadeth
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Bardzo lubię oba Keepery, ale to nie zmienia faktu, że są przaśne, miejscami kiczowate i wtórne. Kiedyś w latach 80 czytałem recenzję Keepera 2, w której było napisane, że gdyby zespoły typu IM, JP, BS i wiele innych "znaczących" miały mniej poczucia humoru i więcej czasu, to na pewno nie omieszkałyby pozwać Helloween za płytę-plagiat. Ciężko się z tym nie zgodzić. Jednocześnie wszystko to jest zrobione z odpowiednią dozą poczucia humoru i autoironii, dodatkowo wszystkie te patenty zostały "zhelołinizowane" i ma to swój smak i klimat. Można faktycznie powiedzieć, że są jednymi z prekursorów power metalu (czy jak to zwą). A jednocześnie, gdy puszczam komuś "świeżemu" stary Helloween widzę od razu uśmiech politowania i komentarz typu: "to jest jakiś kabaret?", gdy puszczam takiemu komuś stary IM nie ma takich komentarzy 
- Saimon1995
- -#Moderator

http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... adeth-9817
Dirk Verbeuren oficjalnie pałkerem Megadeth.
Dirk Verbeuren oficjalnie pałkerem Megadeth.
-
Nomad.1985
- -#Trooper

Zdecydowanie najlepsze są Mini LP i Walls of Jericho.wojakwojak pisze:Bardzo lubię oba Keepery, ale to nie zmienia faktu, że są przaśne, miejscami kiczowate i wtórne. Kiedyś w latach 80 czytałem recenzję Keepera 2, w której było napisane, że gdyby zespoły typu IM, JP, BS i wiele innych "znaczących" miały mniej poczucia humoru i więcej czasu, to na pewno nie omieszkałyby pozwać Helloween za płytę-plagiat. Ciężko się z tym nie zgodzić. Jednocześnie wszystko to jest zrobione z odpowiednią dozą poczucia humoru i autoironii, dodatkowo wszystkie te patenty zostały "zhelołinizowane" i ma to swój smak i klimat. Można faktycznie powiedzieć, że są jednymi z prekursorów power metalu (czy jak to zwą). A jednocześnie, gdy puszczam komuś "świeżemu" stary Helloween widzę od razu uśmiech politowania i komentarz typu: "to jest jakiś kabaret?", gdy puszczam takiemu komuś stary IM nie ma takich komentarzy
Ciekawe na jak długo zostanie "stałym perkusistą Megadeth"FaithNoMore pisze:http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... adeth-9817 Dirk Verbeuren oficjalnie pałkerem Megadeth.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tymczasem Junior złamał nogę i Dave odwolal trasę europejska. Właśnie siedze w Czechach czekając na odwołany gig...
No ja słyszałem, że Junior chciał grać, ale Dave jako dobry przyjaciel dla jego dobra odwołał ten koncert.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

1. Rust in Piece
2. So Far... So Good... So What!
3. Peace Sells... But Who's Buying?
4. Dystopia
5. Endgame
6. Killing is My Business.
7. The System Has Failed
8. United Abominations
9. Cryptic Writings
10. The World Needs a Hero
11. Countdown to Extination
12. TH1RT3EN
_
13. Youthanasia
14. Super Collider
15. Risk
Po przemyśleniu tak się prezentuje ta lista, nie wiem jak mogłem wymienić countdown tak wysoko poprzednim razem. Generalnie, płyty poniżej TH1RTE3N mogłyby w ogóle nie powstać(poza A Tout le Monde), a z wymieniego Tout Le Monde, Countdowna i Crypting zrobić jedną, porządną płytę. Nigdy nie wybaczę Dejwowi, że po Opus Magnum szybkiego metalu jakim było Rust in Piece zwrócił się w stronę takiej szmiry.
2. So Far... So Good... So What!
3. Peace Sells... But Who's Buying?
4. Dystopia
5. Endgame
6. Killing is My Business.
7. The System Has Failed
8. United Abominations
9. Cryptic Writings
10. The World Needs a Hero
11. Countdown to Extination
12. TH1RT3EN
_
13. Youthanasia
14. Super Collider
15. Risk
Po przemyśleniu tak się prezentuje ta lista, nie wiem jak mogłem wymienić countdown tak wysoko poprzednim razem. Generalnie, płyty poniżej TH1RTE3N mogłyby w ogóle nie powstać(poza A Tout le Monde), a z wymieniego Tout Le Monde, Countdowna i Crypting zrobić jedną, porządną płytę. Nigdy nie wybaczę Dejwowi, że po Opus Magnum szybkiego metalu jakim było Rust in Piece zwrócił się w stronę takiej szmiry.
Killing Is My Business... And Business Is Good! - 9/10
Peace Sells... But Who's Buying? - 10/10
So Far, So Good... So What! - 7/10
Rust In Peace - 7/10
Countdown To Extinction - 5/10
Youthanasia - 4/10
Cryptic Writings - 4/10
Risk - 0/10
The World Needs A Hero - 6/10
The System Has Failed - 6/10
United Abominations - 5/10
Endgame - 5/10
Thirteen - 4/10
Super Collider - 3/10
Dystopia - 7/10
So Far, So Good... So What! - 7/10
Rust In Peace - 7/10
Countdown To Extinction - 5/10
Youthanasia - 4/10
Cryptic Writings - 4/10
Risk - 0/10
The System Has Failed - 6/10
United Abominations - 5/10
Endgame - 5/10
Thirteen - 4/10
Super Collider - 3/10
Dystopia - 7/10
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A mi się znowu zmienia. Po 50 (serio) odsłuchach Collidera zacząłem go nawet lubić.Dzosef pisze: ↑ndz wrz 04, 2016 3:33 pm 1. Rust in Piece
14. Super Collider
15. Risk
Killing Is My Business... And Business Is Good! - 8/10
So Far, So Good... So What! - 9/10
Rust In Peace - 10/10
Countdown To Extinction - 6/10
Youthanasia - 5/10
Cryptic Writings -6/10
Risk - 1/10
The System Has Failed - 8/10
United Abominations - 7/10
Endgame - 7/10
Thirteen - 6/10
Super Collider - 6.5/10
Dystopia - 8/10
Megadeth to jeden z tych zespołów, które niegdyś najbardziej lubiłem najwięcej słuchałem. Niegdyś... Ale przyznam, że za sprawą Dystopii znów wziąłem Megadeth na celownik i włączam znowu często ich płyty. W latach osiemdziesiątych i na początku dziewięćdziesiątych to był jeszcze bardzo dobry zespół.Później coś się gdzieś wypaliło moim zdaniem.
Killing Is My Business... And Business Is Good! - 10/10
Rust In Peace - 8/10
Youthanasia - 4/10
Cryptic Writings - 5/10
Risk - 3/10
The World Needs A Hero - 7/10
Endgame - 7/10
Thirteen - 5/10
Super Collider - 6/10
Dystopia - 7/10
Killing Is My Business... And Business Is Good! - 10/10
Rust In Peace - 8/10
Youthanasia - 4/10
Cryptic Writings - 5/10
Risk - 3/10
The World Needs A Hero - 7/10
Endgame - 7/10
Thirteen - 5/10
Super Collider - 6/10
Dystopia - 7/10
-
Deleted User 2259
Jest tu jakiś geniusz, który zna/ma listę wszystkich oficjalnych teledysków zespołu ?
- Ziomaletto
- -#Invader

12. TH1RT3EN
_
13. Youthanasia
14. Super Collider
15. Risk
Jak raz się zgadzam. Dokładnie tak samo uważam.Generalnie, płyty poniżej TH1RTE3N mogłyby w ogóle nie powstać
-
Deleted User 5800
Youthanasia miałaby nie powstać?
Ten album jest wypełniony dobrymi, chwytliwymi kawałkami. Przelatuje przez odtwarzacz błyskawicznie, nie może się nudzić...
Przy okazji mogę napisać, że Megadeth ma pewne miejsce na mojej liście 10 ulubionych zespołów. Tyle, że ten zespół od dawna jest już czymś w rodzaju solowego projektu Mustainea. Nie wiem czy wymieniłbym połowę muzyków, którzy przewinęli się przez zespół
. Jednak najważniejsze, że Mustaine odwala kawał dobrej roboty. To jeden z najlepszych heavy metalowych gitarzystów, a i jego wokal (studyjnie) nie jest wcale taki zły jak się powszechnie uważa. Najlepsze ich albumy to dla mnie: Rust in Peace, Countdown to Extinction, Peace Sells..., Cryptic Writings i Youthanasia właśnie
Z nowszych natomiast United Abominations, Endgame i Dystopia.
Dave ma tylko trochę za duży problem z Metallicą
Choć w jakimś sensie można go zrozumieć. Dzięki pewnemu chytremu Duńczykowi jego dawni koledzy z zespołu są wstanie sprzedać największą nawet tandetę w o wiele większym nakładzie niż MegaDave swoje najlepsze dzieła
No, ale w muzyce rozrywkowej nie liczą się umiejętności.
Przy okazji mogę napisać, że Megadeth ma pewne miejsce na mojej liście 10 ulubionych zespołów. Tyle, że ten zespół od dawna jest już czymś w rodzaju solowego projektu Mustainea. Nie wiem czy wymieniłbym połowę muzyków, którzy przewinęli się przez zespół
Dave ma tylko trochę za duży problem z Metallicą
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To fajny rockowy album, ale zupełnie nie jest to Megadeth. Tekstowo to świetny krążek, riffy też są dobre, ale tempo i łagodna produkcja zarzynają ten album. To zły okres historii Megadeth, wszyscy w okół Mustaine'a namawiali go na robienie popu, od wytwórni i managmentu po Friedmana.
Co do drugiej części - nawet Dave w wywiadach podkreśla ogromny wpływ Kiko Loureiro na nowy album. To po prostu słychać, Megadeth pierwszy raz od bardzo dawna jest zespołem, bo Kiko dostaje dużo czasu na scenie, słychać go na płycie, a Dave i David mocno go komplementują.
- Ziomaletto
- -#Invader

Jak dla mnie Youthanasia to nie jest nawet dobry album. Słabe to, wtórne do bólu, kolejna płyta na fali sukcesu Czarnego Albumu. Wokal Mustaine'a na tej płycie jest szczególnie słaby.
Dzosef pisze: ↑ndz sie 27, 2017 12:02 pm Co do drugiej części - nawet Dave w wywiadach podkreśla ogromny wpływ Kiko Loureiro na nowy album. To po prostu słychać, Megadeth pierwszy raz od bardzo dawna jest zespołem, bo Kiko dostaje dużo czasu na scenie, słychać go na płycie, a Dave i David mocno go komplementują.
Dave niestety różne rzeczy mówi, często zupełnie sprzeczne. Pamiętam jak komplementował Brodericka a ostatnio widziałem taką jego listę najlepszych gitarzystów Megadeth - http://www.blabbermouth.net/news/dave-m ... -to-worst/. Mike Albert przed Broderickiem, właśnie tym, którego tak bardzo komplementował? Kiepski żart. Swoją drogą Endgame moim zdaniem zmiata Dystopię, chociaż to też dobry album i gra Kiko na nim bardzo mi się podoba.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Komplementy to jedno, ale zwróć uwagę na autorstwo utworów. Broderick na Endgame jest podpisany jako współautor jednego kawałka. Kiko na Dystopii jest aż trzy razy, z czego "Conquer or Die" to niemal na pewno "jego" numer.
To prawda, a do tego Broderick był współautorem moim zdaniem najsłabszego kawałka na płycie. Kompozycyjnie się nie popisał (inna sprawa na ile Dave pozwalał). Jeśli chodzi o Kiko to bardzo podoba mi się Post American World z Dystopii. Ale raczej chodziło mi o to, że to, że Dave mówi różne, często sprzeczne rzeczy.