Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ladyevil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Post autor: ladyevil »

Wiele razy już słyszałam o wywiadzie, w którym Axl podobno mówił, że nienawidzi albo nie zagra dla żydów i polaków. Mógły ktoś to potwierdzić lbo ewentualnie dać jakiś link jeżeli takowy z wywiadem istnieje?
Devil woman won't let go.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Chodzi o słowa "polished jews", co oznacza nowobogackich, karierowiczów.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
ladyevil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: ladyevil »

Schizoid pisze: czw wrz 28, 2017 9:40 pm Chodzi o słowa "polished jews", co oznacza nowobogackich, karierowiczów.
A masz gdzieś może link do tego wywiadu czy też tylko jak ja słyszałeś o tej historii ?
Devil woman won't let go.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Podobno padły słowa polish and jews, a niektórzy mówią, że to chodzi o polished jews. Jak było na prawde to nie wiem ,bo tez tylko o tym słyszałem. Nigdzie wywiadu takowego nie widziałem.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Linku nie posiadam. Znam tylko historię i to wytłumaczenie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

To chyba coś w stylu czarnej wolgi
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Adrian S.O.S. pisze: czw wrz 28, 2017 9:54 pm Podobno padły słowa polish and jews, a niektórzy mówią, że to chodzi o polished jews. Jak było na prawde to nie wiem ,bo tez tylko o tym słyszałem. Nigdzie wywiadu takowego nie widziałem.
Tak samo niby eminiem powiedział :D A nikt tego wywiadu nie widział :D
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

zgo pisze: pt wrz 29, 2017 8:19 am Tak samo niby eminiem powiedział :D A nikt tego wywiadu nie widział :D
Ja dobrze pamiętam wywiad i to co powiedział Eminem w jakoś w 2000 albo 2001 roku gdy na Viva Polska topowym utworem był "Głucha Noc" Peji. Pamiętam jak później się z tego tłumaczył mówiąc, że powiedział tak tylko dlatego, bo chodziło o kontrowersyjny wizerunek. Z resztą fruwał ten fragment wywiadu z Vivy kiedyś po Youtube albo innej stronie z jakimiś pierdołami. U mnie w Koninie sporo kolesi zajaranych rapem od lat 90tych to widziało i nie raz o tym gadali.
Co do samych słów kolesia z Guns 'N' Roses to wiem, ze mówił dokładnie tak samo na początku lat 90tych. Nie wiem tylko dlaczego na siłę ktoś chce go wybielić mówiąc, że wypowiedział "polished jews" zamiast "Polish and Jews". Tak jak pisałem, Eminem powiedział dokładnie tak samo i potem za to przepraszał. A przepraszałby za słowa "polished jews". Coś mi się nie wydaje.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Słowa kojarze z tv, a raczej słowa jakie były przetłumaczone na polski. Wtedy z angielskiego byłem noga, z resztą do tej pory nie jest lepiej. Ale taki wywiad z Axlem na pewno był i mówił tam że nie lubi żydów i polaków czy jakoś tak. Czy tak powiedział na 100% ciężko powiedzieć bo to było ze 25 lat temu. Chociaż chyba do tłumaczenia takich rzeczy TVP mieli kompetentnych ludzi. Mi osobiście wtedy tak jak i teraz to wisi tak jak całe to Guns N Roses.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ta, nie lubi też wegan, cyklistów i p...ów - dla tych ostatnich to nawet kawałek nagrał z dedykacją "one in a milion" heh... wywiad, o którym wszyscy mówią ale nikt nie widział i nie słyszał. Za to dementi z "polished jews" słyszałem kilka razy z ust kilu muzycznych "redaktoróf"...więc nie mam zdania.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

thorgal_30 pisze: pt wrz 29, 2017 1:17 pm wywiad, o którym wszyscy mówią ale nikt nie widział i nie słyszał.
Przecież pisałem we wcześniejszym poście, ze widziałem te wypowiedź w TVP. Podejrzewam, że gdybyś popytał troche starszych osób to pewnie też by sie znaleźli tacy co widzieli. W końcu wtedy w tv były tylko dwa kanały :).
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wasza dyskusja jak na razie potwierdza jedno: nikt nie jest w stanie podać źródła tej wypowiedzi. I dopóki tak się nie stanie, należy to traktować jako legendę :)
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Wywiad oczywiście był, osobiście go nie widziałem ale wywołało to sporo kontrowersji w moich technikum :D. Jak to przetłumaczyli czy źle czy dobrze nie mam pojecia. Przypominam sobie, że u wielu ówczesnych fanów zespołu i rocka w ogóle zastanawiało sie po tym czy dalej słuchac Gunsów czy nie :). Z całą pewnością ten wywiad był w tv przed rokiem 95.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Moja niespełna minutowa pogawędka z Axlem na żywo może jedynie wnieść do dyskusji to, że ten Pan mówi dość niewyraźnie a zniekształcenie "Polished" i "Polish and" mogło mieć miejsce, chociaż nie musiało. Nawet jeśli tak powiedział, to trzy koncerty nad Wisłą świadczą, że zmienił zdanie i nie ma co po ponad dwudziestu latach wszczynać "gównoburzy"
Awatar użytkownika
LukaSieka

thorgal_30 pisze: pt wrz 29, 2017 3:38 pm Nawet jeśli tak powiedział, to trzy koncerty nad Wisłą świadczą, że zmienił zdanie i nie ma co po ponad dwudziestu latach wszczynać "gównoburzy"
Może tak jak Eminem zmienił zdanie, bo tamten też grywał w Polsce przecież.
Shedao Shai pisze: pt wrz 29, 2017 1:32 pm nikt nie jest w stanie podać źródła tej wypowiedzi.
Na 100% ten wywiad był emitowany w programie Klip All na TVP2, który prowadzili na zmianę R. Rogowiecki i R. Niedzwiedzki. Bardzo popularny jak na tamten czas program muzyczny. Wiem, bo sam te wypowiedź widziałem. Był to 1992 albo 1993 rok. I nie zdziwiłbym się gdyby ten wywiad któryś z Panów tłumaczył. Jeżeli ktoś czuje taka potrzebę to można napisać do jednego albo drugiego z pytaniem. Na pewno potwierdzą, że taki wywiad i taka wypowiedź była.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

LukaSieka pisze: sob wrz 30, 2017 12:44 pm Może tak jak Eminem zmienił zdanie, bo tamten też grywał w Polsce przecież.
Tylko, że akurat Eminem w Polsce nigdy nie grał :B

http://muzyka.onet.pl/koncerty/koncerty ... sce/0lje3l

Wiem, że bieda źródło, ale fakt, że "polished" ma dużo różnych slangowych znaczeń w angielskim, więc na 99% sens zdania był inny, jeśli coś podobnego, któryś z nich powiedział. Ale jeśli nie, to Axla pieniądze potrafiły przemóc do dogadania się ze Slashem, to koncert w jakieś Polsce to małe piwo przy tym :lol:
Awatar użytkownika
LukaSieka

Mr. M pisze: sob wrz 30, 2017 6:37 pm
LukaSieka pisze: sob wrz 30, 2017 12:44 pm Może tak jak Eminem zmienił zdanie, bo tamten też grywał w Polsce przecież.
Tylko, że akurat Eminem w Polsce nigdy nie grał :B

http://muzyka.onet.pl/koncerty/koncerty ... sce/0lje3l
A tu mnie zaskoczyłeś. Myślałem, że grał. Nie chce mi sie sie sprawdzać po internecie czy faktycznie tak jest, ale może chłopok trzyma sie swojego zdania i faktycznie tu nie zagra :D.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Czego można się spodziewać po debilu, jak nie głupich wypowiedzi?
http://deathmagnetic.pl/newsy/axl-rose- ... ostytutka/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

ODPOWIEDZ