Legacy of the Beast World Tour 2018 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast tour 2018 ???
Jeśli w takiej sytuacji Blaze skupiłby sie na Virtual XI i X Factor a Ci właściwi Ironi na hitach a'la RTTH to jestem zaryzykować stwierdzenie, że bardziej by mi się na Blazie podobało
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

To może ja się w końcu doczekam wratchilda...?
Nie ma NAJMNIEJSZEGO powodu, by pisać "ci" wielką literą. Piszemy tak TYLKO wtedy, gdy "Ci" = "Tobie" (i również nie jest to obligatoryjne).
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Będę pamiętał
Dziękuję Ci za zwrócenie uwagi
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Póki co obstawiam best of, ale niekoniecznie jednak w ramach conceptu Legacy... Bardziej coś a'la TFF 2010 czyli albumowa scenografia + premierowy kawałek. Jeśli to prawda, że Maiden wejdą do studia w lutym to album będzie gotowy przed rozpoczęciem trasy i ukaże się pewnie późną jesienią przyszłego roku. Zatem w 2019 doczekamy się pełnej trasy albumowej (w Europie pewnie dopiero w 2020...). Od czasu Give Me Ed 2003, Rod nie planuje pełnej scenografii na raptem 30-35 występów - raczej każda nowa trasa rozpisana jest na min. 100 koncertów, a więc można spodziewać się, że przyszłoroczne tournee potrwa wręcz do 2020 roku...
Jak Ozzyego.
Jeśli będziesz olewać fanów i na każdej trasie serwować im to samo, spodziewaj się, że część z nich odejdzie. Zespół przekształca się wtedy w karaoke. Jeśli nie grasz nowej muzyki, jaki to ma sens? Nie uważam, by granie na stadionach utworów, które liczą trzydzieści i więcej lat było sukcesem. To po prostu zarabianie pieniędzy.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... hodzi.html
To bardzo ironiczne, biorąc pod uwagę setlisty IM.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ale na trasach albumowych jednak grają sporo nowego materiału 5-6 utworów z nowej płyty. Niektórzy w ramach promocji nowego albumu grają 1-2 nowe kawałki.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
O to mu chodzi
Ale jak się na to popatrzymy z innej perspektywy, to zrobili 3 trasy historyczne, a tamte koncerty z The Final Frontier, podczas których grali tylko El Dorado, też nie powalały ilością numerów z promowanej płyty. Plus jeśli mówimy o starych kawałkach, to mówimy o oklepanym zestawie TNOTB, The Trooper itp. Do nich zdaje się nie docierać, że mają stare numery, które są zwyczajnie w świecie zaniedbane, a ich wykonanie nie przekracza obecnych możliwości zespołu. Zespołem karaoke to oni są grając po raz tysięczny Wasted Years (jeden z moich faworytów, tak swoją drogą). Przecież na tym samym albumie jest Stranger In A Stranger Land (sorry, Adrian, nie kupuję historii o zmarłym ojcu), nie mówiąc już o wiadomym utworze. To samo z Piece Of Mind. No rozumiem, że jest pewien zestaw obowiązkowy, ale naprawdę nic się nie stanie, jak odpuści się z niego jeden numer na korzyść czegoś rzadszego.
Ostatnio zmieniony pn lis 06, 2017 8:25 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Albo takie The Duellists. Gdyby wyjęli je z szafy, to niejedną szczękę znaleźlibyśmy po koncercie gdzieś na podłodze.
Dla mnie kluczową osobą decyzyjną i "sprawcą" setlisty jest Steve. Nie rozumiem uporu w nauce "nowych-starych" numerów, skoro bez problemu przychodzi mu zakończyć tournee z Maiden i po 3 dniach odegrać kilkanaście kawałków Liona. Jednak ciężko go o to spytać, przynajmniej ja się na to nie zdobyłem mając ku temu doprawdy wyśmienite sytuacje, ale szacunek robi swoje.
Ale i tak najbardziej wkurza mnie inny, dość nowy, nawyk IM - prawdopodobnie Roda przy akceptacji Steve'a (bo z Lionem zrobił w tym roku to samo): Sposób ogłaszania trasy.
W 2018 planuję zaliczyć kilka koncertów i, wiadomo, najlepiej byłoby widzieć pełną listę koncertów z góry i móc dostosować do tego swoje możliwości, uknuć optymalny logistycznie, czasowo i finansowo plan. Ale nie, kuźwa, będą ogłaszać po 1 dacie na tydzień... A człowiek nie wie czy kupować bilety czy czekać na lepsze daty. A w międzyczasie Golden Circle zniknie... Wrrrrr.
M.
Dla mnie kluczową osobą decyzyjną i "sprawcą" setlisty jest Steve. Nie rozumiem uporu w nauce "nowych-starych" numerów, skoro bez problemu przychodzi mu zakończyć tournee z Maiden i po 3 dniach odegrać kilkanaście kawałków Liona. Jednak ciężko go o to spytać, przynajmniej ja się na to nie zdobyłem mając ku temu doprawdy wyśmienite sytuacje, ale szacunek robi swoje.
Ale i tak najbardziej wkurza mnie inny, dość nowy, nawyk IM - prawdopodobnie Roda przy akceptacji Steve'a (bo z Lionem zrobił w tym roku to samo): Sposób ogłaszania trasy.
W 2018 planuję zaliczyć kilka koncertów i, wiadomo, najlepiej byłoby widzieć pełną listę koncertów z góry i móc dostosować do tego swoje możliwości, uknuć optymalny logistycznie, czasowo i finansowo plan. Ale nie, kuźwa, będą ogłaszać po 1 dacie na tydzień... A człowiek nie wie czy kupować bilety czy czekać na lepsze daty. A w międzyczasie Golden Circle zniknie... Wrrrrr.
M.
The Duellists- rozmarzyłem się, a zaraz potem przebudziłem.
Zwłaszcza, że to numer nagrany od początku na 3 gitary. Nie ma w nim także wymagającego wokalu, ani tak wymagających solówek jak w legenardnym ATG. Nic tylko przywrócić go do życia (powołać, bo nigdy nie był grany live).
M.
M.
no nie wiem, refrenu Bruce raczej by nie wyciągnął...ewentualnie by skrzypiał jak stary tapczan.
To nie są jakoś specjalnie wymagające solówki. Na YT jest pełno coverów tego utworu, więc jeśli zwykli gitarzyści dają sobie z tym radę, to co dopiero stary wyjadacz pokroju Smitha? Zresztą solówki podczas koncertów mogą być zagrane inaczej - występy na żywo rządzą się swoimi prawami.
Niestety IM nie ma w zwyczaju grać czegokolwiek, czego nie grali wcześniej. Więc The Duellists, Alexander, czy Deja Vu raczej pozostaną w naszej strefie marzeń.
- LittleMartin16
- -#Wrathchild

Dla mnie Charlotte the Harlot to by było coś 
-
Deleted User 1499
Byyyyło w Chorzowie
- LittleMartin16
- -#Wrathchild

Ale mnie nie było 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Rozwiniesz?Stranger In A Stranger Land (sorry, Adrian, nie kupuję historii o zmarłym ojcu),