Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: dostoevsky »

Jeszcze jedna rzecz: jak byłem na spotkaniu z Brucem w Edynburgu, to dostał cztery pytania z rzędu czy zagrają Clansmana w Szkocji. :)
Pierwsze trzy pytania zignorował, po czwartym pytaniu odparł: "be careful what you wish for". ;)

Oczywiście to nie musi oznaczać, że Clansman nie wróci do repertuaru. Może po prostu nie chciał zdradzać szczegółów.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Mam nadzieję, że jeśli tym razem polecą z Blood Brothers (a mam nadzieję, że tak nie będzie), to dadzą ten numer w lepsze miejsce setu. Ostatnio było fajne napięcie przez ostatnie kilka utworów, które BB zaburzyło.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

dostoevsky pisze: śr lis 15, 2017 10:35 pm Jeszcze jedna rzecz: jak byłem na spotkaniu z Brucem w Edynburgu, to dostał cztery pytania z rzędu czy zagrają Clansmana w Szkocji. :)
Pierwsze trzy pytania zignorował, po czwartym pytaniu odparł: "be careful what you wish for". ;)

Oczywiście to nie musi oznaczać, że Clansman nie wróci do repertuaru. Może po prostu nie chciał zdradzać szczegółów.
To tak jak z tą zapowiedzią trasy w grudniu...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W moich oczach byłby to policzek w twarz fanów. Akurat o tym, że chcemy Clansmana, to IM na pewno doskonale wie od lat, a jego zagranie to nie jest nie wiadomo jaki wyczyn ponad ich siły (tak szczerze, to można go zagrać i na jedną gitarę przy odpowiedniej aranżacji). Plus ta flaga Szkocji na witrażu...Nie no, to musi być gwóźdź programu w 2018.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na jednym z witraży widnieje też krzyż :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale krzyż można interpretować na więcej sposobów, niż flagę ;) Z jednej strony oczywistość, Sign Of The Cross. Ale ja nie jestem przekonany, czy on tam jest tak o, czy ma związek z budynkiem obok niego (ten otoczony płomieniami). No i "seven holy paths to hell...". Równie dobrze może to być też Hallowed.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Flight of Icarus, Clansman, coś z AMOLAD i TFF - innego niż El Dorado i będzie ok :D
Jeśli zespół pamięta o takich rzeczach jak 35 lecie Piece of Mind, to może Trooper, Revelations, Flight of Icarus i Die With Your Boots On/upragnione Still Life :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: śr lis 15, 2017 11:02 pm Ale krzyż można interpretować na więcej sposobów, niż flagę ;) Z jednej strony oczywistość, Sign Of The Cross. Ale ja nie jestem przekonany, czy on tam jest tak o, czy ma związek z budynkiem obok niego (ten otoczony płomieniami). No i "seven holy paths to hell...". Równie dobrze może to być też Hallowed.
Miałem na myśli Sign
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Schizoid pisze: śr lis 15, 2017 10:45 pm W moich oczach byłby to policzek w twarz fanów. Akurat o tym, że chcemy Clansmana, to IM na pewno doskonale wie od lat, a jego zagranie to nie jest nie wiadomo jaki wyczyn ponad ich siły (tak szczerze, to można go zagrać i na jedną gitarę przy odpowiedniej aranżacji). Plus ta flaga Szkocji na witrażu...Nie no, to musi być gwóźdź programu w 2018.
Dziwna sprawa z tym Clansmanem. Mieli tyle okazji by go grać w ostatnich latach i zawsze z niego rezygnowali. Czasami myślę, że oni już całkiem zrezygnowali z utworów z lat 1995-1998 bo im Smallwood wmówił, że to nieciekawy okres dla publiczności. Dlatego zamiast Clansmana czy Sign of the Cross mamy po raz kolejny grane Evil that Man Do, Number of the Beast, Trooper, Wasted Years, Dance of Death czy Blood Brothers.
Niestety zespół bardzo często lekceważy fanów i to jest w jakimś sensie jego znak rozpoznawczy. Pamiętam np. wielki zawód w 2007 r. gdy szumnie zapowiadali pięć utworów z Number of the Beast, a zagrali tylko cztery w tym te trzy co zawsze. Nie wspomnę o beznadziejnych setach trasy Final Frontier czy drugiej części Maiden England Tour z 2014 roku.

Muzycy mają teraz szansę pokazać tym setem, że nie są maszynkami w rękach Smallwooda tylko muzykami, którzy mają własne zdanie. Ich repertuar koncertowy składa się z ogromnej liczy utworów więc jest co grać. Ostatni raz na spontaniczność pozwolili sobie w 2005 r., a potem wszystko już było zaplanowane głównie pod bajerancką scenografię i show. Tak jakby było to choćby w połowie tak ważne jak muzyka. Kto wie? Może dla ogromnej części fanów set nie ma już większego znaczenia, tylko sami muzycy na scenie, Eddie, show, obecność w koncercie itd. ?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Naprawdę ktokolwiek z Was ma nadzieję na FTGGOG, albo co więcej, na cokolwiek z ery Blejza? :lol:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Mr.Hankey pisze: czw lis 16, 2017 4:55 pm Naprawdę ktokolwiek z Was ma nadzieję na FTGGOG, albo co więcej, na cokolwiek z ery Blejza? :lol:
Jak dla mnie, szansę są.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ftggog akurat mysle, ze bedzie. Byl na pierwwzej zajawce
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mr.Hankey pisze: czw lis 16, 2017 4:55 pm Naprawdę ktokolwiek z Was ma nadzieję na FTGGOG, albo co więcej, na cokolwiek z ery Blejza? :lol:
Dlaczego nie? Ja mogę nie mieć nadziei, że zagrają kiedyś w całości The X Factor, bo wiem, że to nierealne. Ale Clansman czy For Greater to marzenia jak najbardziej realne. I czuję, że nas panowie w pozytywnym sensie zaskoczą.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dokladnie tez tak mysle :)
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Mętnie bo mętnie, ale kojarzę (z tego forum natyrlik) słowa Steve'a, że bardzo chętnie zagrałaby (zagraliby?) Clansmana i Sighn.
Od siebie - gdyby doszło do tego FTGGOG, Killers i 22AA .... ufffff
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

pinio pisze: czw lis 16, 2017 7:28 pm Mętnie bo mętnie, ale kojarzę (z tego forum natyrlik) słowa Steve'a, że bardzo chętnie zagrałaby (zagraliby?) Clansmana i Sighn.
Ja kojarzę że zamiast Sign była mowa o Paschendale
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Sardi pisze: czw lis 16, 2017 7:51 pm
pinio pisze: czw lis 16, 2017 7:28 pm Mętnie bo mętnie, ale kojarzę (z tego forum natyrlik) słowa Steve'a, że bardzo chętnie zagrałaby (zagraliby?) Clansmana i Sighn.
Ja kojarzę że zamiast Sign była mowa o Paschendale
A najlepiej jakby dodać do tamtych ...
Pomarzyć można :lol:
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

skoro Blaze z Absolvą gra utwory z ery maiden to maiden tym bardziej mogliby się wysilić... te albumy naprawdę mają potencjał, a ja zdecydowanie bardziej chciałbym usłyszeć Lord of Flies, Clansmana czy when 2 worlds collide w wykonaniu maiden niż znów oklepany RTTH czy Fear. To byłoby coś!
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Ale Feara to Ty szanuj!
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

szanuję, ale mają na FOTD dużo świetnych kawałków, które mogliby dać zamiast oklepanego do bólu Strachu. Ja np marzę o From here to eternity, Weekend warrior, Fugitive... jak zwykle lenie lecą po łatwiźnie...
ODPOWIEDZ