Bruce Dickinson Survivor - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Bruce Dickinson Survivor - Komentarze

Post autor: Deleted User 2259 »

Dla mnie to jego 4 najlepszy album, jak robiliśmy debiut, to też mało userów głosowało. Zaktualizowałem kolejność odpadania na pierwszej stronie, bo przez moją imprezę zrobił się nam lekki zastój.
Deleted User 2259

Mad, będzie Ci się chciało podliczać kolejne albumy?
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Jeżeli nikt nie ma nic naprzeciwko, to bardzo chętnie :) Czyli podliczałbym Accident, Chemical i Tyranny - a potem oddam pałeczkę... :)
Podsumowanka byłyby codziennie po północy (jak w przypadku Skunkworks) - wcześniej nie dam rady. Mogą być 1-2 wyjątki od tej zasady (wyjazd, picie i takie tam...), ale wcześniej podam info.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

No cóż, survivor "Skunkworks" wygrał utwór w mojej opinii dość nijaki. Szkoda, że we wcześniejszej fazie odpadły świetne jak dla mnie utwory Meltdown czy Inertia. Zobaczymy co przyniesiesie survivor AoB.
Deleted User 6661

Ja z kolei jestem usatysfakcjonowany wynikami głosowania na "Skunkworks". Wygrał jeden z moich 2. faworytów, w trójce załapał się kolejny (Solar). Z kolei Meltdown i Inertia to dla mnie okolice środkowych miejsc. Utwory świetne - bo album jest świetny - ale do najlepszych trochę im brakuje.
W Accident szkoda mi Starchildren - całkiem solidny wałek. Naprawdę chcecie przepychać mdłe balladki do kolejnych kolejek?
Deleted User 2259

Man of Sorrows to chyba był mój faworyt na AoB, teraz mi obojętne co wygra :)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze: ndz lis 26, 2017 12:38 am Man of Sorrows to chyba był mój faworyt na AoB, teraz mi obojętne co wygra :)
Może to nie był mój faworyt, ale na pewno jestem rozczarowany, że tak szybko odpadł.
Deleted User 6661

Jakże różne bywają gusta... Dla mnie Man os Sorrows to wzorzec szmiry, który powinien odpaść w 2. kolejce. Z kolei dzisiaj poważnie zagrożony jest Freak - jeden z 2 moich faworytów.
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

mad pisze: ndz lis 26, 2017 2:12 pm Jakże różne bywają gusta... Dla mnie Man os Sorrows to wzorzec szmiry, który powinien odpaść w 2. kolejce. Z kolei dzisiaj poważnie zagrożony jest Freak - jeden z 2 moich faworytów.
Też przeważnie nie lubię ballad, ale zauważyłem, że u Ciebie ballada to zawsze jest z zasady szmira. Man of Sorrows to akurat bardzo dobra kompozycja, choć kilka utworów z tej płyty stawiam wyżej.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Survivor AoB też rozwija się nie do końca zgodnie z moimi gustami. Dość szybko odpadł "Omega" - w mojej opinii utwór znakomity, a zostały jak dla mnie utwory sporo słapsze typu Taking the Queen, Road to Hell czy Arc Of Space.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Całkowicie się z tobą zgadzam. Z jednej strony to dobrze - nic nie jest pewne, z drugiej - trochę przykro patrzeć, gdy twoi faworyci odpadają na tak wczesnym etapie. Ciekawe jak sprawa będzie wyglądała z The Chemical Wedding - tam dopiero trudno jest coś odrzucić i wybrać najlepszą kompozycję.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Omega za szybko, to bezprzecznie świetny utwór. Ale Road to Hell akurat bardzo lubię - prosty, ale mocny rockowy strzał.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 6661

Jak dla mnie nieźle wygląda końcowa klasyfikacja Accident. Zwycięzca bezdyskusyjny, tytułowy osobiście przesunąłbym o jedno miejsce w dół,a na drugim widziałbym Freak - jego szybkie odpadnięcie to jak dla mnie w zasadzie jedyny minus głosowań. Cieszę się, że na pudło nie awansowała żadna ballada.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

No to teraz zacznie się rzeźnia przy CW...
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Odnośnie Accident mój ranking (chodzi o czołówkę) wyglądałaby tak: 1. Darkside 2. tytułowy 3. Omega 4. Freak 5. Man of Sorrows. Tylko miejsca 1-2 się sprawdziły. ;)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Póki co moi faworyci odpadają mniej więcej w połowie rywalizacji. Tak było przy Skunkworks, AoB i teraz przy Chemical... Liczyłem że do TOP3-4 dojdzie zarówno tytułowy jak i uwielbiany przeze mnie Alchemist... Z kolei zaskoczeniem jest, że tak wysoko dotarł Book Of Thel.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Co jest takiego wyjątkowego w "King in Crimson" że zaszedł tak daleko? :)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

To super kawałek, uwielbiam go, aczkolwiek osobiście nie umieściłbym go nawet w TOP3.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Wiesz ja też lubię ten numer, ale na samym CW jest masa lepszych. Jestem zdziwiony jego wysoką pozycją.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Moim faworytem był Book of Thel, zdecydowanie. Też jestem zaskoczony aż tak wysoką pozycją King In Crimson. Rzeczywiście, to dobry numer, ale u mnie raczej do top3 by się nie załapał.
ODPOWIEDZ