Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Zawsze ludzie wierzyli, że będzie super, a było nieźle/tak sobie. Teraz są powątpiewania, a może być znakomicie.
Wszystko się okaże 26 maja
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobrze, że tam będę 
Podczas trasy SBIT było mówione, że niektóre z numerów w setliście nie będą wykonywane po zakończeniu trasy. Do tej pory zagrano prawie wszystkie z nich, poza Rime i Heaven Can Wait (dużo popularniejszy koncertowo numer). Gdyby go teraz zagrali, to by było sprzeczne z ich własnymi słowami.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Problem w tym, iż IM już wiele razy "zmieniali zdanie", ich historia to potwierdza 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Myślę, że o tym to już zapomnieli :pSchizoid pisze: ↑czw lis 23, 2017 6:27 pm Podczas trasy SBIT było mówione, że niektóre z numerów w setliście nie będą wykonywane po zakończeniu trasy. Do tej pory zagrano prawie wszystkie z nich, poza Rime i Heaven Can Wait (dużo popularniejszy koncertowo numer). Gdyby go teraz zagrali, to by było sprzeczne z ich własnymi słowami
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Schizoid pisze: ↑czw lis 23, 2017 6:27 pm Podczas trasy SBIT było mówione, że niektóre z numerów w setliście nie będą wykonywane po zakończeniu trasy. Do tej pory zagrano prawie wszystkie z nich, poza Rime i Heaven Can Wait (dużo popularniejszy koncertowo numer). Gdyby go teraz zagrali, to by było sprzeczne z ich własnymi słowami.
Tak to mogą kłamać!.
To wszystko wydaje się coraz bardziej nierealne i nielogiczne. Mariner grany na trasie best-off, nielubiany przez Steve'a Icarus, całkowicie zapomniane Be Quick or Be dead i na dokładkę Flash of the blade
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Czyli Flight of Icarus jest pewny na 99%
Mimo to będziemy się cieszyli dopiero 26 maja. Powiem tak, będzie albo dobrze albo będzie źle.
Mimo to będziemy się cieszyli dopiero 26 maja. Powiem tak, będzie albo dobrze albo będzie źle.
Czyli Angel obalony.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Albo Dance Of Death?
Już pisałem, IMO to Transylvania.
Steve nie powiedział, że nie lubi Icarus'a, tylko, że nie lubi tego jak go nagrali, powinien być szybszy
I na LAD rzeczywiście jest. Według mnie brzmi gorzej w szybszej wersji, a pewnie w ten sam sposób zagrają go w 2018.
W ogóle to jeden z niewielu numerów IM granych na koncertach inaczej, niż pierwotnie. Zazwyczaj wszystko jest "kopiuj-wklej" z nieznacznymi zmianami, a tutaj już poszli o krok dalej.
W ogóle to jeden z niewielu numerów IM granych na koncertach inaczej, niż pierwotnie. Zazwyczaj wszystko jest "kopiuj-wklej" z nieznacznymi zmianami, a tutaj już poszli o krok dalej.
No dobra, to i ja się podłączę, bo analizowanie tych witraży to fajna zabawa. Spodobała się nawet młodemu, który pojedzie ze mną do Krakowa.
Środek głównego witrażu to bestia czyli 666.
Prawa, dolna ćwiartka głównego witrażu - oko krokodyla, pływają głównie w Nilu
czyli "The Eyes of the Nile are opening", a zatem Revelations.
To już raczej proste. Górna, lewa ćwiartka - pod gwiazdami (noc) jest wyłącznik światła ergo Fear of the Dark.
Górna prawa ćwiartka, co już było mówione, rakieta i dziecko czyli Moonchild.
Dolna, lewa ćwiartka. Dwie opcje. Albo Navigator, albo to co mi serce podpowiada i bardzo bym chciał, czyli Marynarz.
Grzyb od wybuchu bomby - prosty wybór czyli Dwie Minuty.
Zamknięte bramy nieba - wiadomo. Heaven can Wait.
Ikar czyli Lot Ikarusa. Natomiast kowal to zagadka. Może Flash of the Blade, ale niekoniecznie.
Zgadzam się co do For the Greater Good, ale fajnie by było, gdyby ta chatka z krwią była Rzeźnią dla córek
Obrazek nad Trooperem to rzeżba z Powerslave. Czyżby utwór tytułowy?
Flaga Szkocji to Clansman.
Do tego Trooper, coś z Seventh Son (pewnie Evil that man do albo Play with Madness) i kolejne z Piece of Mind. Dla mnie mogło by być Stil Life, albo Die with your boots on. Albo Where eagles.
I coś z Somewhere in time. Tutaj może być tytułowy, albo Wasted Years. Mówcie co chcecie, ale ja kocham ten utwór.
Środek głównego witrażu to bestia czyli 666.
Prawa, dolna ćwiartka głównego witrażu - oko krokodyla, pływają głównie w Nilu
To już raczej proste. Górna, lewa ćwiartka - pod gwiazdami (noc) jest wyłącznik światła ergo Fear of the Dark.
Górna prawa ćwiartka, co już było mówione, rakieta i dziecko czyli Moonchild.
Dolna, lewa ćwiartka. Dwie opcje. Albo Navigator, albo to co mi serce podpowiada i bardzo bym chciał, czyli Marynarz.
Grzyb od wybuchu bomby - prosty wybór czyli Dwie Minuty.
Zamknięte bramy nieba - wiadomo. Heaven can Wait.
Ikar czyli Lot Ikarusa. Natomiast kowal to zagadka. Może Flash of the Blade, ale niekoniecznie.
Zgadzam się co do For the Greater Good, ale fajnie by było, gdyby ta chatka z krwią była Rzeźnią dla córek
Obrazek nad Trooperem to rzeżba z Powerslave. Czyżby utwór tytułowy?
Flaga Szkocji to Clansman.
Do tego Trooper, coś z Seventh Son (pewnie Evil that man do albo Play with Madness) i kolejne z Piece of Mind. Dla mnie mogło by być Stil Life, albo Die with your boots on. Albo Where eagles.
I coś z Somewhere in time. Tutaj może być tytułowy, albo Wasted Years. Mówcie co chcecie, ale ja kocham ten utwór.
https://youtu.be/B8LrAxjYcRM?t=34 <- Tutaj brzmi najlepiej.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Trochę humoru dla relaksu 
Z zagranicznego forum Iron Maiden.LOTB realistic setlist
Wrathchild (instrumental)
Wrathchild (with Paul DiAnno, the wheelchair special)
Wrathchild (with Bruce)
Wrathchild (with Blaze)
Wrathchild (instrumental, but Janick plays the vocal melody)
Wrathchild (Techno Remix)
Wrathchild (Steve on vocals, the angry West Ham fan special)
Wrathchild (Polka version)
Wrathchild (Acoustic version)
Wrathchild (Adrian on vocals, short Wasted Years riff tease at the end)
Wrathchild (Country version, without Steve, Dave Murray on double-bass, H and Jan on banjos)
Fear Of The Dark
Iron Maiden
--------------------------------------------
Wrathchild (with TNOTB intro)
Wrathchild (Celtic version, H on fiddle, Jan on mandolin, Steve on bagpipes, Nicko on Bodhran, Davey on acoustic guitar and Bruce on tin whistle)
Wrathchild (with the last extended chorus, until the last person in the audience leaves)
Tak bardzo... nieśmieszne
A ja wam powiem co i jak
Po drodze oczywiście będzie jeszcze kilka (-naście) fejków, które co poniektórych rozgrzeją do czerwoności, no ale to też wiadomo
www.MetalSide.pl
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Ciekawa koncepcja, mam nadzieję, że błędna. Najlepiej w ogóle zapomnieć o tym witrażu i udawać, że go nie ma. Nastawić się na to, że set może być słabszy, typowo festivalowo-hitowy. Wtedy nie będzie rozczarowania, a jeśli potwierdzi się Ikar, Clansman czy Paschendale to dopiero wtedy będzie można świętować. Nie ma sensu zaprzątać sobie głowę czymś co jeszcze nie jest pewne.