Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Być może, jeśli np. w przyszłym tygodniu zostałoby 1000 - 2000 biletów na pierwszy gig, to czemu nie?
Nie dodadzą dopóki piątek się nie wyprzeda bo ludzie którzy nie kupili jeszcze biletów zaczęliby kupować sobotę i piątek byłby do dupy. Jedyna możliwość na drugi koncert jest szybkie wyprzedanie tego co jest na razie. Z akcentem na szybkie bo to by oznaczało ze jest zainteresowanie i dodanie drugiego ma sens. Jeśli zajmie z miesiąc na wyprzedanie całej hali to będzie za późno na dodanie drugiego żeby osiągnąć dobra sprzedaż
To prawda, zobaczymy jak będzie, na ten moment jest dobrze.
Ja bym wziął 2.skoro i tak będę w Krakowie
poza tym przy drugim mogliby rzucić mocny support do wzmocnienia sprzedaży.
Ale ogólnie nie wierzę w drugi koncert w Krakowie.
Ale ogólnie nie wierzę w drugi koncert w Krakowie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Z dodatkowym supportem, to ma sens. Na trybunach zostało około 3000 do sprzedania, sadzę, ze na płycie podobnie. Wszystko będzie zależeć od zainteresowania w nadchodzącym tygodniu 
-
Deleted User 1499
Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
Mam tam kumpla którego bym odwiedził i wraz z żonką skoczył na koncert, może on nam kupić te bilety ?
Mam tam kumpla którego bym odwiedził i wraz z żonką skoczył na koncert, może on nam kupić te bilety ?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bedziecie musieli wejść z nim.sekcjazwlok pisze: ↑ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
-
Deleted User 1499
Ku*wa :/ no to kibel...Dzosef pisze: ↑ndz lis 26, 2017 6:06 pmBedziecie musieli wejść z nim.sekcjazwlok pisze: ↑ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
Sam możesz sobie kupić te bilety. Najprostsze rozwiązaniesekcjazwlok pisze: ↑ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
-
Deleted User 1499
No tak tyle że jak z płatnością ? Pobierze mi z kredytowej pewnie po tak zajebistym kursie że hej plus do tego wysyłka. To już bardziej opłaci mi się Berlin, chyba że tam też znajomy nie może mi kupić...wydra77 pisze: ↑ndz lis 26, 2017 10:32 pmSam możesz sobie kupić te bilety. Najprostsze rozwiązaniesekcjazwlok pisze: ↑ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
W Londynie to zdaje się nie ma fizycznych biletów, więc za wysyłkę nie zapłacisz. Kurs przeliczenia to zupełnie inna sprawa.sekcjazwlok pisze: ↑pn lis 27, 2017 10:28 amNo tak tyle że jak z płatnością ? Pobierze mi z kredytowej pewnie po tak zajebistym kursie że hej plus do tego wysyłka. To już bardziej opłaci mi się Berlin, chyba że tam też znajomy nie może mi kupić...wydra77 pisze: ↑ndz lis 26, 2017 10:32 pmSam możesz sobie kupić te bilety. Najprostsze rozwiązaniesekcjazwlok pisze: ↑ndz lis 26, 2017 5:49 pm Pany jak wygląda kwestia kupna biletów na Londyn ?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kupowałem bilety w tym roku na angielskie gigi i kursy były standardowe dla mastercard, czyli dosyc wysokie. Opłaty chyba 5 funtow za e-ticket.
-
Deleted User 1499
A orientujecie się jak sytuacja wygląda z Berlinem ? Może mi ktoś tam kupić czy też nie ?
-
Deleted User 2259
Może Ci koleś z Jeleniej Góry zamówić, bilet do domu wyślą.
Pytaj Macka IRONSPARTANA
-
Deleted User 1499
Mam znajomą która mieszka w DE i często jest w Szczecinie więc temat wysyłki mam załatwiony. Kwestia tego czy ona może mi kupić. Rok temu nie było żadnych imiennych więc może i tym razem też tak jest.
Dzięki spytam Spartana
Ja w zeszłym roku jak kupowałem bilety na Frankfurt to sam sobie kupowałem i opłacałem a jedynie do wysyłki podałem adres znajomego w Niemczechsekcjazwlok pisze: ↑pt gru 01, 2017 10:30 amMam znajomą która mieszka w DE i często jest w Szczecinie więc temat wysyłki mam załatwiony. Kwestia tego czy ona może mi kupić. Rok temu nie było żadnych imiennych więc może i tym razem też tak jest.
Dzięki spytam Spartana![]()
Czy może był ktoś z Was na koncercie w amfiteatrze Waldbuhne w Berlinie? Jak wygląda kwestia nagłośnienia? Czy faktycznie bilety są bez wskazania miejsca siedzenia, czyli kto pierwszy ten lepszy? Czy miejsce jest godne polecenia na koncert Ironów?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Deleted User 4876
Jeśli nie ma podziału na inne typy biletów to tak, obowiazuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Na przykład na Aerosmith zrobili Golden Circle tam, co było poronionym pomysłem... a na Depeszy w przyszłym roku jest podział na stojace i siedzące..w przypadku Maiden nie ma takiego podziału i są ludzie którzy liczą wchodzących do sektora i po przekroczeniu bodajże magicznej liczby 2500 luda nikt inny już tam nie wejdzie.
Jeśli chodzi o nagłosnienie to byłem tam ze 4 czy 5 razy i zawsze miałem dźwięk żyletę
Ciekawe czy podczas koncertu gra będzie miała mocne wsparcie poza samą nazwą trasy:P
W grę Legacy of the Beast pyka codziennie koło 30-40 tysięcy osób, są to te same osoby - fakt; pewnie 80% to fanbase Maidenów - fakt.
Ale nie da się ukryć - pomysł na promocję zespołu średni, wykonanie - zaskakująco dobre
(a gram dużo w podobne gry); promocja - trochę słaba.
Promocja w chwili obecnej wygląda tak -> Znasz Iron Maiden -> Lubisz taktyczne pseudoRPG -> wiesz o LotB.
Promocja mogłaby wyglądać tak - Reklama gry RPG z muzyką legendy heavy metalu i Eddiem w TV, Internecie (wykupiona na portalach) -> słuchanie Iron Maiden.
Ryzykowna ta moja sugestia z punktu widzenia finansowego - reklama dużo kosztuje i raczej jak ktoś nie znał / nie lubił IM to gra w niewielkim stopniu to zmieni, ale jakby nie patrzeć - trzeba dobrze poszukać by trafić na grę z innego źródła niż strona IM.
I jeszcze jedna możliwość - gra to prezent dla fanów. Jak to mówił Bruce - fani IM powinni mieć swoje puby, piwo ... - to i grę na komórce. Piwo jest łatwiejsze do opchnięcia zwykłemu człowiekowi, niż jednak wymagająca (ciut myślenia) gra taktyczna.
W grę Legacy of the Beast pyka codziennie koło 30-40 tysięcy osób, są to te same osoby - fakt; pewnie 80% to fanbase Maidenów - fakt.
Ale nie da się ukryć - pomysł na promocję zespołu średni, wykonanie - zaskakująco dobre
Promocja w chwili obecnej wygląda tak -> Znasz Iron Maiden -> Lubisz taktyczne pseudoRPG -> wiesz o LotB.
Promocja mogłaby wyglądać tak - Reklama gry RPG z muzyką legendy heavy metalu i Eddiem w TV, Internecie (wykupiona na portalach) -> słuchanie Iron Maiden.
Ryzykowna ta moja sugestia z punktu widzenia finansowego - reklama dużo kosztuje i raczej jak ktoś nie znał / nie lubił IM to gra w niewielkim stopniu to zmieni, ale jakby nie patrzeć - trzeba dobrze poszukać by trafić na grę z innego źródła niż strona IM.
I jeszcze jedna możliwość - gra to prezent dla fanów. Jak to mówił Bruce - fani IM powinni mieć swoje puby, piwo ... - to i grę na komórce. Piwo jest łatwiejsze do opchnięcia zwykłemu człowiekowi, niż jednak wymagająca (ciut myślenia) gra taktyczna.