Helloween Pumpkins United - 2017/2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 28/11/2017 - Helloween Pumpkins United - Warszawa

Post autor: pz »

Zresztą w Czechach, przy ich bardziej stonowanej reakcji, nie było problemu, żeby wyróżnić się z tłumu i być zauważonym, co nam się z Dzosefem udało :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Beny82 pisze: ndz lis 26, 2017 2:56 pm Merch jakiś fajny mają?
Ja kupiłem koszulkę trasową koszulkę, są dwie z datami na plecach, więc w sumie nawet jest wybór. 600 koron, czyli koło 100 zł, więc pewnie tyle będzie kosztować w Warszawie.
Sporo było gadżetów typu smycze, kostki, fajne są czapki bejsbolówki, gdybym w takich chodził to pewnie też bym kupił ;-)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

gumbyy pisze: ndz lis 26, 2017 4:47 pm
barsiarz pisze: ndz lis 26, 2017 10:10 am
Skoro przez 3/4 koncertu trzymałeś kartkę z "prośbą" to i się w końcu ulitował...
Dla mnie to jest bieda i wiocha ;) Lubię bardzo koncertowe prezenty i mam tego sporo, ale nigdy bym tak się nie zachował :) Takie to trochę żebractwo jest ;)

Oczywiście bez napinki :)
Tez zbieram kostki i mocno o nie "walczę" (proszac ochroniarzy lub nurkujac na ziemi), ale taka kartka to strasznie słabe. Zwłaszcza, że ja dostałem i od Kaia i Sashy tym, że po prostu dobrze się bawiłem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

Czy w tej hali była szatnia? Bo szukaliśmy jej 20 minut, nikt nic nie wiedział i ostatecznie weszliśmy na płytę w kurtkach.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

W drodze od wejścia dla GC do hali na pewno nie było. Sporo osób miało kurtki ze sobą.
Wiecie, na co dzień to hala hokejowa więc może uznali że nie potrzebują szatni ;-)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: ndz lis 26, 2017 6:05 pm
barsiarz pisze: ndz lis 26, 2017 10:10 am
Skoro przez 3/4 koncertu trzymałeś kartkę z "prośbą" to i się w końcu ulitował...
Dla mnie to jest bieda i wiocha ;) Lubię bardzo koncertowe prezenty i mam tego sporo, ale nigdy bym tak się nie zachował :) Takie to trochę żebractwo jest ;)

Tez zbieram kostki i mocno o nie "walczę" (proszac ochroniarzy lub nurkujac na ziemi), ale taka kartka to strasznie słabe. Zwłaszcza, że ja dostałem i od Kaia i Sashy tym, że po prostu dobrze się bawiłem.
I od Markusa, nie pomijaj gościa tylko dlatego, że gra niesygnowanymi :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Luzik, ja się nie spinam.. dla mnie liczy się skuteczność, skoro taki kawałek papieru zadziałał na Ac/Dc, na The Rolling Stones, to dlaczego nie wypróbować go na Helloween? O kostkę Sashy musiałem po gigu zanurkować i jakiś pepik z tzzewika wypłacił mi w dłoń którą nakryłem kostkę, oczywiście później przeprosił i pełen czil..ale np. na Stonsach..Wood przeczytał kartkę..a stałem w drugim rzędzie, odbiła się od pleców gości z 1 rzędu i przez 2 minuty musiałem się z Brazylijczykiem szarpać, bo On twierdził, że to dla niego...
.
Hammet na przykład miał polewkę, jak łowiłem picki czapką, ale rzucił akurat w moim kierunku bo kartkę widział, Bassista Floydów sam uznał, że włożenie do czapki to najlepszy sposób aby pamiątka trafiła tam gdzie ma trafić...na Gunsach kostki trafiły do "randomów", którym w ogóle na tym nie zależało... i kończąc ten wątek powiem tak..kilka razy mojemu znajomemu kostki rzucał Muzyk, ona nie doleciała, podnosił ja ochroniarz i do kieszeni i co zrobisz? Zadzwonisz po Policję? :D hehe..dlatego jak jest możliwość bezpośredniego przekazania, do sceny 50 centymetrów..to ja nie widzę w tym nic złego..ale rozumiem, że komus się to może nie podobać, że ktoś może to uznawać za słabe. Ale...jebie mnie to i jutro podobny plan na kostkę Noruma i kogoś z ekipy Alice Coopera :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

thorgal_30 pisze: ndz lis 26, 2017 9:11 pmdla mnie liczy się skuteczność
Dla mnie koncert to emocje i szkoda mi czasu na myślenie o kostkach i kombinowanie jak je wydębić od muzyka. Nie wspominając już o przepychankach z innymi ludźmi, żeby tylko ją mieć. Jak coś wpadnie do ręki, to super, jak nie to nic się nie dzieje, bo to jest dla mnie podrzędna sprawa.Wolę skupić się na koncercie, muzyce itd. a nie stać z czapką i łapać kostki :lol: :wink:

Dobra, bo to nie ten temat ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja kiedyś byłem z taką siatką do łowienia rybek :lol: (wpadły mi wtedy 2 kostki)

O taka jak ta :

Obrazek
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

gumbyy pisze: pn lis 27, 2017 12:44 am
thorgal_30 pisze: ndz lis 26, 2017 9:11 pmdla mnie liczy się skuteczność
Dla mnie koncert to emocje i szkoda mi czasu na myślenie o kostkach i kombinowanie jak je wydębić od muzyka. Nie wspominając już o przepychankach z innymi ludźmi, żeby tylko ją mieć. Jak coś wpadnie do ręki, to super, jak nie to nic się nie dzieje, bo to jest dla mnie podrzędna sprawa.Wolę skupić się na koncercie, muzyce itd. a nie stać z czapką i łapać kostki :lol: :wink:

Dobra, bo to nie ten temat ;)
A nie można pogodzić jednego z drugim? tak tylko teoretycznie pytam. Kurde słucham Helloween 30 lat... znam tekst Keepera na pamięć...cały koncert bite 3 h mahałem grzywą, śpiewałem z bandem, feedback jaki publika daje Artystom to niejedno opracowanie naukowe powstało na ten temat... czasem jest też tak, że ochroniarze przechwycają picki i dają dziewczynom na barierkach ( nie wiem, myślą że zamoczą czy ki uj? ). Ja przecież bym nie płakał jakbym wrócił bez fanta bo MUZYKA NA GIGU jest najważniejsza...ale jak można i to i to to dlaczego nie? :) W każdym razie wracając do koncertu...rozpisują się że było 12 tysiecy ludzi i częśc stała w korytarzach..tak salka nabita... ta Hala w Warszawie to jaką ma pojemność?? Ciekawe ile biletów zeszło. 4 razy większy kraj...a o sold oucie nie ma mowy... Hm... Polacy nie lubią Dyni ;-) A Dynia zdrowa ;-)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Jako że Helloween już zawsze będę kojarzyć z... pinballem i arkadówkami (jeszcze w latach 80. w salonie z tymi maszynami pierwszy raz usłyszałem "Keepera" od kogoś na walkmanie), wybieram się jutro przed koncertem do Pinball Station. Nie ma na to lepszego dnia. :D
https://pl-pl.facebook.com/PinballStation/
pz
-#Administrator
-#Administrator

thorgal_30 pisze: pn lis 27, 2017 1:02 am A nie można pogodzić jednego z drugim? tak tylko teoretycznie pytam. Kurde słucham Helloween 30 lat... znam tekst Keepera na pamięć...cały koncert bite 3 h mahałem grzywą, śpiewałem z bandem, feedback jaki publika daje Artystom to niejedno opracowanie naukowe powstało na ten temat... czasem jest też tak, że ochroniarze przechwycają picki i dają dziewczynom na barierkach ( nie wiem, myślą że zamoczą czy ki uj? ). Ja przecież bym nie płakał jakbym wrócił bez fanta bo MUZYKA NA GIGU jest najważniejsza...ale jak można i to i to to dlaczego nie? :) W każdym razie wracając do koncertu...rozpisują się że było 12 tysiecy ludzi i częśc stała w korytarzach..tak salka nabita... ta Hala w Warszawie to jaką ma pojemność?? Ciekawe ile biletów zeszło. 4 razy większy kraj...a o sold oucie nie ma mowy... Hm... Polacy nie lubią Dyni ;-) A Dynia zdrowa ;-)
Jak się czasem rozejrzałem po sali, to trybuny były pełne. GC od strony, którą wchodziliśmy też, aż po korytarz. Po naszej stronie było trochę luzu w rogu GC. Ogólnie hala wyglądała na dobrze wypchaną. Czesi to jednak fani klasycznego heavy/power. A u nas (pomijając brak promocji tego koncertu) - żałośnie. Żeby w dużym mieście w centrum kraju nie wyprzedali salki na 3 tys.

Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Invader pisze: pn lis 27, 2017 12:45 am Ja kiedyś byłem z taką siatką do łowienia rybek :lol: (wpadły mi wtedy 2 kostki)
Prawie oplułam monitor kawą :D dobry patent!
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Hala Koło nie jest za wielka, byłem tam raz na Sabatonie, raczej szykuje sie kameralna atmosfera, choć trochę dziwię się że nie wyprzedali w sumie tak dość małej hali (Sabaton był wtedy sold out a mimo to było sporo luzu nawet bardzo blisko sceny).

Z innej beczki, ma ktoś jakieś info czy przed koncertem albo po koncercie da się jakoś złapać panów z Helloween na fotkę i autografy?
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Ale bieda frekwencyjnie...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Beny82 pisze: wt lis 28, 2017 7:53 pm Ale bieda frekwencyjnie...
Aż Tak? :O
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Nie bylo tak zle od strony frekwencji chociaz jak wchodzilem do hali o 19.45-to sie przerazilem. Ale koncert zajebisty. Jutro cos wiecej napisze.Nie wiem w sumie czy od ostatnich 15 lat widzialem cos lepszego.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

2k Polakow zrobilo duuuuuuuuuzo lepszy klimat niz 12k Czechów. Świetny gig :) !
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: śr lis 29, 2017 12:54 am 2k Polakow zrobilo duuuuuuuuuzo lepszy klimat niz 12k Czechów. Świetny gig :) !
Tak jest. Koncert zupełnie inny niż w sobotę. Minimalnie inny set (Kids of the Century - Rise and Fall), inna atmosfera - więcej śpiewów i skakania (ale nawet mało chamstwa i przepychania jak na koncert w naszym kraju), inne zachowania muzyków (Weikath się w Czechach nie wygłupiał, Kiske nie prosił publiczności o śpiewanie - poza I Want Out oczywiście). Ogólnie super. Czas na wycieczkę na zachód.

@dzosef rzuć okiem na PM i co myślisz o tej hali. Wygląda, że jest jeden sektor na płycie.

Awatar użytkownika
Mariner
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Mariner »

Helloween w starym składzie stanął na wysokości zadania, ale nie mogło być inaczej gdyż grali większość kawałków z Keeperów I i II i Walls of Jericho + kilka hitów z doskonałych płyt z lat 90tych.
Świetne wspomnienie pierwszego perkusisty Ingo Schwichtenberga.
Dla mnie odjazd, będzie trzeba się otrząsnąć pare dni po koncercie i... wybrać się na kolejny :)
Maiden, potem długo długo nic, a później już nic...
ODPOWIEDZ