Wtedy ogłosili od razu dwie daty. Teraz tylko "dokładają" ze względu na duże zainteresowanie. Nie jest powiedziane, że gdyby zrobili teraz drugi koncert w Ergo to popularność byłaby równie duża.UptheIronsWro pisze: ↑sob gru 02, 2017 3:40 pm To dlaczego w 2013 grali dwie hale w innych miastach? Jednak wydawać by się mogło, że lepiej grać dwa koncerty gdzie indziej. Bardziej to atrakcyjne dla publiczności, która nie musi pokonywać tylu kilometrów na koncert. Ze Szczecina, Gdańska czy nawet Poznania do Krakowa jest jednak kawał drogi.
27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)
Bo wtedy już wcześniej mieli zaplanowane dwa koncerty i nie spodziewali się, że sprzedaż pójdzie tak dobrze, że w kilka tygodni dwie wielkie hale wyprzedadzą się do ostatniego miejsca. Klepisko w 2011 roku nie przyciągnęło jakichś wielkich tłumów, więc nikt się nie spodziewał takiego sukcesu. A teraz mamy spontaniczną sytuację, choć pewnie wcześniej przy negocjacjach wstępnie dogadano się co do ewentualnej drugiej daty, w przypadku bardzo dobrej sprzedaży.To dlaczego w 2013 grali dwie hale w innych miastach? Jednak wydawać by się mogło, że lepiej grać dwa koncerty gdzie indziej. Bardziej to atrakcyjne dla publiczności, która nie musi pokonywać tylu kilometrów na koncert. Ze Szczecina, Gdańska czy nawet Poznania do Krakowa jest jednak kawał drogi.
Tauron to jednak największa, koncertowa hala w Polsce, pojemność jak O2 Arena w Londynie (no może ciut mniej). Wielokrotnie rozmawiałem z LN odnośnie Sonisphere 2011, pytałem także mojego przyjaciela, który jako handlowiec reprezentuje tą firmę. Soni 2011 był mniej udany, niż pierwsza odsłona z BIG 4, ale tamto wydarzenie pod wieloma względami było czymś bezprecedensowym. No cóż, nikt chyba nie liczył na powtórkę sukcesu w tak ogromnej skali. Te +/- 45K to jednak nie jest źle, jednak pamiętajmy, iż to był festiwal. Największy, samodzielny koncert IM w Polsce to Wrocław 2016. 38 - 40 K, frekwencja bardzo dobra, zważywszy jak często do nas przyjeżdżają. Teraz, gdyby dodali drugą datę (jest to bardzo możliwe) to w sumie mogłoby się pojawić tyle samo widzów oczywiście, łącznie. Do 27 lipca jest 8 miesięcy, z dobrym supportem, reklamą (widziałem tylko plakat koncertu w Gazecie Prawnej) to nie jest abstrakcją.
Ja bym optował za drugim koncertem w Atlas Arenie, jakby co...UptheIronsWro pisze: ↑sob gru 02, 2017 3:40 pm To dlaczego w 2013 grali dwie hale w innych miastach? Jednak wydawać by się mogło, że lepiej grać dwa koncerty gdzie indziej. Bardziej to atrakcyjne dla publiczności, która nie musi pokonywać tylu kilometrów na koncert. Ze Szczecina, Gdańska czy nawet Poznania do Krakowa jest jednak kawał drogi.
Byłem dzisiaj w empiku i media markt i w żadnym z tych punktów nie ma na sprzedaż biletów na 27 lipca.
Piszę o tym, bo RALF wspominał, że ruszyła już sprzedaż stacjonarna.
Piszę o tym, bo RALF wspominał, że ruszyła już sprzedaż stacjonarna.
prodiża kabel wskazał mi drogę
W niektórych były, może LN zamknął ta możliwość, licząc iż domknie sprzedaż pierwszej daty pobierając odpowiednie "opłaty manipulacyjne" przy każdym bilecie.
https://www.ticketpro.pl/muzyka/1823055 ... aiden.html bilety są dostępne stacjonarnie przez Ticketpro
dokładnie
Srać już się chce jak się czyta te dywagacje dotyczące drugiej daty! Ogłoszą to ogłoszą i na ch... to teraz drążyć! Ja to bym się teraz skupił na dywagacjach na temat supportów! Jeden czy dwa i kto! Ja stawiam że będą dwa. Pierwszy polski dobry zespół i drugi, jakaś europejska zajebista kapela 
Nie chcesz, to nie czytaj...
Ralf ogarnij bo 50% w tym temacie to Twój bezsensowny spam!!! Pieprzenie o szopenie albo gównoburza !!! Ludzie chcą poczytać z sensem coś a nie tylko Twoje wymioty!!!
"Coś" znajdziesz tylko i wyłącznie na oficjalnej Maiden albo organizatora koncertów, na fanowskich forach wszędzie i od zawsze jest miejsce na dywagacje i refleksje, tak jest i tutaj. Sanktuarium FC nie jest agendą informacyjną ani managementu IM ani Live Nation Polska - tym się różnimy od typowych instytucji tego typu. Tu jest miejsce właśnie na tego typu "wolną myśl". Inna sprawa, iż nieraz temat zbacza w różnych kierunkach - jednak jest to rzecz nieunikniona.
- Saimon1995
- -#Moderator

Dzięki, to się nazywa pozytywne podejście. Szacun!!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

UptheIronsWro pisze: ↑pt gru 01, 2017 9:26 pm Znowu fani Iron Maiden zajmują się wszystkim tylko nie setlistą. Potem nic dziwnego, że zespół napierdziela Hillsami, Numberami, Trooperami, Fearami, Minutami i Wrathchildami w nieskończoność. Fani Iron Maiden byliby zadowoleni gdyby te utwory były grane na przemian. Co? W końcu Eddie jest, efekty specjalne są, Bruce na scenie jest, w dużym evencie się uczestniczy, czego chcieć więcej?
Zaraz,zaraz. Czy to aby nie to Maiden, które najbardziej cenisz i zaciekle bronisz w wątku o najnowszym wydaniu koncertowym? Powinieneś piać z radości jak Bruce w tamtym okresie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Taniej jest dodać drugą datę w tej samej hali niż w innym mieście - odpadają koszty logistyki, a wynajem samej hali na dwie noce jest o wiele tańsze.UptheIronsWro pisze: ↑sob gru 02, 2017 3:40 pm To dlaczego w 2013 grali dwie hale w innych miastach? Jednak wydawać by się mogło, że lepiej grać dwa koncerty gdzie indziej. Bardziej to atrakcyjne dla publiczności, która nie musi pokonywać tylu kilometrów na koncert. Ze Szczecina, Gdańska czy nawet Poznania do Krakowa jest jednak kawał drogi.
Dokładnie, tylko powinni jakiś fajny support dodać, coś o takiej rozpoznawalności jak Slayer - już na nich samych przyszłoby kilka tysięcy ludzi. Może to być jednak Ghost oraz wspomniany już Sabaton.
-
Deleted User 4783
tylko nie szczejer.... w 2014 była miazga, ale bez przesady. Niech dadzą coś nowego!
Jak wyprzedadzą to najwyżej pojedziesz do PragiThe_Alchemist pisze: ↑sob gru 02, 2017 11:17 am Na wyczerpaniu? Ja jeszcze nie mam :/ weźcie nie straszcie!
To nie chodzi o to ze Maideni chcą zagrać drugi koncert w Krakowie a nie gdzie indziej. Chodzi o to ze oni zakładali na początku ze zagrają jeden koncert w Polsce z opcja na drugi jeśli będzie popyt. No bo wiadomo ile biletów poszło na Wrocław w zeszłym roku. Jeżeli od samego początku zamierzaliśmy zagrać dwa koncerty w Polsce, to ogłosiliby oba od razu, tak jak w 2013 i pewnie zrobiliby jeden w Krakowie a drugi faktycznie tak jak mówisz gdzieś na północy np. Tak samo jak w 2013.UptheIronsWro pisze: ↑sob gru 02, 2017 3:35 pm Jedno mnie dziwi. Po co robić drugi koncert w tym samym mieście?. Paryż i Londyn to gigantyczne miasta więc tam się wszystko opłaca, ale Kraków? . Jest np. hala w Bydgoszczy, na 8 tysięcy ludzi. W przeszłości grał tam Dream Theater. Koncert nie byłby ryzykiem, a ludzie z północy Polski mieliby ciekawą opcję. Kraków i tak w tym roku jest mocno obsadzony bo grają tam prawie wszyscy.
Ale ze zdecydowali się na jeden z ewentualna opcja na drugi, to w grę ze względów logistycznych i organizacyjnych wchodzil jedynie drugi koncert w Krakowie.