Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: gumbyy »

UptheIronsWro pisze: śr gru 06, 2017 7:01 amNie wiem dlaczego nie jest grany od 2000 roku.
Bo na długie epiki brakuje miejsca. Na trasach płytowych są grane te z płyty. Na wspominkowych mieliśmy "7 Son" i "Rime...". Teraz jakaś szansa jest, bo jakiś kolos w secie może przecież być.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wiecie, to może irracjonalne, niemniej ja mam takie przeczucie, iż tym razem nas zaskoczą in plus!
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

gumbyy pisze: wt gru 05, 2017 7:32 pm
UptheIronsWro pisze: wt gru 05, 2017 4:53 pm22 Acacia Avenue przed trasą A Matter of the Beast i Infinite Dreams przed trasą Maiden England też wydawały się pewne.
To że nie zagrali Infinite podczas Maiden England do dzisiaj uważam za jedyny, za to olbrzymi minus całej trasy.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

RALF pisze: śr gru 06, 2017 11:19 am Wiecie, to może irracjonalne, niemniej ja mam takie przeczucie, iż tym razem nas zaskoczą in plus!
Ja jakoś nie liczę na to, ale sama możliwość usłyszenia czegoś z ery Blaze'a i kilku kawałków nagranych po Reunion to już jest coś świeższego. Do tego 1-2 zaskoczenia z "golden ages" i mamy udany set.
Awatar użytkownika
Nyczu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: Nyczu »

Numer IP to on sobie pewnie może zmieniać, jeżeli jest na tyle zmotywowany by tu zaglądać co jakiś czas pod nowym nickiem.
Co do Legacy to jak myślicie, jaka jest szansa na chociaż jeden kawałek z AMLOAD? Może The Legacy? ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Reincarnation co najwyżej albo Kolorki
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dopiero co pewny miał być FGGOG,więc skąd nagle kolorki czy ben?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

The_Alchemist pisze: ndz gru 10, 2017 10:12 am :evil: znaleźć nr IP i zablokować możliwość wchodzenia na forum xD
No chyba nie. Teraz przynajmniej mam bekę, a tak?

Reprezentacja AMOLAD skończy się na FTGGOG, inne utwory z tej płyty to IMO abstrakcja.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Peppers pisze: ndz gru 10, 2017 2:50 pm Numer IP to on sobie pewnie może zmieniać, jeżeli jest na tyle zmotywowany by tu zaglądać co jakiś czas pod nowym nickiem.
Co do Legacy to jak myślicie, jaka jest szansa na chociaż jeden kawałek z AMLOAD? Może The Legacy? ;)
Od ponad 11 lat nie zagrali w Europie nic z AMOLAD, więc sądzę, że na TEJ trasie to się zmieni i pojawi się jeden kawałek z tej płyty. Stawiam na FTGGOG.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Były Benjamin Breeg i These Colours Don't Run w 2010 roku na kilku koncertach w Europie.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

UptheIronsWro pisze: pn gru 11, 2017 11:18 am Były Benjamin Breeg i These Colours Don't Run w 2010 roku na kilku koncertach w Europie.
I na żywo to była mega miazga :twisted:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeśli ta akcja "music monday" na FB Ironów to podpowiedzi co do setlisty, to znamy już kolejny numer - Death Or Glory.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Schizoid pisze: pn gru 11, 2017 8:01 pm Jeśli ta akcja "music monday" na FB Ironów to podpowiedzi co do setlisty, to znamy już kolejny numer - Death Or Glory.
Z całą sympatią do TBOS, ale uważam że wystarczająco wyczerpali ten materiał. Jednak czas ustąpić miejsca starszyznie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja bym się cieszył i to bardzo!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szczerze mówiąc, to spodziewałem się takiego wyboru. Jeśli nie graliby Aces High (przy jednym utworze o tematyce lotniczej, numer ten staje pod znakiem zapytania), to DOG byłoby dobrym wyborem na rozpoczęcie bisów.

Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

RALF pisze:Ja bym się cieszył i to bardzo!
Ja też :mrgreen:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Akurat mnie obecność Death or Glory bardzo by cieszyła. Świetny, koncertowy numer. A przed refrenem można się trochę powygłupiać. :lol:
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Na Death or Glory bawiłem się świetnie, jeden z najlepszych kawałków Iron Maiden na żywo. Świetna zabawa :D
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Witam z metalowym uściskiem dłoni i debiutując na tym zacnym Forum dorzucam swoje 3 grosze do spekulacji.
Uważam, że na pewno będzie przynajmniej jeden kawałek z AMOLAD. Ja stawiam na Lord Of Light. Popatrzcie na największy witraż. Jakoś nie kojarzy mi się z Number Of The Beast, tylko właśnie z Lord Of Light. Do tego jeszcze bardzo lubiany przez Bruce'a "For The Greater...". Dave Murray już wiele miesięcy temu zapowiedział niespodzianki w 2018 i Smallwood z Taylorem upierdliwiają się, aby podreperować sprzedaż niektórych płyt. Oczywiście po kilkunastu gigach mogą zamienić te utwory na Wrathchild czy Run To The Hills. A z dziedziny myślenia życzeniowego: na początku trasy będą grać Hallowed by w Atenach zastąpić go upragnionym Alexandrem (za co Grecy sprezentują Im jakąś małą niezamieszkaną wyspę).
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Niespodzianką była zapewne właśnie trasa i może składanka ;)

ODPOWIEDZ