27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)

Post autor: wydra77 »

RALF pisze: pt gru 08, 2017 6:11 pm Co do trybun: mam zrzuty ekranu z poprzednich zliczań, także zachowałem liczby, porównuję kolejno, rzędami ile jeszcze zostało. Płyta na IM zawsze schodzi najszybciej i jest jej najmniej, według mojego kolegi (mówiłem, iż pracuje w dystrybucji) na płytę zostało "dobre kilka setek". Tak jest i było zawsze, dlaczego teraz ma być inaczej? W tej chwili prawdopodobnym jest, iż zostało wszystkiego jakieś 1800 (razem z płytą).
A o jakiej pojemności mówimy? 18k?
Czyli na ten moment prawie cały koncert wyprzedany, No powiedzmy te 16k na sam Maiden, bo żadnego supportu nie ma jeszcze ogłoszonego. Mysle ze druga data mogłaby osiągnąć dobry wynik. A support lub może nawet dwa na pewno pomogłyby sprzedać pare biletów wiecej
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

W granicach 18K, sądzę że do świąt już resztki zostaną, z dobrym supportem (-tami) drugi koncert ma sens.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Tym większy, jeśli wziąć pod uwagę, że już ktoś się wychlapał z przygotowaniami do takowego.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Poczekamy, w tym roku to już na 99% tego nie ogłoszą ale w styczniu? Może i tak? :idea:
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

A wracając do bilbordów, które pojawiły się na ulicach. Jaki jest ich sens właśnie teraz skoro zostało już niewiele biletow. Do koncertu jeszcze 7 miechow wiec ten koncert się prędzej czy później wyprzeda sam. Bez jakiejś większej reklamy. Wiec jaki jest sens wyklejanie miast tymi wielkimi reklamami właśnie teraz? Otóż może właśnie po to żeby wyprzedał się predzej niż później, jak najszybciej, tak żeby można ogłosić drugi ;)
Jest w tym jakiś sens chyba nie?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Być może, przyznam - ja akurat na stronie LN nie widziałem na własne oczy tego ogłoszenia koncertu 28 lipca, trafiłem na to tutaj. Oczywiście są wiarygodne osoby, które fakt ten zaobserwowały. Chyba firma by tego nie pokazała dla żartu... Może planują coś jeszcze? Druga data ma sens pod warunkiem bardzo mocnego supportu.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Byłem na stronie LN w ten czwartek około godziny 23 i jak byk stały tam dwie daty i informacja, że wkrótce rusza sprzedaż biletów na drugi koncert, więc nie ma nad czym dywagować. Nikt nie puścił żadnego fejka.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wierzę, czyli coś na rzeczy jest...
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

wydra77 pisze: pt gru 08, 2017 11:03 pm A wracając do bilbordów, które pojawiły się na ulicach. Jaki jest ich sens właśnie teraz skoro zostało już niewiele biletow. Do koncertu jeszcze 7 miechow wiec ten koncert się prędzej czy później wyprzeda sam. Bez jakiejś większej reklamy. Wiec jaki jest sens wyklejanie miast tymi wielkimi reklamami właśnie teraz? Otóż może właśnie po to żeby wyprzedał się predzej niż później, jak najszybciej, tak żeby można ogłosić drugi ;)
A jaki był sens wieszania bilbordów promujących Black Sabbath w Tauronie, gdy gig wyprzedał się szybciutko? Żaden. Po prostu zlecenie na druk/tapetowanie leci znacznie wcześniej, jeszcze zanim ktoś pomyślał "a może będzie sold out".
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zgadza się, poczekamy do końca roku, sprzedaż powinna już być na ukończeniu. Ewentualny dodatkowy gig ogłoszą w styczniu (o ile ogłoszą).
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Bilet zamówiłem w środę o 1 w nocy. Ku mojemu zaskoczeniu, dotarł wczoraj.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Szybko. Ale teraz nie mają już tylu wysyłek co ma początku. Kurier czy poczta?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

wydra77 pisze: pt gru 08, 2017 11:03 pm A wracając do bilbordów, które pojawiły się na ulicach. Jaki jest ich sens właśnie teraz skoro zostało już niewiele biletow. Do koncertu jeszcze 7 miechow wiec ten koncert się prędzej czy później wyprzeda sam. Bez jakiejś większej reklamy. Wiec jaki jest sens wyklejanie miast tymi wielkimi reklamami właśnie teraz? Otóż może właśnie po to żeby wyprzedał się predzej niż później, jak najszybciej, tak żeby można ogłosić drugi ;)
Pamiętaj że billboardy spełniają nie tylko rolę informacyjną czy mają na celu zwiększyć sprzedaż danego gigu, ale często wiążą się też z wymogami ewentualnych sponsorów czy partnerów koncertu, w sensie że ich logo musi być widoczne, ich nazwa itd. a czasem wymaga też tego sam zespół czy wytwórnia, które chcą aby ich marka była po prostu widoczna i rzucała się w oczy. Marketing ma znacznie szersze spektrum niż tylko sprzedaż.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

SOBER1Z pisze: sob gru 09, 2017 2:07 am
A jaki był sens wieszania bilbordów promujących Black Sabbath w Tauronie, gdy gig wyprzedał się szybciutko? Żaden. Po prostu zlecenie na druk/tapetowanie leci znacznie wcześniej, jeszcze zanim ktoś pomyślał "a może będzie sold out".
Moj bilet GC kupilem 3 tyg przed koncertem na eventimie ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Sorry, powinienem był napisać "wyprzedał" :D Co nie zmienia faktu, że wtedy padł rekord frekwencyjny hali, do koncertu bejbera.

Meta niby też wyprzedana, a co jakiś czas wpadają bilety... zresztą tak jest zawsze...
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Moje bilety kupione 20.11 od razu jak ruszyła przedsprzedaż jeszcze nie dotarły... Ani listonosza, ani awizo (wybrałem polecony). Chyba trzeba będzie w poniedziałek zadzwonić, żeby zupełnie nie wpadły w świąteczno-noworoczny bajzel pocztowy.
Meta niby też wyprzedana, a co jakiś czas wpadają bilety... zresztą tak jest zawsze...
Ostatnimi czasy obserwuję dostępność biletów na Metę codziennie dla kumpla, który przespał temat - i nie widziałem żeby była jakaś nowa pula.

M.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

PanPrezes pisze: pt gru 08, 2017 11:26 pm Byłem na stronie LN w ten czwartek około godziny 23 i jak byk stały tam dwie daty i informacja, że wkrótce rusza sprzedaż biletów na drugi koncert, więc nie ma nad czym dywagować. Nikt nie puścił żadnego fejka.
Ja jako pierwszy wkleiłem screena, bo dostałem koło 20/21 maila z nowym wydarzeniem od Iron Maiden w mojej okolicy, później na stronie LN, aż do godziny 9 kolejnego dnia druga data widniała. No chyba, że fejka puściło live nation :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie, fejk nie, wyciekło przed czasem...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

MaidenFan pisze: sob gru 09, 2017 6:56 pm
PanPrezes pisze: pt gru 08, 2017 11:26 pm Byłem na stronie LN w ten czwartek około godziny 23 i jak byk stały tam dwie daty i informacja, że wkrótce rusza sprzedaż biletów na drugi koncert, więc nie ma nad czym dywagować. Nikt nie puścił żadnego fejka.
Ja jako pierwszy wkleiłem screena, bo dostałem koło 20/21 maila z nowym wydarzeniem od Iron Maiden w mojej okolicy, później na stronie LN, aż do godziny 9 kolejnego dnia druga data widniała. No chyba, że fejka puściło live nation :D
Przed zajrzeniem na forum widziałem, że jakaś dziewczyna wrzuciła screena z informacją od LN. Także Ciebie o sianie fermentu nie posądzam :D
Ostatnio zmieniony sob gru 09, 2017 8:04 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Najwyraźniej, szykowali/ują coś dodatkowego.
ODPOWIEDZ