24-25-27/02/2019 Dire Straits - Experience - Kraków, Warszawa, Gdynia

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

24-25-27/02/2019 Dire Straits - Experience - Kraków, Warszawa, Gdynia

Post autor: thekingcrimson »

"Minęło już ponad 35 lat, kiedy piosenka „Sultans of Swing” zdominowała rozgłośnie na całym świecie i w tym czasie powstało legendarne Dire Straits. Grupa ze 120 milionami sprzedanych albumów pisała historię rocka i wyprzedawała koncerty na największych stadionach, a Mark Knopfler osiągnął szczyt muzyczny. Grupa koncertowała w podstawowym składzie zaledwie 13 lat, ale ogromne zainteresowanie zespołem utrzymywało się nawet po odejściu Marka, który pod koniec lat osiemdziesiątych rozpoczął pracę nad własnym projektem.

Aktualnie grupa Dire Straits z nagłówkiem Experience wyrusza po latach na światową trasę koncertową, z udziałem kilku członków składu początkowego, gdzie prezentują niezapomniane show. Bezcenni muzycy, posiadacze Grammy Awards, jak saksofonista Chris White, gitarzysta Terence Reis, perkusista Chris Whitten, klawiszowiec Simon Carter, Tim Walters i James Powell przemierzają miasta na świecie, a koncerty w niektórych z nich zostały już wyprzedane.

Obrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 23-25-27/02/2018 Dire Straits - Experience - Warszawa, Gdynia, Wrocław.

Post autor: Shedao Shai »

thekingcrimson pisze: pn gru 18, 2017 5:32 pm z udziałem kilku członków składu początkowego,
Obu Knopflerów nie ma, Withersa nie ma, Illsleya nie ma, to kto jest z tego składu początkowego? Noszący wzmacniacze i gość od merchu? :lol:

Odpuszczam bez żalu.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Shedao Shai pisze: pn gru 18, 2017 6:01 pm
thekingcrimson pisze: pn gru 18, 2017 5:32 pm z udziałem kilku członków składu początkowego,
Obu Knopflerów nie ma, Withersa nie ma, Illsleya nie ma, to kto jest z tego składu początkowego? Noszący wzmacniacze i gość od merchu? :lol:

Odpuszczam bez żalu.
Jest marka. :D
Cenowo - nie skomentuje... od 179zł.

bilety
Ostatnio zmieniony pn gru 18, 2017 6:24 pm przez thekingcrimson, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

thekingcrimson pisze: pn gru 18, 2017 6:14 pm
Shedao Shai pisze: pn gru 18, 2017 6:01 pm

Odpuszczam bez żalu.
Jest marka. :D
Ciekawe jak z cenami. Za 50 zł można się wybrać. :)
http://www.eventim.pl/bilety.html?affil ... p=1&xtcr=1

za 5 dyszek to parking i piwo opłacisz :wink:
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ubiegłeś mnie w edycji. :)
E, Panie 50 zł to ja mam 2 dobre koncerty w klubie a nie parking.
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Koncert w Warszawie jest wyprzedany od kilku tygodni.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ciemny lud to kupił
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

>odejściu Marka
>grupa Dire Straits z nagłówkiem Experience
>z udziałem kilku członków składu początkowego

no to ładnie polecieli, biorąc pod uwagę, że Mark rozwiązał swój zespół, a nie odszedł i fakt, że w składzie tego czegoś jest tylko dwóch panów mających coś wspólnego z DS, panowie Chris White i Chris Whitten (swoją drogą ciekawa zbieżność), a i tak nigdy nie byli oficjalnymi członkami DS.

White zagrał kilka partii na Brothers in Arms i On Every Street i grał na trasach promujących obie te płyty
Whitten zagrał na bębnach na OES i na trasie tejże płyty

Dire Straits jak ta lala :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Recydywa. Nie wklejam dat, wkleję opisówkę:

Legendarny zespół Dire Straits, na czele z Markiem Knopflerem, który swoimi 120 milionami sprzedanych albumów pisze historię Rocka, wyprzedaje największe stadiony na swoje koncerty i zdobywa szczyty popularności w latach 70 tych. Ogromna popularność grupy trwała przez 15 lat, ale ogromne zainteresowanie zespołem, zostało kontynuowane nawet po odejściu Marka, która odszedł w późnych latach osiemdziesiątych aby realizować własne projekty.

Aktualnie grupowania Dire Straits z nagłówkiem EXPERIENCE powraca po latach na światową trasę koncertową, z udziałem kilku członków składu początkowego, przedstawiając niezapomniane show.

Bezcenni muzycy, posiadacze Grammy Awards, jak saksofonista Chris White, gitarzysta Terence Reis, perkusista Chris Whitten, klawiszowiec Simon Carter, Tim Walters i James Powell przemierzają światowe miasta a ich koncerty w monentalnie się wyprzedają.

Limitowana Edycja BILETÓW Meet & Greet umożliwia ich posiadaczom osobiste spotkanie z zespołem!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

to jest najbardziej żałosny wśród coverbandów mających w składzie kogokolwiek z byłych członków
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

krusejder pisze: pn gru 18, 2017 6:55 pm ciemny lud to kupił
Nie mów tak....Po prostu taka jest tęsknota za Dire Straits live, nawet jeśli to tylko cover band.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
ODPOWIEDZ