27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)
Wiem to od kolegi, który trochę siedzi w temacie. Myślę jednak, że tego koncertu koniec końców nie będzie. Jeszcze jakieś koncerty ogłoszą w najbliższych tygodniach i ludzie będą mieli na co chodzić. Z tego co pamiętam Iron Maiden dodawało drugi koncert szybciej, nigdy nie po miesiącu czy dwóch. Nie wiem zresztą, tak nie żyję tą kwestią bo narazie nie wiem co to w ogóle będzie za trasa. Można się spodziewać wszystkiego i niczego. Nie jest powiedziane, że będzie to poziom Early Days, Somewhere Back in Time czy Maiden England.
Będzie, czy nie - 27 jest w sumie na wyprzedaniu. A trasa, sądzę że koniec z końców wszyscy będziemy zadowoleni.
A ja sobie tak myślę, że był brany pod uwagę ten drugi koncert. Poprzedni sprzedał się w zaskakującym formacie i teraz brano pod uwagę, że mniejszy obiekt sprzeda się na pniu (tak jak Metallica - na pewno management monitoruje takie tematy) i zostawiono furtkę na drugą datę. Obecna sprzedaż (świetna, ale nie błyskawiczna) pokazuje, że druga data nie jest jakoś mega konieczna, bo w zasadzie nie ma ludzi, którym zabrakło by biletu/ów. A takie osoby napędziłyby frekwencję na drugi dzień.
A TR palną gafę (jak na razie) i konsekwentnie się jej trzymają. Jak trafią, to ok, a jak nie to się wycofają z tego i tyle. Wiele portali ogłosiło z hukiem drugą, pewną datę
A TR palną gafę (jak na razie) i konsekwentnie się jej trzymają. Jak trafią, to ok, a jak nie to się wycofają z tego i tyle. Wiele portali ogłosiło z hukiem drugą, pewną datę
www.MetalSide.pl
I to tylko spowolniło nieco wyprzedanie pierwszej. Fakt, koncertów na 2018 zabookowano bardzo dużo, nie wykluczmy i nie potwierdzamy, czyli punkt wyjścia.
-
Deleted User 1499
Ciekawi mnie dalszy brak supportu. Może trzymają go do ogłoszenia drugiej daty ? Jeśli support byłby dobry to dodatkowo napędził by drugi koncert, do tego jakaś część ludzi którzy powtórzą koncert, no i reszta dla niezdecydowanych. Fakt że trasa jest dość tajemnicza to i zainteresowanie też w sumie mniejsze.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Koncerty w Europie sprzedaja się grubo, nie powiedziałbym że zainteresowanie jest mniejsze
W znakomitej większości bilety schodzą bardzo dobrze. Nawet jeszcze miesiąca czasu nie są na rynku, w wielu miejscach koncerty są na wyprzedaniu.
-
Deleted User 1499
Jak tak patrzę na mapkę to Ozzy chyba nawet 50% nie sprzedał, masa miejsc jest dostępna. Tak samo GNR - dolne trybuny w ogóle nie sprzedane (swoją drogą cena zaporowa 449). 70% na pewno nie zejdzie do lutego.
Nieee, co ma piernik do wiatraka, za drogie bilety i tyle, jeśli mają ogłosić drugą datę na IM to ogłoszą.
I to mi się w RALFie podoba.
Najpierw mówił, ze do końca roku powinni ogłosić bo bilety na pierwszy powinny zejść. Potem pisał: poczekajmy do stycznia po Nowym Roku. A teraz już mamy czekać do połowy stycznia
Ja powiem inaczej. Poczekajmy do pierwszego koncertu. Może Bruce ogłosi ze sceny
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ze sceny w Krakowie
To jak to w końcu jest? Na IM ceny są ok, a na tamte koncerty nie? Powiedziałbym, że biorąc pod uwagę markę i częstotliwość wizyt w Polsce, wysokie ceny są bardziej uzasadnione, niż te na Maiden.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
BTW, bilety na Maiden są już dostępne w Empikach.
Ok. 600 biletów zostało na Kraków 
z koncertem 28 lipca to będzie tak:
secret gig w jednym z krakowskich klubów - wiem z pewnego źródła
secret gig w jednym z krakowskich klubów - wiem z pewnego źródła
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Wszystkich! Fusy nie są potrzebne, wystarczą znajomości.