27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)

Post autor: UptheIronsWro »

Nie ma najmniejszych szans by się sprzedał w 70% nawet gdyby na support dać zespół klasy Megadeth, Antrhax czy coś megapopularnego typu Sabaton. Lepiej zrobić jeden koncert i go wysprzedać w 100% bo to lepiej brzmi marketingowo. Mi od początku wizja dwóch koncertów w Polsce pachniała szukaniem sensacji . To co mieli zdublować czyli Paryż, Londyn i Helsinki ogłosili już na samym początku.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Być może masz rację, lepiej po takim sukcesie aby rychło do nas wrócili, np. w 2020 roku, ale już na większy obiekt. Konkurencje w przyszłym roku będzie ogromna, fani szeroko pojętego rocka mają w czym wybierać. Lepiej poczekać do 2020 - kto wie, czy to nie będzie już trasa nowego albumu.
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

To znaczy dla mnie lepiej gdyby ogłosili ten drugi koncert, ale staram się patrzeć realistycznie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

RALF pisze: śr sty 03, 2018 2:18 pm Być może masz rację, lepiej po takim sukcesie aby rychło do nas wrócili, np. w 2020 roku, ale już na większy obiekt.
Żadnych większych obiektów. Tylko hale. Nie mam ochoty oglądać ich w spędzie z odległości kilometra. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale to jest zespół typu "spędowego". To zamiast Krakowa niech dadzą drugi koncert w... Łodzi, oczywiście to nierealne :)
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Współczuję tylko ludziom, którym 27 lipca coś wypadnie. Choroba, nagłe obowiązki w pracy, wydarzenie rodzinne itd. Stracą pieniądze, a tak mogliby sprzedać bilet. Pewnie w Live Nation powiedzą, że to w interesie fanów, bo te osoby sprzedałyby bilet 2 razy drożej. Jest takie powiedzenie " Nie sądź każdego swoją miarą". To się tutaj tyczy świetnie tych jegomości.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

UptheIronsWro pisze: śr sty 03, 2018 2:13 pm Nie ma najmniejszych szans by się sprzedał w 70% nawet gdyby na support dać zespół klasy Megadeth, Antrhax czy coś megapopularnego typu Sabaton. Lepiej zrobić jeden koncert i go wysprzedać w 100% bo to lepiej brzmi marketingowo. Mi od początku wizja dwóch koncertów w Polsce pachniała szukaniem sensacji . To co mieli zdublować czyli Paryż, Londyn i Helsinki ogłosili już na samym początku.
Jestem przekonany, że opcja drugiego koncertu była rozważana, ale uznano że nie ma sensu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Na stronie https://sklep.ebilet.pl/59391220085948446 jeszcze płyta dostępna i jeden bilet na trybunę :D
Night Mistress Fan Club Łódź
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Już wczoraj raz płyta "zgasła". GA, może skrajne trybuny do końca będą dokładane, 27 VII to będzie baaardzo gorący dzień.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

UptheIronsWro pisze: śr sty 03, 2018 12:01 pmWłaśnie dlatego odpuszczam ten koncert.
To po co się udzielasz w tym temacie? :lol:
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chyba tak celowo mówi, żeby mu potem żal nie było. Panie Gumbbyy a kiedy to ujrzymy Pana reckę "TBOS:LCh" na MetalSide? :)

EDIT: ostatnie 25 biletów, do piątku powinny zejść.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze: śr sty 03, 2018 4:35 pm Chyba tak celowo mówi, żeby mu potem żal nie było. Panie Gumbbyy a kiedy to ujrzymy Pana reckę "TBOS:LCh" na MetalSide? :)
Hehe... może być.

A codo recenzji - muszę przysiąść nad tym CD i jeszcze posłuchać ze 3-4 razy. Ogólny zarys treści mam już w głowie :)
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

gumbyy pisze: śr sty 03, 2018 4:30 pm
UptheIronsWro pisze: śr sty 03, 2018 12:01 pmWłaśnie dlatego odpuszczam ten koncert.
Dlatego, że dotyczy Live Nation.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

UptheIronsWro pisze: śr sty 03, 2018 6:39 pm
gumbyy pisze: śr sty 03, 2018 4:30 pm
Dlatego, że dotyczy Live Nation.
No chyba nie. Zresztą Twoje gorzkie żale na LN nikogo tutaj nie obchodzą. Tym bardziej, że narzekasz i sam nie wiesz na co :lol: A kto miał kupić bilet to kupił i będzie się bawił na koncercie 27.07, a komu nie odpowiada organizator to kupuje w innym kraju. Proste?
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

W 2016 r. też narzekałem i koniec końców kupiłem ten cholerny bilet z "żołnierskiego obowiązku". Dałem się potem nabić w butelkę przez tych oszustów. Bilet na GC, a ja przez sporą część koncertu nic nie widziałem . To, że tam nie doszło do jakiegoś stratowania to wielkie szczęście, nawet ludzie o solidnej masie ciała lądowali na glebie. Jeśli moje pieprzenie tutaj sprawi, że oni stracą choćby na jednym bilecie to będzie dobrze. Deleted User 804 zrobił akcję na facebooku gdzie jak byk widać ile metrów miało GC i to pewnie miało lepszy efekt. Wiele osób robiło w internecie dużo szumu. Nigdy dość.

Teraz sobie bilety imienne wymyślili, a przecież nie każdy wie na 100% co będzie robił 27 lipca. Jak kupuję cokolwiek w sklepie to mam możliwość to potem sprzedać, a bilet na koncert to też jest towar. UOKiK u nas w ogóle istnieje?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: śr sty 03, 2018 6:35 pm
RALF pisze: śr sty 03, 2018 4:35 pm Chyba tak celowo mówi, żeby mu potem żal nie było. Panie Gumbbyy a kiedy to ujrzymy Pana reckę "TBOS:LCh" na MetalSide? :)
Hehe... może być.

A codo recenzji - muszę przysiąść nad tym CD i jeszcze posłuchać ze 3-4 razy. Ogólny zarys treści mam już w głowie :)
No to szczerze liczę na ciekawy, rzeczowy wywód.

Co do ignorowania koncertu w Polsce, słuchaj jakby tak postąpiło 90% fanów w Polsce, IM pewnie już więcej by u nas nie zagrali. Mnie nie obchodzi, kto to organizuje, ważne że grają w Polsce, przyjdą w 98% polscy fani, zespół wyjedzie zadowolony i rychło do nas wróci. Pamiętajmy, iż w naszej niszy muzycznej o metalu w tym o IM mówi się w zasadzie wyłącznie w kontekście koncertów, jakby tego zabrakło byłoby źle. Podobnie rzecz się ma z kwestią wydawcy, przecież można bojkotować Warner Polska i zamawiać albumy np. z Niemiec czy UK, USA a nawet z Japonii :) No i co, kto straci? W końcu przestaną je u nas wydawać a rozpoznawalność kapeli będzie się równać zeru (w Polsce, mam na myśli). Cóż, może to i jest patriotyzm lokalny (czemu nie). Stać mnie żeby odłożyć na bilet i płyty IM kupione u nas - tym samym buduję koniunkturę (lub ją podtrzymuję) na ten band nad Wisłą. I jeszcze jedno: LN tego typu harce ze sprzedażą biletów uprawia nie tylko u nas, w zasadzie jako kapitaliści chcą możliwie najwięcej zarobić, tym bardziej, jeśli wyczują koniunkturę. Pewnie gdybym był właścicielem takiej korporacji (największej na świecie) też bym maksymalizował zysk. Pewnie inny organizator postąpiłby podobnie. Money Talks!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

UptheIronsWro pisze: śr sty 03, 2018 6:51 pmTeraz sobie bilety imienne wymyślili, a przecież nie każdy wie na 100% co będzie robił 27 lipca. Jak kupuję cokolwiek w sklepie to mam możliwość to potem sprzedać, a bilet na koncert to też jest towar. UOKiK u nas w ogóle istnieje?
Nie pasuje, nie kupuj... przecież masz wolny wybór. Mi to nie przeszkadza, podobnie jak kilkunastu tysiącom innych ludzi i tyle. Po co to narzekanie na forum? Zasady i regulamin jest jawny, więc w czym problem? Ma być tak jak Ty sobie to wyobrażasz? Bo co?
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Patriotyzmem jest nacisk by polski konsument miał dostęp do jak najlepszych usług. Jak ktoś jest duży i od niego dużo zależy to się od niego wymaga odpowiednio dużo. Mało to można wymagać od poczciwych wariatów organizujących koncerty za własne pieniądze.

Iron Maiden ma już zagwarantowaną popularność do końca kariery, która przecież ma się ku końcowi. Ich występy są opłacane z góry i to ich potrzebują te wszystkie wielkie firmy organizujące koncerty, a nie oni ich. Polska to rynek na prawie 40 mln więc koncert będzie zawsze. W 2006 r. u nas nie grali, a przecież Chorzów 2005 sprzedał się świetnie. Ralf, zbyt dużą uwagę przywiązujesz do tych danych frekwencyjnych.

Gumbyy tak się pięknie mówi, wolny wybór, ale to tak nie działa. Kupuje się bilet za te 3 stówki i ma się prawo wymagać by wszystko było jak należy.To są milionerzy i nie wiem dlaczego ma się im tak o wybaczać wszystko. Jak idziesz do sklepu to chyba nie chcesz dostać przeterminowanego mleka czy wędliny? Na pewno być zrobił o to awanturę, a to może być jakiś mały zapyziały sklepik spożywczy. My tu w tej chwili mówimy o ogromnej firmie, która znana jest z coraz większych przewałów i notorycznym wprowadzaniu w błąd klienta.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mystic organizował koncert w Chorzowie, niemal zero reklamy i około 30K ludzi, Go Ahead zrobiło Poznań w 2014, było dobrze. Może gdyby kolejny koncert organizował Prestige czy np. Knock Out byłoby to bardziej opłacalne dla nabywców biletów, choć nie zdziwił bym się, gdyby nagle ceny okazały się... kosmiczne.

EDIT: 19 biletów zostało - kto pierwszy ten lepszy. :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Kurczę, nie ogarniam o co ten cały ból dupy. Rozumiem, że to mogłoby być bolesne przy kilku/kilkunastu koncertach rocznie, ale to chyba jeszcze nie pedalstwo, raz na kilka lat dać się wyruchać wielkiej złej korporacji i to jeszcze w imię szczerej miłości do ulubionego zespołu.
ODPOWIEDZ