Z Gilmourem to była jasna sprawa bo miasto było współorganizatorem. A to, że bilety się rozeszły w jeden dzień to co zrobisz...
27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA)
No tak, ale pamiętam, ten komunikat i to, że jak głupi czekałem z nadzieją, że może coś się pojawi.
Fakt, ze to tez dobra zabawa
Krolowie w firankach biegaja
HBO odkupil ponoc prawa i zamiast kolejnego sezonu GRY O TRON leci z KK
Wracajac do tematu Alchemist zdazyles kupić bilet?
No to nieźle... wypadło mi z głowy żeby kupić bilet i teraz dupa.
Z mojego źródła doszły do mnie głosy, iż LN bardzo poważnie rozważa dodanie kolejnej daty. Mówię bez ściemy. Tak, jak mówiłem, że kończą się bilety i na płytę b.mało ich pozostało, tak jest i teraz. Szkopuł jest jeden - słaba sprzedaż G'NR i Ozza, dodatkowy event z IM + b.dobry support by to fiasko jeszcze bardziej pogłębił, koncerty już zaczęły się kanibalizować - idiotyczny rozkład i skupienie wszystkiego niemal w jednej lokalizacji - zbiera smutne żniwo porażki. 28 VII na ten moment jest możliwy, nawet gdyby pojemność Tauron ograniczono do 10k.
Właśnie powinni dodać, żeby się odkuć. Nie oszukujmy się, ale Ozzy i GNR się nie sprzedadzą, ceny zrobiły swoje, a kto miał kupić bilet to już to zrobił. Myślę, że z dobrym supportem na drugi gig poszłoby nawet 14000-15000 biletów. Na początku mogliby uruchomić płytę i dolne trybuny, a później dodać górne w cenie np. 199 zł.RALF pisze: ↑sob sty 06, 2018 6:17 pm Z mojego źródła doszły do mnie głosy, iż LN bardzo poważnie rozważa dodanie kolejnej daty. Mówię bez ściemy. Tak, jak mówiłem, że kończą się bilety i na płytę b.mało ich pozostało, tak jest i teraz. Szkopuł jest jeden - słaba sprzedaż G'NR i Ozza, dodatkowy event z IM + b.dobry support by to fiasko jeszcze bardziej pogłębił, koncerty już zaczęły się kanibalizować - idiotyczny rozkład i skupienie wszystkiego niemal w jednej lokalizacji - zbiera smutne żniwo porażki. 28 VII na ten moment jest możliwy, nawet gdyby pojemność Tauron ograniczono do 10k.
Dokładnie, to by miało sens, gdyby supportem był np. Slayer, czy Alice In Chains albo ktoś na tym poziomie popularnosci - kilka tysiecy biletów dodatkowo by sprzedano.
-
Deleted User 4783
Budziol, niestety jeszcze jestem bez biletu. W sumie nie wiem czy nie poczekać na drugą datę, albo kupić Pragę, nie wychodzi drożej, a jeszcze miasto można zwiedzić. Czekam na szaloną wypłatę po 20 xD
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Nie będzie tego drugiego koncertu. Większe są szanse na to, że zagrają Alexandra i Marinera jednocześnie. Jeśli by mieli ogłosić ten koncert byłby ogłoszony razem z koncertami z Londynu, Paryża i Helsinek. Pisanie o tym jest bezcelowe. Też jak wiele osób nie mam jeszcze biletu na Kraków i trudno, obejdę się smakiem. Może się na Pragę zdecyduję późną wiosną jeśli set faktycznie powali, a jak nie to jeden koncert na Węgrzech jakoś mi wystarczy.
To, że Ozzy się nie sprzedaje (a jest w Pradze dużo taniej) to mnie nie dziwi... Ale Gunsi są tańsi tylko w Estonii więc nie kumam czemu nie idzie, tym bardziej, że są chodliwym towaremRALF pisze: ↑sob sty 06, 2018 6:17 pm Z mojego źródła doszły do mnie głosy, iż LN bardzo poważnie rozważa dodanie kolejnej daty. Mówię bez ściemy. Tak, jak mówiłem, że kończą się bilety i na płytę b.mało ich pozostało, tak jest i teraz. Szkopuł jest jeden - słaba sprzedaż G'NR i Ozza, dodatkowy event z IM + b.dobry support by to fiasko jeszcze bardziej pogłębił, koncerty już zaczęły się kanibalizować - idiotyczny rozkład i skupienie wszystkiego niemal w jednej lokalizacji - zbiera smutne żniwo porażki. 28 VII na ten moment jest możliwy, nawet gdyby pojemność Tauron ograniczono do 10k.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Gunsi dopiero co grali w Gdańsku stadionowy koncert, kto miał być to był.zgo pisze: ↑ndz sty 07, 2018 12:34 amTo, że Ozzy się nie sprzedaje (a jest w Pradze dużo taniej) to mnie nie dziwi... Ale Gunsi są tańsi tylko w Estonii więc nie kumam czemu nie idzie, tym bardziej, że są chodliwym towaremRALF pisze: ↑sob sty 06, 2018 6:17 pm Z mojego źródła doszły do mnie głosy, iż LN bardzo poważnie rozważa dodanie kolejnej daty. Mówię bez ściemy. Tak, jak mówiłem, że kończą się bilety i na płytę b.mało ich pozostało, tak jest i teraz. Szkopuł jest jeden - słaba sprzedaż G'NR i Ozza, dodatkowy event z IM + b.dobry support by to fiasko jeszcze bardziej pogłębił, koncerty już zaczęły się kanibalizować - idiotyczny rozkład i skupienie wszystkiego niemal w jednej lokalizacji - zbiera smutne żniwo porażki. 28 VII na ten moment jest możliwy, nawet gdyby pojemność Tauron ograniczono do 10k.
Co do Ozzy'ego, to w Krakowie żegnali się Sabbath 2 lata temu, więc Tauron to też średnia lokalizacja, Ozza jednak prawie każdy kojarzy z BS.
Dokładnie, Ozz solo a Ozz z BS to nie to samo. A co do Maiden - będzie, jak ma być, dla mnie 28 jak najbardziej możliwy.
- Saimon1995
- -#Moderator

Gunsi nie idą (tak dobrze) z prostej przyczyny - w zeszłym roku był pierwszy koncert w PL po powrocie Slasha i Duffa. Był więc niesamowity popyt, wszyscy chcieli zobaczyć G'n'R w takim składzie (wielu osobom z pewnością przez myśl przeszło to, że może być to pierwsza i jedyna okazja - w końcu z Axlem nigdy nic nie wiadomo). Teraz się okazało, że jednak hajs się zgadza i panowie chętnie będą jeszcze koncertować.
A co do IM - zdziwiłbym się bardzo, gdyby LN najpierw zabukowało Maidenów na drugi wieczór, a potem nagle by się wycofali i zapłacili dużą karę finansową (to przecież nie w ich stylu). Mi się wydaje, że drugi koncert ogłoszą, a jeśli sprzedaż naprawdę by kulała, to zrobią podobny trik jak w przypadku ostatniego występu Linkin Park w Krakowie - na kilka tygodni przed koncertem obniżą ceny na trybuny (np. wszystkie za 120-150 zł) i ludzie kupią. LN może nie zarobi tyle ile wcześniej zakładali, ale zawsze coś tam w kieszeni będą mieć. A wycofywanie się w ich przypadku byłoby raczej klęską wizerunkową, kolejną z kolei. Raczej im się to nie opłaca. Tak myślę.
Na logikę, to masz rację, pożyjemy - zobaczymy.
Takie coś na Spotify 
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Faktycznie, temat o spekulacjach o wirtualnym, drugim koncercie Iron Maiden powinien powstać. Za duży śmietnik się robi.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To żadne potwierdzenie.