Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Nie ma człowieka 2 tygodnie, wchodzi poczytać o setliście.. w 10 ostatnich stronach może coś znajdę
Wszystko o wszystkim. Sorry, ale chyba po coś są zakładane określone tematy? Jak ktoś zaczyna zbaczać z tematu setlisty to niech założy oddzielny temat, wspomni o tym w poście i bombardujcie się tam przez kolejne 200 komentarzy. To jeden komentarz się pojawia i 8 podstron leci jakaś dyskusja między dwiema osobami. Dla Ciebie Ralf powinien być oddzielny temat. Nazywałby się Ralf i tam sam sobie byś zadawał pytania, odpowiadał na nie, później stawiał je w sprzeczności, potwierdzał, argumentował, aktualizował sobie liczbę dostępnych miejsc i prowadził rachunki prawdopodobieństwa kolejnego koncertu w Polsce. Nie róbcie takiego syfu ludzie. Albo zróbcie temat - IRON MAIDEN i tam będzie ładowanie o wszystkim. I tak niewiele się to różni od obecnego stanu.
Mimo wszystko, nie powiesz mi, iż nie zacząłem pisać o secie i to wielokrotnie, to może byś coś od siebie zaproponował?
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Szkoda, że nie ma jakiegoś szybkiego koncertu w lutym/marcu typu Belgrad 2009 czy Moskwa 2011 co by ucięło wszystkie wątpliwości. Tak to będą niekończące się spekulacje do 26 maja.
Co mam zaproponować? Wszystko zostało powiedziane. Setlista to będzie best of z dyskografii. Perły, które tutaj były wymieniane są w większości niemożliwe. Jak 2 utwory będą czymś dawno nie granym tzn ponad 5 lat jak FTGGOG, Clansman, SOC, ROTAM to będę zadowolony. Niczego więcej nie oczekuję, niczego więcej nie dostanę.
Czyli wykluczasz jakiekolwiek zaskoczenie... wiesz, ten witraż stwarza szeroki wachlarz możliwości interpretacyjnych - jeśli usłyszę live FTGGOG, Flight, Clansmana czy Paschendale - to już dalej może być The Best of.brezdi pisze: ↑pn sty 08, 2018 12:03 pmCo mam zaproponować? Wszystko zostało powiedziane. Setlista to będzie best of z dyskografii. Perły, które tutaj były wymieniane są w większości niemożliwe. Jak 2 utwory będą czymś dawno nie granym tzn ponad 5 lat jak FTGGOG, Clansman, SOC, ROTAM to będę zadowolony. Niczego więcej nie oczekuję, niczego więcej nie dostanę.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Ten witraż stwarza pole do spekulacji i chyba o to chodziło Rodowi. Niech ludzie gadają, a zespół i ekipa ma spokój w wywiadach. Może być wszystko i może być nic z tego witraża. To się jeszcze może wszystko zmienić. Takie mam zdanie.
Zgadzam się w pełni. Rod od kilku lat efektywnie nakręca machinę IM w każdy możliwy sposób.UptheIronsWro pisze: ↑pn sty 08, 2018 12:23 pm Ten witraż stwarza pole do spekulacji i chyba o to chodziło Rodowi. Niech ludzie gadają, a zespół i ekipa ma spokój w wywiadach. Może być wszystko i może być nic z tego witraża. To się jeszcze może wszystko zmienić. Takie mam zdanie.
Wrzucili Aces High na fb. Ciekawe czy zdecydują się na powtórkę z Maiden England i Moonchild jako opener i Aces na bis. Wtedy to się sprawdziło wspaniale, ale to redukuje do zera szanse na Be Quick or Be Dead, za które... no może nie dałbym się pokroić, ale wiele bym dał 
-
Deleted User 1499
Z całym szacunkiem dla tych utworów, ale błagam nie. Miały swoje 5 min na 2 trasach i oby dwa były openerem i bisem, wystarczy. Ja też nie dałbym się kroić za Be Quick, ale nigdy nie miałem przyjemności go usłyszeć live a sądzę że szansa jakaś tam jest.Mr. M pisze: ↑pn sty 08, 2018 7:16 pm Wrzucili Aces High na fb. Ciekawe czy zdecydują się na powtórkę z Maiden England i Moonchild jako opener i Aces na bis. Wtedy to się sprawdziło wspaniale, ale to redukuje do zera szanse na Be Quick or Be Dead, za które... no może nie dałbym się pokroić, ale wiele bym dał![]()
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Wg.mnie openerami koncertu i bisów będą Aces High i The Wicker Man. Z Seventh Sona Moonchild wydaje mi się bardzo mało prawdopodobny. Obstawiam Evil that Man Do i Clairvoyant. Ten ostatni utwór z przyjemnością bym usłyszał. Moonchild kiedyś uchodził za rarytas, teraz już troszkę się przejadł. Nie chciałbym by dołączył do grona utworów, które ma się już dość.
-
Deleted User 1499
Mi się materiał koncertowy z Seventh Sona przejadł całkowicie.
Jeśli będą chcieli skorzystać z "historycznego" openera, to moim zdaniem kandydatami są właśnie Be Quick oraz, na łatwiznę, The Wickerman. (Wickerman był openerem koncertów na trasie z 2010, nie nawiązującej do żadnego albumu studyjnego ani okresu historycznego).
Natomiast Aces High oraz Moonchild to już, wg mnie, archiwum.
M.
Natomiast Aces High oraz Moonchild to już, wg mnie, archiwum.
M.
Ostatnio zmieniony pn sty 08, 2018 7:53 pm przez beaviso, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Deleted User 5800
Aces High to akurat mogliby sobie odpuścić. Zwłaszcza na bisy. Bruce to już nie daje sobie rady z zaśpiewaniem tego kawałka. Na ME 2013/14 brzmiało słabo.
Mimo wszystko akurat AH by mnie zadowolił jako opener - musicie przyznać, iż w tej roli to jest mega killer.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Mi w zasadzie też, ale z wszystkich utworów Clairvoyant zdecydowanie najmniej. Infinite Dreams jest nierealne, więc Clairvoyanta chcę najbardziej. Zestaw Can I Play with Madness i Evil that Man Do byłby najgorszy. Myślę, że z każdej płyty z lat 1982-1988 będą teraz conajmiej 2 utwory.sekcjazwlok pisze: ↑pn sty 08, 2018 7:50 pm Mi się materiał koncertowy z Seventh Sona przejadł całkowicie.
Brzmiał dobrze, nie aż tak dobrze jak np. w 1999 r., ale nie miałem większych zastrzeżeń. Słabo na tej trasie został zaśpiewany Prisoner, za wolno, za mało agresywnie, bez tej werwy co w 1988 roku.
AH i Moonchild juz byly, podobnie jak Rime.
Choc kawałki mega byloby to zdecydowanie pójście na latwizne bo dopiero co grali te kawałki.
Czekamy na Be quick, Clansmana, Ikara, LOTF, Paschandale.
Choc kawałki mega byloby to zdecydowanie pójście na latwizne bo dopiero co grali te kawałki.
Czekamy na Be quick, Clansmana, Ikara, LOTF, Paschandale.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ironi lubią pojsc na łatwiznę, vide podmianka Hallowed na Wratchild.
-
Deleted User 1499
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mogli już nawet zostawić Tears.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Widziałem już kilka interpretacji witraży z plakatu promującego trasę ale kilka rzeczy dalej nie daje mi spokoju (nawet jeśli nic z tego się nie pojawi na setliście). Szczególnie 1,8, 10 i 11 wydają mi się dosyć niejasne. 13 też daje kilka możliwości.
1. Fallen Angel / Paschendale?
2. When the Wild Wind Blows / Brighter than... (wydaje mi się, że bliżej tego pierwszego, bo z AMOLAD jest później oczywisty FTGGOG)
3. Powerslave
4. Lord of the Flies
5. For the Greater Good of God (wolf in sheep clothing
)
6. 2 Minutes to Midnight
7. The Number of the Beast
8. Rime of the Ancient Mariner / Ghost of the Navigator?
9. Fear of the Dark
10. Judgment of Heaven / Heaven can wait
11. ???
12. The Trooper
13. Book of Souls / Blood Brothers / Flight of Icarus
14. The Clansman
No i do tego Iron Maiden, które musi być, bo tak.
1. Fallen Angel / Paschendale?
2. When the Wild Wind Blows / Brighter than... (wydaje mi się, że bliżej tego pierwszego, bo z AMOLAD jest później oczywisty FTGGOG)
3. Powerslave
4. Lord of the Flies
5. For the Greater Good of God (wolf in sheep clothing
6. 2 Minutes to Midnight
7. The Number of the Beast
8. Rime of the Ancient Mariner / Ghost of the Navigator?
9. Fear of the Dark
10. Judgment of Heaven / Heaven can wait
11. ???
12. The Trooper
13. Book of Souls / Blood Brothers / Flight of Icarus
14. The Clansman
No i do tego Iron Maiden, które musi być, bo tak.